Εν Τάχει

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009


Ανεβλήθει η προγραμματισμένη για εχθές εκτόξευση του κατασκοπευτικού δορυφόρου HELIOS 2Β απο το διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας, λόγω ανωμαλίας στον πυραυλικό φορέα Αriane 5 που θα τον έθετε σε τροχιά. Στο πρόγραμμα Helios συμμετέχουν 5 έθνη (Γαλλία,Βέλγιο,Ισπανία,Ιταλία,Ελλάδα) και υπάρχουν ξεχωριστές συμφωνίες χρησιμοποίησης εικόνων του HELIOS2B απο την Ιταλία και την Γερμανία σε αντάλλαγμα παροχής εικόνων απο τους δικούς τους δορυφόρους SAR (Synthetic Aperture Radar) COSMO-SkyMed και SAR-Lupe. To πρόγραμμα θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα της χώρας μας στον κρίσιμο τομέα ΙΜΙΝΤ (Immagery Inteligence), καθώς αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα κέντρο λήψης δορυφορικών φωτογραφίών.Οι οποίες θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν και για την ανάπτυξη υποδειγμάτων αναγλύφου για την καθοδήγηση των βλημάτων αεροδυναμικής πτήσης (cruise) SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για την πιθανή προμήθεια 14 βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47F ενημέρωσε το Αμερικανικό Κονγκρέσο , η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας του Υπουργείου Άμυνας (DSCA).Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εν Κρυπτώ", 4 εκ των ελικοπτέρων προορίζονται για την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (ΟΚΚ) και θα έχουν διαμόρφωση Ερευνας-Διάσωσης Μάχης (CSAR). Και τα 14 ελικόπτερα σχεδιάζεται να εξοπλισθούν με συστήματα ναυτιλίας και επικοινωνιών της τουρκικής Aselsan. Στην αναφορά της DSCA συμπεριλαμβάνονται έξτρα κινητήρες και υλικό υποστήριξης των ελικοπτέρων με συνολικό κόστος αν συμπεριλφθούν όλα τα προαναφερθέντα να πλησιάζει το 1,2 δις $. Την ίδια στιγμή "τρέχει" ακόμα ένα πρόγραμμα για την απόκτηση 120 μέσων μεταφορικών ε/π (για όλους τους κλάδους των τουρκικών ΕΔ) με πιθανότερη σχεδίαση το AW149.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP