Γιατί ενοχλούν κάποιους τα blog ;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Είναι πλέον ευρύτατα γνωστό ότι τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας μας αντιλαμβάνονται τα ανεξάρτητα ιστολόγια ως απειλή, καθώς νοιώθουν ότι ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του παραδοσιακού κοινού τους στρέφεται στο διαδίκτυο για την ενημέρωση του. Ο ειδικός τύπος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ειδικά αφού οι μεγάλοι παίκτες στον χώρο της αμυντικής ενημέρωσης θεωρούν τον χώρο τσιφλίκι τους και τους αναγνώστες, ισόβιους πελάτες. Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει μια ιδιότυπη επίθεση εναντίον του παρόντος διαδικτυακού βήματος απο κάποιους οι οποίοι προφανώς νοιώθουν απειλούμενοι απο τις μη ελεγχόμενες φωνές που λειτουργούν εκτός του συστήματος..Γιατί όμως ένας ιστοχώρος ενοχλεί τόσο; Οι πιθανές απαντήσεις είναι πολλές.

Για παράδειγμα ένα ιστολόγιο ενοχλεί όταν "ξεβρακώνει" μεθόδους και πρακτικές παραδοσιακών μέσων οι οποίες παραβιάζουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας πχ αντιγραφή άρθρων χωρίς την παραμικρή αναφορά του συγγραφέα ή ακόμα χειρότερα η αναδημοσίευση κάθε αδιασταύρωτης πληροφορίας απο αμφιβόλου αξιοπιστίας διαδικτυακές πηγές (και μάλιστα τούρκικες!) με τις οποίες κατόπιν "ενημερώνει" τον ανυποψίαστο Έλληνα πολίτη...

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί καθώς η δημιουργία του δεν κοστίζει απολύτως τίποτα ,δεν έχει έξοδα συντήρησης και κατ΄επέκταση δεν έχει ανάγκη πόρων απο διαφημίσεις και κανενός είδους οικονομική εξάρτηση...Για κάποιον που έχει το καθημερινό άγχος της εξασφάλισης διαφημιστικών ή άλλων εσόδων για να διατηρήσει ακμαία την επιχείρηση του (γιατί για επιχείρηση πρόκειται) η παρουσία ενός βήματος με μεγάλη επισκεψιμότητα το οποίο δεν κοστίζει τίποτα ,προφανώς και είναι ενοχλητική..

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί γιατί σπάει τα μονοπώλια της ενημέρωσης και καθιστά την κατατρομοκράτηση του κόσμου με τα πρωτοσέλιδα των πολλών !!!!! και την κιτρινίλα των tabloid , δυσκολότερη εώς αδύνατη..H δημιουργία φόβου και ανασφάλειας έχει διττό ρόλο, αφενός βοηθάει τους καλούς πλασιέ να προωθήσουν τα συστήματα που θέλουν ασχέτως αν αυτά είναι εντελώς ασύμβατα με τις πραγματικές επιχειρησιακές απαιτήσεις των επιτελείων, αφετέρου βοηθά την "ηγεσία" να περάσει ευκολότερα την υποχωρητική πολιτική της...

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί γιατί μπορεί να λέει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, "καταχεριάζοντας" την πολιτική ηγεσία όπου χρειάζεται χωρίς να ανησυχεί εάν θα πάρει άδεια να επισκεφτεί την τάδε ή την δείνα μονάδα, ή αν θα εξασφαλίσει την εύνοια των συμπαθέστατων εθνοπατέρων μας..

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί γιατί μπορεί να φιλοξενεί την γραφίδα των σοβαρότερων Ελλήνων αρθρογράφων,καθηγητών, αναλυτών και άλλων ανεξάρτητων blogger οι οποίοι πονάνε πραγματικά την υπόθεση της εθνικής άμυνας ...και δεν περιμένει να "κλείσει" την ύλη του με φτιασιδώματα , αντιγραφές του ποδαριού , πληρωμένες καταχωρήσεις,
ανακυκλωμένα υλικά και κατά φαντασίαν αποκαλύψεις για να παραμείνει στην επικαιρότητα..

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί γιατί στο κάτω κάτω της γραφής δεν έχει την ανάγκη να πουλήσει μούρη με γραφικές αυτοκολακείες ,φρου-φρού και αρώματα, για να πεί αυτά που έχει να πεί. Ενοχλούμε κύριοι, το γνωρίζουμε και γι΄αυτό και μας πετάτε λάσπη, με συκοφαντίες που προκαλούν μόνο γέλιο.. Ίσως είμαστε "ύποπτοι" επειδή " χαλάμε την σούπα" και δεν έχουμε κατηγορηθεί ποτέ για υποθέσεις που έχουν να κάνουν με εξοπλισμούς. Ας είναι ,προτιμάμε να είμαστε εκτός κλίματος και ύποπτοι ,παρά εντός και "έγκυροι".

Ευχαριστούμε για την διαφήμιση! Φιλικά , Εν Κρυπτώ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:33:00 μ.μ. EET  

Δεν πειράζει, οι εποχές έχουν αλλάξει και ο κόσμος έχει πληθώρα πηγών για να ενημερωθεί και να κρίνει, όχι μόνο την είδηση αλλά και την πηγή της.

Ξυδάκι παιδιά!

"Τμήμα σκεπτομένων αναγνωστών"

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:47:00 μ.μ. EET  

εξαιρετικά πετυχημένη η ¨υπογραφή¨ :D

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:22:00 μ.μ. EET  

Tα blogs γεννηθηκαν για να εκφραζουν προσωπικές απόψεις, να δημοσιοποιούνται ελεύθερα οι ιδέες, οι προβληματισμοί, οι διαμαρτυρίες και να σχολιάζεται η επικαιρότητα. Εκ των πραγμάτων δεν αποτελούσαν πηγή πληροφόρησης η οποία παραδοσιακά αν όχι ...εργολαβικά αναλάμβαναν οι επώνυμοι επαγγελματίες.

Οπως ωριμάζει το διαδίκτυο και οι bloggers ως προς την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την γνώση, ως προς την ποιότητα των καταχωρήσεων τους και την συνέπεια στο ...μεράκι που δεν εξυπηρετεί κάποιο όφελος, παρατηρείται το φαινόμενο δημοσιογράφοι επαγγελματίες να καταφεύγουν (και) στα blogs για να αλιεύσουν ειδήσεις και πληροφορίες που βαφτίζουν κατόπιν "αποκλειστική" είδηση και έρευνα κατηγορώντας ταυτόχρονα τους υπολοιπους για αναξιοπιστια...

Ο κοσμος της δημοσιογραφίας δεν ειναι αγγελικά πλασμένος και το αυτο ισχύει και για τον ειδικό τύπο που το εύρος ειδήσεων και πληροφοριών είναι περιορισμενο. Για αυτό εξάλλου στο βωμό του εντυπωσιασμού τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί να δημοσιοποιούνται πληροφορίες που είναι τουλάχιστον περιττές.

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:14:00 μ.μ. EET  

Όλη αυτή η "ενόχληση" αποδεικνύει ότι κάνετε την δουλειά σας καλά. Δείτε το σαν παράσημο!

Συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα δουλειά σας και συνεχίστε έτσι.

Ανώνυμος 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:56:00 π.μ. EET  

Mi masate paidia panw katw gnwrizomaste metaxu mas kai xeroume...Alloi itan autoi poy ekmetaleytikan tin ptwsi Ellinikou purosvestikou gia na vroun patima kai na proothisoun to be-200 kai tous tin fulame...

Ανώνυμος 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:59:00 π.μ. EET  

Τον χρυσό και στα σκατά μέσα να τον βάλεις παραμένει χρυσός.

Ανώνυμος 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:58:00 μ.μ. EET  

Να ανησυχήσετε αν κάποιοι εξ΄αυτών σας αποδώσουν εύσημα.
Γιατί τότε θα ενοχληθούν όλοι οι άλλοι, δηλαδή αυτοί που θέλουν την ανεξάρτητη φωνή και την μη κατευθυνόμενη ενημέρωση

acheron 2 Αυγούστου 2010 στις 6:33:00 μ.μ. EEST  

PROS HARIN OLON TON PARAPANO,SAS APEFTHYNO EKKLISI NA MIN YPOKYPSETE..me sparagmo psyhis,enas ellinas poy den koimatai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP