Ελληνικό C - 130 παραβίασε τον..τουρκικό εναέριο χώρο καταγγέλλει η Άγκυρα

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Από το ΓΕΕΘΑ έγινε γνωστό ότι αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο στο Νότιο Αιγαίο για τη μεταφορά προσωπικού και είχε απογειωθεί στις 12:35 από τη Ρόδο, δέχθηκε στις 12:38 δύο κλήσεις απο Τουρκικό ραντάρ, που ανέφεραν ότι παραβιάζει τον Τουρκικό εναέριο χώρο.

Στις 12.40 στο Εσκί Σεχίρ ενεργοποποίησε την γνωστή «κόκκινη γραμμή» για να ενημερώσει σχετικά τη Λάρισα.

Η ελληνική πλευρά αφού παρατήρησε ότι η «κόκκινη γραμμή» ενεργοποιείται μόνο οταν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις, υπογραμμίζοντας τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP