Τουρκικά μαχητικά στο ΠΒ Ανδρου εν ώρα άσκησης

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών που αποτελείτο απο τέσσερα F-16 και 4 F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 10:34, στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Στις 10:48 δύο F-16 του σχηματισμού εισήλθαν στη δεσμευμένη με NOTAM περιοχή του πεδίου βολής Ανδρου την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη άσκηση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων Λάρισας (CA0C-7) και Εσκί Σεχίρ (CAOC-6) ,η οποία καθιερώθηκε στα πλαίσια των απαράδεκτων ΜΟΕ, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά και στις 10:57 οι "φίλοι και γείτονες" εξήλθαν του FIR Αθηνών, μεταξύ των νήσων Χίου και Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι η Άγκυρα επιδιώκει απο το 2000 την κατάργηση των ελληνικών μόνιμων πεδίων βολής που καλύπτουν διεθνή και εθνικό εναέριο , με το αιτιολογικό ότι αυτά τα πεδία βολής είναι... παράνομα. Στο κέντρο του πεδίου βολής Άνδρου δεσπόζουν οι βραχονησίδες Καλόγεροι -αμφισβητούμενης κυριαρχίας για τους Τούρκους- (βλέπε φωτογραφία) οι οποίες βρίσκονται κοντά στον 25ο μεσημβρινό.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:09:00 μ.μ. EET  

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (defencenet), ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ" ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ "ΝΤΟΡΙΑΣ" ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΖΥΡΗ" (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ) ΟΠΟΥ ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥΣ …
ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP