Οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών και η τουρκική απειλή

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ένα σημαντικό κενό στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία έρχεται να καλύψει το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Δημητράκη με τίτλο "Greek Military Intelligence and the Crescent", που πραγματεύεται την εκτίμηση της τουρκικής απειλής την περίοδο 1974-1996. Στο βιβλίο των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Plymouth αναλύονται οι τρεις μεγάλες ελληνοτουρκικές κρίσεις (η τουρκική εισβολή στη Κύπρο, η κρίση του 1987 και εκείνη των Ιμίων) με βάση τις πληροφορίες που είχε η ελληνική πλευρά για τις στρατιωτικές κινήσεις της Άγκυρας αλλά και μέσα από το πρίσμα της πολιτικής ηγεσίας που κλήθηκε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.

Ο Παναγιώτης Δημητράκης ειδικεύεται στη διπλωματική ιστορία και τις υπηρεσίες πληροφοριών και είναι συγγραφέας του βιβλίου "Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου και της Κατοχής" και μονογραφιών για τις μυστικές επιχειρήσεις στη Μικρά Ασία (1919-1923) και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στη Κύπρο (1955-1959).

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP