Παρενόχληση του αεροσκάφους του ΥΕΘΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το υπηρεσιακό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά το ταξίδι του προς την Κύπρο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης έπειτα από πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του Κώστα Παπακώστα.

Τη νέα τουρκική πρόκληση αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες στη Λευκωσία με τις επιτροπές Αμυνας και Εξωτερικών της κυπριακής Βουλής.

Ο Ελληνας υπουργός αναφέρθηκε και σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας από τουρκικά μαχητικά.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οπλισμένα τουρκικά πολεμικά έκαναν πτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και χρειάστηκε η παρέμβαση των αρχηγών των δύο στρατιωτικών επιτελείων για να αποφευχθούν ατυχήματα, καθώς στην περιοχή διεξαγόταν άσκηση σε δεσμευμένο χώρο.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική αεροπορία παρενοχλεί το αεροσκάφος του υπουργού Εθνικής Αμυνας καθ οδόν προς την Κύπρο. Παρόμοια πρόκληση έγινε και στο παρελθόν, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Βενιζέλος υπέδειξε ότι θα πρέπει να αρθούν οι απειλές σε σχέση με το Αιγαίο και να τερματιστούν οι προκλήσεις. Η λύση του Κυπριακού και η εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είπε, είναι καταλυτικοί παράγοντες για την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε τις δύο κυπριακές κοινοβουλευτικές επιτροπές για τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου, συνεργασία η οποία πλέον, όπως ανέφερε, προβλέπεται μεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ και από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

«Διαπιστώνουμε, έτσι, πόσο σημαντική ήταν η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ευρωζώνη», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Στο μεταξύ, θέματα οικονομίας συζήτησαν χθες ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στη νέα συνάντησή τους στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Η συνάντηση ήταν πολύ σύντομη -κράτησε περίπου μία ώρα- λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος Χριστόφιας (ταλαιπωρείται από έρπη ζωστήρα).

Η συζήτηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων έγινε στο επίπεδο της κατ ιδίαν συνάντησης, με τη συνοδεία των δύο αντιπροσώπων, Γιώργου Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΙΜΙΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟ
Με επεισόδιο, που προκάλεσε τουρκική ακταιωρός εναντίον ελληνικών αλιευτικών, ξεκίνησε για μία ακόμα χρονιά στην περιοχή των Ιμίων ο «πόλεμος της τσιπούρας».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην περιοχή βρίσκονταν χθες περίπου 15 ελληνικά αλιευτικά, που ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωπα με την προκλητική συμπεριφορά του πληρώματος τουρκικής ακταιωρού, η οποία άρχισε να κινείται με ταχύτητα δημιουργώντας απόνερα.

Πέρυσι, σε ανάλογο περιστατικό ο κλυδωνισμός ενός μικρού σκάφους από τα απόνερα τουρκικής ακταιωρού είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα ένας ψαράς, που διασώθηκε από συναδέλφους του.

Το χθεσινό επεισόδιο πήρε τέλος με την επέμβαση πλωτού του Λιμενικού Σώματος, οπότε η τουρκική ακταιωρός απομακρύνθηκε από τα ελληνικά αλιευτικά, που αυτή την εποχή, όπως και Τούρκοι ψαράδες, πηγαίνουν στην περιοχή των Ιμίων για το ψάρεμα τσιπούρας.

ΕΘΝΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:36:00 μ.μ. EET  

Δεν είναι τίποτα, Μπένυ!

Το μέρισμα ειρήνης ήταν που πέρασε ξυστά από το αεροσκάφος σου!

Εσύ, στρατηγική ψυχραιμία!

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:22:00 μ.μ. EET  

H Ellada tin exhoun xasi.
Exhi gemesi mai mavrous, kenaisous, pakistini kai alla skata apo alli meri.
H tourkia exhi kairdesi. Stelni afta ta skata na paroun tin Ellada xhoris pollimo.
Efxaresto ND PASOK KKE Syriza pou exhoun dousi tin Ellada stous xenous.
Tora fonasaitai gia ta tourkika aeroplana alla anegatai tis portis gia ta skata tous xenous.

strategy 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:02:00 μ.μ. EET  

Δεν προκύπτει παρενόχληση του αεροσκάφους, είναι λεκτική υπέρβαση του δημοσιογράφου του "Έθνους". Απλα ο υπουργος αναφέρθηκε στις παραβιασεις που γινόταν κατά τη μετάβασή του στη Κύπρο.

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:43:00 μ.μ. EET  

Πάλι καλά! Το μέρισμα ειρήνης δεν πέρασε ξυστά από το αεροσκάφος του Μπένυ - προφανώς ήταν πάνω από το Αγαθονήσι εκείνη την ώρα...

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:06:00 μ.μ. EET  

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΥΕΘΑ (HAF 678)ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΣΑΣ ΜΙΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ . ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP