Το ανέκδοτο της ημέρας από την Άννα Διαμαντοπούλου

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Για τα δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία και την εν γένει Παιδεία

Ήταν μόλις πριν ένα μήνα και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου όταν ύστερα από την πολύ τιμητική για μένα πρόσκληση του δήμου Ασπροπύργου, βρέθηκα στο πνευματικό του κέντρο ως ο κεντρικός ομιλητής σε μια εκδήλωσης με θέμα: «Οι πιέσεις που δέχονται οι μουσουλμάνοι της Θράκης προκειμένου να αποδεχτούν την τουρκική ταυτότητα και η αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας». Σε κάποιο σημείο της ομιλίας μου, αναφερόμενος στον τομέα της μειονοτικής εκπαίδευσης, εξέφρασα το φόβο ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον μόνο στα χαρτιά Έλληνα Γιώργο Παπανδρέου, τα ελληνόφωνα για την ώρα νηπιαγωγεία στους μουσουλμανικούς οικισμούς της περιοχής θα μετατραπούν σε δίγλωσσα, αφού πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας και κατά συνέπεια και των μειονοτικών βουλευτών της νέας κυβέρνησης.

Είναι κάτι που δε θέλει και πολύ σκέψη, όλοι ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το μειονοτικό ζήτημα της Θράκης, δε θα τη μάθουμε τώρα.
Τους φόβους μου αυτούς λοιπόν ήρθε να επιβεβαιώσει πολύ γρήγορα η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κατά την επίσκεψη της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, μίλησε καθαρά για προσπάθειες εισαγωγής της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία που φοιτούν μουσουλμανόπαιδα. Δεν κατάλαβα μόνο γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου μέσα στις δηλώσεις της, αποφάσισε να μας πει και το ανέκδοτο της ημέρας, ότι δηλαδή: «Η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει σχολεία στη Θράκη». Η σωστή φράση κυρία Διαμαντοπούλου είναι η εξής: «Η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο να ζητάει σχολεία στη Θράκη γιατί πολύ απλά η κυβέρνησή σας φροντίζει να κάνει όλα όσα ζητάει η Τουρκία πριν καν αυτή προλάβει να τα ζητήσει».
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου τόνιζε και ξανατόνιζε πως βασική προϋπόθεση για αν μάθει ένα μουσουλμανόπαιδο την ελληνική γλώσσα, είναι να διδαχτεί σωστά τη μητρική του γλώσσα. Μήπως ξεχνά η κυρία Διαμαντοπούλου πως με ευθύνη των κυβερνήσεων του κόμματός της, ορισμένοι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι σε θέση να διδαχτούν τη μητρική τους γλώσσα; Ή μήπως η κυρία αυτή που την έκαναν και υπουργό είναι τόσο άσχετη με το θέμα, ώστε να μη γνωρίζει ότι στη Θράκη δεν είναι η τουρκική, μητρική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων;

Γιατί δε μας ξεκαθάρισε αν μαζί με τα δίγλωσσα αυτά νηπιαγωγεία θα εξακολουθούν να λειτουργούν και τα ελληνόφωνα ώστε, όπως άλλωστε ορίζουν και οι κανόνες της δημοκρατίας, ο κάθε μουσουλμάνος γονέας να έχει το δικαίωμα της επιλογής, του κατά τη γνώμη του καλύτερου σχολείου για το παιδί του; Γιατί δεν είπε ούτε λέξη για το δικαίωμα των μουσουλμάνων να έχουν και ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία; Μέχρι εκείνη φτάνουν οι ευαισθησίες της κυρίας υπουργού για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ποιος της είπε της κυρίας Διαμαντοπούλου πως όλοι οι μουσουλμάνοι θέλουν την τουρκική γλώσσα στα σχολεία των παιδιών τους; Ποιος φωστήρας της είπε πως ένα παιδί που μέχρι τα 6 του χρόνια μιλάει μόνο την πομάκικη γλώσαα, μπορεί να διδαχτεί και να μάθει τέλεια δύο ξένες γι’ αυτό γλώσσες, την ελληνική και την τουρκική;

Με τέτοιους υπουργούς Παιδείας θα πάει μπροστά η μειονότητα και γενικότερα η χώρα μας; Γιατί η κυρία υπουργός απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αναφερθεί στα ήδη υπάρχοντα τέσσερα (4) ιδρυθέντα ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης; Γιατί δε μας είπε αν σκοπεύει να τα λειτουργήσει ή όχι; Μήπως δεν ήθελε να διαταράξει την ηρεμία του τουρκικού προξενείου; Αν είναι αυτό, το καταλαβαίνω απόλυτα, 17.000 ψήφοι είναι αυτοί, δε μπορεί να τις πετάξει έτσι εύκολα.
Αλήθεια, έχει ενημερωθεί η κυρία Διαμαντοπούλου για τον αριθμό των μουσουλμανοπαίδων που φοιτούν σε ελληνόφωνα δημόσια δημοτικά σχολεία της πόλης και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, διανύουν κάθε πρωί και μεσημέρι δεκάδες χιλιόμετρα, αφού κατοικούν σε οικισμούς της ορεινής Ξάνθης; Γιατί δε μας είπε τίποτα γι’ αυτό;

Τελικά, εκδηλώσεις όπως αυτή που προανέφερα για το δήμο Ασπροπύργου, στη θεματολογία τους δε θα έπρεπε να μιλάνε για αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας, αλλά για πόλεμο εναντίον εκείνων που με τόσες θυσίες αγωνίζονται να διασώσουν τη μητρική τους γλώσσα και τον πολιτισμό που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Ας τα δώσουμε λοιπόν όλα στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής κυρία Διαμαντοπούλου, ας θυμόμαστε ότι υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα μόνο γι’ αυτούς και ότι οι Πομάκοι της Θράκης εξαιρούνται από αυτά. Να σας χαίρονται αυτοί που σας ψήφισαν, να ξέρετε όμως ότι για τους αληθινούς Πομάκους της Θράκης είστε ανίκανη να διαχειριστείτε σωστά το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Εδώ μιλάμε για το μέλλον των παιδιών μας και εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσετε τα αιτήματα των μειονοτικών βουλευτών της παράταξης σας. Αν μια ολόκληρη κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έτσι το θέμα της παιδείας και παίζει με τόση ευκολία με το μέλλον των παιδιών μας, τότε εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, αλλά παράλληλα καμαρώνω που όπως αποδεικνύεται, είμαι πολύ πιο Έλληνας από εσάς.

Σεμπαϊδήν Καραχότζα

http://xronos.gr/detail.php?ID=51274

4 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:31:00 μ.μ. EET  

Τα λέει ο άνθρωπος, αλλά ποιος τον ακούει;

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:12:00 μ.μ. EET  

Ο Σεμπεϊδήν έχει δίκαιο. Δυστυχώς είναι όπως τα λέει.
Η λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την εκπαίδευση των Μουσουλμανοπαίδων και ειδικά των Πομάκων.
Απεναντίας η Κυβέρνηση πρέπει να ακούσει, να συνεργαστεί και να υλοποιήσει τα αιτήματα των Ελλήνων Πομάκων. Πρέπει να ιδρύσει αμέσως Δημόσια ελληνικά δημοτικά σχολεία, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση για τους γονείς που δεν αισθάνονται Τούρκοι. Σήμερα στα μειονοτικά σχολεία δεν προσφέρεται παιδεία και μόρφωση, προσφέρεται τουρκισμός και εθνικισμός. Είναι εγκληματικό.
Και κάτι ακόμη. Η κα Δραγώνα και η κα Φραγκουδάκη είχαν πραγματοποιήσει προ ετών έρευνα στα μειονοτικά σχολεία και είχαν εκδώσει ένα βιβλίο (αναγνωστικό) για τα μουσουλμανόπαιδα των μειονοτικών σχολείων, το οποίο ποτέ δεν διδάχθηκε στα σχολεία αυτά, ύστερα από αντιδράσεις των τουρκόφιλων μειονοτικών. Τότε προτιμήθηκε να έρχονται βιβλία από την Τουρκία.
Επίσης εγκληματικό.
Προτείνω λοιπόν να εγκαταλειφθούν τα τούρκικα ανθελληνικά βιβλία και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να εισαχθεί το βιβλίο αυτό.
Μ.Μ

Unknown 31 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:30:00 μ.μ. EET  

Αγαπητοί μου φίλοι χρόνια πολλά, ο Θεός να έχει καλά τους Έλληνες και αυτούς που επιθυμούν να λειτουργούν ως Έλληνες. Το κακό ξεκινά με δυο συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την τουρκία, η μία αν δεν κάνω λάθος το 1962 και η άλλη το 1972-3. Με δυο λόγια βάλαμε δερβέναγα στον κάθε μουσουλμάνο επίσημα την τουρκία, χωρίς να ρωτήσουμε καν τους ίδιους τους μουσουλμάνους αν το επιθυμούν αυτό! Ειδικά οι φίλοι μας Πομάκοι σε καμία περίπτωση δεν το επιθυμούν, γιατί απλά δεν έχουν καμία εθνική σχέση με τους τούρκους. Δε χρειάζεστε να ξέρετε Ιστορία, αντικρίστε την φυσιογνωμία τους και θα δείτε ότι μοιάζουν με αρχαίο Ελληνικό φύλλο παρά με κάτι άλλο. Αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο γίνανε αυτοί μουσουλμάνοι, κάτι που η Εκκλησία του χριστιανισμού δεν επιθυμή να καταλάβει ότι Έλληνες δεν είναι μόνο οι χριστιανοί. Οι Πομάκοι είναι αδέρφια μας Έλληνες Μακεδόνες και ομιλούν όπως ομιλούμε και εμείς εδώ οι αυτόχθονες στην Β. Δυτική Μακεδονία.

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 3:51:00 π.μ. EET  

It seems that despite the fact that Mrs. Diamantopoulou is Minister of Education, she is unaware of recent history as it relates to the Turks and their use of the Turkish language as a tool of accomplishing political and ethnic goals.

During the 1910' and 1920's the Turks murdered the Greek and Armenian minorities. They committed all kind of atrocities and genocide in an effort to completely eliminate minorities from Turkey because they saw minorities as a threat and the reason for the disintegration and collapse of the Ottoman Empire.

By the beginning of the 1930’s Turkey was a country that did not even have a coherent language. They went ahead and CREATED a language by grabbing in some cases words out of thin air (inventing new words).

During the 1930's they FORCEFULY made all remaining minorities in Turkey (Greek, Armenian, Jewish, etc.) independent of their religion or national origin to speak Turkish through the "Citizen Speak Turkish" campaign!!! In fact, they instituted fines and penalties for those that failed to speak Turkish in public and to assimilate in the Turkish society.

For years now, they have been trying to do the same thing in Greek Thrace. They have been trying to turn the Muslim Greek citizens of Easter Thrace into Turkish speaking because they know that “language” is an important element of ethnic identity. They also know quite well based on their Ottoman Empire collapse that minorities can result into partition of a country through self determination. If we couple this with the higher birth rate of the Muslims as opposed to the Christian Greek citizens of Eastern Thrace, it is quite obvious that all they are trying to do is to take over Greek Thrace without firing a single gun shot.

It seems that Mrs. Diamandopoulou and her boss Mr. Papandreou feel that this is OK and that we should assist the Turks in the goal of teaching the Muslim minority of Eastern Thrace Turkish in the name of protecting the “rights of minorities” by allowing Turkish language schools on Greek soil.

This is a very wrong and dangerous position for Greece to take and clearly indicates that they do not understand recent Turkish (and Greek) history.

I suggest that both Mrs. Dimandopoulou and Mr. Papandreou read “Islam, Secularism, and Nationalism in Modern Turkey; Who is a Turk” by Soner Cagaptay.

We must read works of this type because we need to know our enemy well before we sit down to negotiate with them.

It seems that Mr. Papandreou has decided to negotiate with Turkey about the Aegean and to play nice with them in Thrace in order to appease them.

Appeasement however can only lead to disaster with Turkey.

Disaster in Thrace and disaster in the Aegean.

Now they are planning to enter into full scale negotiations with Turkey over the Aegean…. God help us...

It is WRONG to negotiate with the Turks on anything other than the continental self simply because this is a DEAD END STREET for Greece.

Now they want to institute schools in the Turkish language on Greek soil, which clearly shows that they are unfit to govern and I say this with a very heavy heart because I was hoping that this government would be better for Greece than the previous Karamanlis government. At least, despite the great corruption that marked his government, Karamanlis was much firmer on national issues. Unfortunately this PASOK government gives the impression that is composed to a large degree by amateurs. I hope I am wrong…

In my opinion, the way Mrs. Diamantopoulou and her PASOK government are moving along, in about 100 years, all Greeks will speak Turkish not just the Turks of Eastern Thrace.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP