Επικίνδυνη σφήνα Τούρκων

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΚΡΩΣ επικίνδυνη «σφήνα» ανάμεσα σε 14 ελληνικά και γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν άσκηση σε δεσμευμένη περιοχή νοτίως της Ικαρίας έκαναν χθες 6 τουρκικά μαχητικά, δημιουργώντας κίνδυνο ατυχήματος στο Αιγαίο.

Εν συνεχεία τα τουρκικά F-16 στράφηκαν προς το Αγαθονήσι και πραγματοποίησαν εικονική επιδρομή εναντίον του πετώντας μόλις 300 μέτρα πάνω από τις στέγες των σπιτιών του νησιού.

Η διπλή πρόκληση των Τούρκων διήρκεσε συνολικά σχεδόν μία ώρα και εκτός από το δίκτυο των ελληνικών ραντάρ καταγράφηκε και από γαλλικό ιπτάμενο ραντάρ που
πετούσε στην περιοχή για να συντονίζει τα συνασκούμενα αεροσκάφη.

Η παρουσία του γαλλικού ιπτάμενου ραντάρ- που είχε απονηωθεί από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» αποδείχτηκε καταλυτική κρατώντας ενήμερα τα μαχητικά της Γαλλίας («Ραφάλ» και «Σούπερ Ετεντάρντ») για τους επικίνδυνους ελιγμούς των οπλισμένων τουρκικών F-16 μόλις δύο μίλια μακριά τους.

«Κόκκινη γραμμή»

Προκειμένου να αποτραπεί ατύχημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του αεροπορικού υποστρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα ενεργοποίησε την απευθείας τηλεφωνική γραμμή με το αντίστοιχο συμμαχικό υποστρατηγείο στο Εσκί Σεχίρ- χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι συνέχισαν την πτήση τους και κατά την επιστροφή τους προχώρησαν σε διέλευση πάνω από το Αγαθονήσι. Η υπέρπτηση έγινε σε δύο σχηματισμούς- ο ένας στα 300 μέτρα και ο άλλος στα 1.600. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά χωρίς να γίνουν εμπλοκές.

Για την επικίνδυνη εισβολή στον χώρο της ελληνογαλλικής άσκησης και την υπέρπτηση ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών για τις διπλωματικές ενέργειες προς την Άγκυρα, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Ενημέρωση των συμμάχων θα κάνει και το υπουργείο Άμυνας διά της στρατιωτικής οδού. Χθες στο Αιγαίο εισήλθαν χωρίς σχέδιο 17 τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία παραβίασαν 7 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Λουκάς Δημάκας, Τα Νέα

5 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:31:00 μ.μ. EET  

Υποθέτω ότι φοβήθηκαν τόσο πολύ απο τις διπλωματικές μας ενέργειες και δεν θα παραβιάσουν ξανά τον ελληνικό εναέριο χώρο. :-P

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:16:00 μ.μ. EET  

Εντάξει, το επόμενο εξοπλιστικό μας να είναι καμιά διακοσαριά διαβήματα μεγάλου βεληνεκούς. Προτείνω και αγορά με απευθείας ανάθεση κινητών τηλεφώνων για απευθείας συνομιλία με βρυξέλλες ώστε να παραπονιόμαστε 24 ώρες το 24ωρο όπου κι αν είμαστε... Αντισταθμιστικά ωφέλη ας είναι μαντηλάκια για την κλάψα του Δρούτσα προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ και τους εταίρους στην Ε.Ε.. Υποψιάζομαι ότι κι αυτοί έχουν προμηθευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος "I Have U Written 2009" μερικές ντουζίνες αρ***ια για να μας γράφουν εκεί όποτε στέλνουμε ραβασάκια για το τι γίνεται στο Αιγαίο.

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:41:00 π.μ. EET  

Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως με τον πρωθυπουργό να στέλνει την Τίνα και τον Κρίτωνα να μετρήσουν τις εκπομπές ρύπως από τους μετακαυστήρες των τουρκικών F 16.
Αν τα όρια εκπομπής είναι παραπάνω από όσα θα υπογράψουν στην Κοπεγχάγη πρέπει: πρώτον να καταγγελθεί η Τουρκία διότι ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και ενοχλεί τις θαλάσσιες χελώνες και το φυτοπλαγκτόν της υφαλοκρηπίδας και δεύτερον να της ασκηθούν επίμονες πιέσεις ώστε να αντικαταστήσει τα ρυπογόνα F 16 με ...αντίστοιχα υβριδικά ούτως ώστε οι πτήσεις απο τα αεροδρόμιά της ως την Κύθνο να πραγματοποιούνται μόνο με χρήση φιλικών προς το περιβάλλον ηλεκτροκινητήρων, ενώ αν οι γείτονες αποφασίσουν να πετάξουν ως την Κεφαλλονιά να παίρνουν μπροστά οι με κηροζίνη ωθούμενοι κινητήρες.

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 2:23:00 μ.μ. EET  

Χάσαμε μοναδική ευκαιρία! Οι MICA IR εξάλλου είναι πιο αποτελεσματικοί και ύπουλοι απο τους MAGIC...

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:26:00 π.μ. EET  

Έπρεπε να "αλλάξει" το σενάριο της άσκησης και να στείλουμε τους Γάλλους να τους αναχαιτίσουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP