MQ-9 Reaper για τη Τουρκία

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Turkiye, κατά την επίσκεψη Εrdogan στις ΗΠΑ οριστικοποιήθηκε η προμήθεια τεσσάρων συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία χρησιμοποιούνται εντατικά στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν χάρη στην ικανότητα hunter/killer που διαθέτουν καθώς είναι εξοπλισμένα με βλήματα αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire.

Η εισαγωγή στο τουρκικό οπλοστάσιο εξοπλισμένων με βλήματα UAV εκτιμάται ότι διαφοροποιεί την τουρκική απειλή για την Ελλάδα, καθώς αυξάνεται σημαντικά τις πιθανότητα αιφνιδιασμού των ελληνικών δυνάμεων στο πλαίσιο της στρατηγικής πρώτου πλήγματος προσβάλλοντας ζωτικούς στόχους στα νησιά του Αιγαίου.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/12/mq-9-reaper.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:13:00 μ.μ. EET  

Έλα, δεν είναι δυνατόν; Αφού δεν πετούν πάνω από το αιγαίο ΜΕΑ των Τούρκων, μόνον μικρά ιδιωτικά μονοκινητήρια αεροσκάφη.

flanker7 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 9:22:00 μ.μ. EET  

Μάλλον θα διαφωνούσα με το αρθρο. Τα UAV είναι εύκολος, σχετικά, στόχος για μια αεροπορία. Δεν είναι Ταλιμπάν η Ελλάδα(ακόμα)να την βαρούν ατιμώρητα νωχελικά UAV

enkripto 25 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:44:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε χιουμορίστα, ταδε εφη Nutuk;

@Flanker7, θα συμφωνήσω και εγώ, πιστεύω ότι ο κύριος λόγος απόκτησης των συγκεκριμένων ΜΕΑ είναι η αντιαντάρτικες επιχειρήσεις στα ΝΑ

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2009 στις 7:50:00 μ.μ. EET  

ΤΑ UAV ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ... ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ REAL TIME ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ...
-ARMEL-

flanker7 25 Δεκεμβρίου 2009 στις 7:51:00 μ.μ. EET  

Θα δευτερολογούσα λέγοντας ότι εύχομαι να χρησιμοποιήσουν τα πανάκριβα UAV τους στο Αιγαίο οι Τούρκοι για να καταρρίψουμε κανένα. Η απουσία πιλότου θα κάνει πολύ πιο εύκολη οποιαδήποτε απόφαση...
Ή μήπως με συνεπήρε το πνεύμα της ημέρας....;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP