Στο παρά 5΄ οι Ισραηλινοί ανέβαλαν την άσκηση

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Αναβολή επ΄ αόριστον πήρε η ελληνοϊσραηλινή άσκηση έρευνας και διάσωσης σε συνθήκες μάχης που επρόκειτο να γίνει αυτή την εβδομάδα με κέντρο την περιοχή του Αεροδρομίου Ανδραβίδας στην Πελοπόννησο.

Οι Ισραηλινοί που από σήμερα υποδέχονται στο Τελ Αβίβ για τέσσερις ημέρες τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχο Γιώργο Καραμαλίκη, για επίσημες συνομιλίες, ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά με επιστολή ότι η μη πραγματοποίηση της άσκησης οφείλεται σε αδυναμία τους να μετασταθμεύσουν αυτή την περίοδο ελικόπτερά τους στην Ελλάδα. Και ανέφεραν ότι άσκηση αυτού του είδους θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του 2010.

Ωστόσο, η εξήγηση που έδωσαν οι Ισραηλινοί δεν φαίνεται να έχει πείσει πλήρως και όλους στο ελληνικό Πεντάγωνο. Κι αυτό καθώς, όπως λένε στρατιωτικές πηγές, η ειδοποίηση για τη μη πραγματοποίηση της άσκησης συνέπεσε με μια, δειλή έστω, επανεκκίνηση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων που είχαν διακοπεί μετά την επίθεση στη Γάζα. Η Αθήνα κατέγραψε ως αξιοσημείωτη την επίσκεψη του υπουργού Βιομηχανίας και Ενέργειας κ. Ελιέζερ στην Άγκυρα στο τέλος Νοεμβρίου και την εκφρασθείσα διάθεση και από τις δύο πλευρές για κάποιας μορφής ενεργοποίηση της Τουρκίας ως μεσολαβητή στη Μέση Ανατολή.

Συζητήσεις τον Φεβρουάριο


Πέραν αυτών, το ελληνικό Πεντάγωνο αναμένει να δει για να σταθμίσει τις εξελίξεις πώς θα συμπεριφερθεί το Ισραήλ σε σχέση με τη συμφωνία που υπάρχει για εκπαίδευση ελληνικών μαχητικών στον εναέριο ανεφοδιασμό από ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ. Η συνεκπαίδευση αυτή πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Όσον αφορά πρόγραμμα συνεργασίας για το 2010, οι άξονές της θα συζητηθούν σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ τον προσεχή Φεβρουάριο. Εκεί θα φανεί αν θα ζητήσουν εκ νέου άσκηση στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, όπως ο «Ένδοξος Σπαρτιάτης» του 2008 που από αμερικανικές πηγές είχε χαρακτηριστεί ως πρόβα τζενεράλε βομβαρδισμού στόχων στο Ιράν. Όπως βεβαίως και τι στάση θα κρατήσει η Ελλάδα.

Τα Νέα

4 σχόλια:

Αποστόλης 8 Δεκεμβρίου 2009 στις 9:23:00 μ.μ. EET  

Εμ με Ντονμέ Τούρκο ΥΠΕΞ (Δαυιδόπουλος, κοινώς, Νταβούτογλου) τι περιμένατε; Το αίμα νερό δεν γίνεται

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2009 στις 9:41:00 μ.μ. EET  

τον ΓΕΕΘΑ Μπασπούγ δεν τον πιάσανε να προσεύχεται με Ραβίνους στο τείχος των Δκρύων?

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:48:00 π.μ. EET  

Για δώσε κανένα στοιχείο ακόμη!...

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:53:00 π.μ. EET  

Το Ισραήλ για μια ακόμα φορά κάνει τραγικά λάθη. Παντού υπάρχουν Μουσουλμάνοι. Με ότι αυτό συνεπάγεται..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP