Άρχισε η παράδοση μεταχειρισμένων αμερικανικών AH-1W στη Τουρκία;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Σύμφωνα με τη κουρδική ειδησεογραφική πηγή Firat, στη κύρια βάση της Στρατοχωροφυλακής στη περιοχή Βαν, παρατηρείται αυξανόμενη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων εθεάθησαν και 11 συνολικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1W Super Cobra, επιβεβαιώνοντας πιθανόν τη έναρξη παραδόσεων μεταχειρισμένων ελικοπτέρων του τύπου από τα αμερικανικά αποθέματα για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα James Jeffrey επιβεβαίωσε την πώληση άγνωστου αριθμού μεταχειρισμένων επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-1W Super Cobra (πιθανότατα του Σώματος Πεζοναυτών), αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το κόστος και το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων. Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 5 ΑΗ-1W, για να αναπληρωθούν οι απώλειες που έχει υποστεί ο στόλος επιθετικών ελικοπτέρων κατά την διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον του ΡΚΚ.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/12/ah-1w.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:14:00 π.μ. EET  

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!

Είναι η ώρα της Δράσης! Το οφείλουμε στους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Το οφείλουμε σε μας και στα παιδιά μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να φανούμε αντάξιοι των παραδόσεων και της Ιστορίας του Έθνους μας. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

Η Κυβέρνηση αυτή ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΟΡΚΗ διότι παραβιάζει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο οποίο όμωσε ΟΡΚΟ. Ετσι κι αλλιώς η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται 'στον πατριωτισμό των Ελλήνων' όπως προβλέπει το ακροτελεύτιο άρθρο του! Είναι Συνταγματική μας ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τους αναγκάσουμε να ΣΕΒΑΣθΟΥΝ τις διατάξεις του!!

Η Κυβέρνηση αυτή ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ διότι περιφρονεί την κορωνίδα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και αποφασίζει δια του 'έτσι θέλω' για το μέλλον μας χωρίς να μας ρωτήσει.

Η Κυβέρνηση αυτή είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ διότι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ υπονομεύει και απαξιώνει όλους τους θεματοφύλακες της υπόστασης του Έθνους όπως την Εκκλησία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Γλώσσα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον την ίδια τη συνοχή της Φυλής μας!

ΟΜΩΣ ΩΣ ΕΔΩ!!! Η κριτική ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Ήρθε η ώρα του ΑΓΩΝΑ! Πλέον όλες οι επιλογές πρέπει να είναι ανοικτές ακόμα και η έσχατη.. Έτσι κι αλλιώς το όπλο της κριτικής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κριτική των όπλων!!

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2009 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

Όχι άλλη "επανάστασιν" please!

Όποιος "ξυπνάει" έχει νόμιμους τρόπους ν' αντιδράσει.

Καιρός να ωριμάσουμε σαν λαός και ανεξαρτήτως "ιδεολογίας" να προτάξουμε το γενικό καλό με σοβαρότητα, ώστε να έχουμε σοβαρές πιθανότητες να πετύχουμε τον σκοπό μας.

Ανώνυμος 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:57:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2009 2:18:00 μ.μ:

"Please" η παρακαλω οπως το λενε στα ελληνικα, πρωτα μην παρερμηνευεις αυτα που εγραψε ο προηγουμενος: "όλες οι επιλογές πρέπει να είναι ανοικτές ακόμα και η έσχατη.." δεν σημαινει οτι ο ανθρωπος προτεινε να παμε κατ'ευθειαν για 'επανασταση'.

Δευτερον, για εξηγησε ποιους τροπους προτεινεις εσυ που να εχουν σοβαρες πιθανοτητες να πετυχουν.

Και ας εχουμε υπ'οψη οτι οταν οι 'αντιεξουσιαστες' και καθε ειδους αναρχικοι και αριστεριστες εχουν λαβει αδεια να καταστρεφουν οποτε θελουν με την 'κυβερνηση' να τους καλυπτει και να στελνει τον λογαριασμο για τα σπασμενα καθε φορα στον ελληνικο λαο, η 'κυβερνηση' ειναι που ενθαρρυνει την βια και μαλιστα το κανει επιλεκτικα. Και αν δεν κανω λαθος οι μολοτωφ και τα καλασνικωφ ειναι οπλα. Δεν νομιζω οτι στο blog εδω εχω δει σχολια που να παροτρυνουν σε παρομοιο βαθμο βιας.

Αλλα η ουσια ειναι οτι εχουμε να κανουμε με πολυ σοβαρο προβλημα. Και ειναι αναγκη να υπαρχει αντιδραση οχι μονο για τα πρακτικα της ιστοριας αλλα με αποτελεσμα.

Η δημοκρατια οπως οριζεται απο το συνταγμα ειναι το καλυτερο μεσο για να βρεθουν λυσεις. Αλλα ποιοι ειναι αυτοι που δρουν συμφωνα με την συνταγματικη δημοκρατια σε αυτη την χωρα και ποιοι ειναι αυτοι που την χρησιμοποιουν μονο οταν τους συμφερει και την κουρελιαζουν οταν τους βολευει????????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP