Αθήνα αλά Αφρικάνα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Δύο αντιπροσωπευτικές εικόνες από το θέαμα που παρουσιάζει ο κεντρικός δρομος στο Πανεπιστήμιο, όπου οι κάθε λογής αλλοδαποί έχουν απλώσει την πραμάτεια τους και μόνο ένας στενός διάδρομος στο πεζοδρόμιο έχει αφεθεί για τους πεζούς.
Στα 5 δισ. ευρώ ετησίως, ανέρχεται το ύψος του παραεμπορίου από τους αλλοδαπούς στην χώρα μας. Χασούρα 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον για το κράτος, από την μη καταβολή του ΦΠΑ. Κατά τα άλλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ψάχνει να γεμίσει τα ταμεία.
Εκτός της οικονομικής πτυχής, το ζήτημα έχει και την διάσταση της οικτρής εικόνας που παρουσιάζει η Αθήνα, ο Πειραιάς και δευτερευόντως η Θεσσαλονίκη, από την καθημερινή «λαϊκή αγορά» των αλλοδαπών, στους κεντρικούς δρόμους. Θέαμα που δεν συναντά κανείς, πουθενά στην Ευρώπη και βεβαίως δεν ταιριάζει σε πρωτεύουσα, εκτός αν μιλάμε για την Αφρική.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης που είναι; Που είναι οι πεζές περιπολίες; Που είναι η Δημοτική Αστυνομία; Δεν βλέπει αυτά τα χάλια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά; Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ιδίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που έχει αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα, δεν απασχολεί κανέναν;

Ή μήπως απλώς γυρίζουν το κεφάλι, αφού προέχει να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους ξένους, οπότε έχουν ανάγκη από την ψήφο αυτών των πλανόδιων αλλοδαπών;
Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε.


7 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ...

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2009 στις 2:41:00 μ.μ. EET  

Δεν πειράζει άστους εμπόρους να δροσίζονται αφού δεν πατάνε πόδι καλά τους κάνουν. Τώρα που θα πάρουν και ιθαγένειες και θα πλακώσουν και οι υπόλοιποι θα δούν την γλύκα.

Νήμα 31 Δεκεμβρίου 2009 στις 2:47:00 μ.μ. EET  

Κρίμα. Πολύ Κρίμα.
Χαβούζα την έχουν κάνει την Αθήνα.

'Αντε και Μεξικο σίτυ! Γελοίοι πολιτικάντιδες.
Νήμα

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:56:00 μ.μ. EET  

Ρε παιδιά πήγα το καλοκαίρι στην Ρώμη και έπαθα την πλάκα μου. Στην κυριολεξία έχουν απαγορεύσει στους Αφρικανούς, Πακιστανούς κλπ να πουλάνε πραμάτεια στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο. Απόκεντρα δεν το συζητάω μπορεί η Ρώμη να είναι Καμπούλ, αλλά εκεί δεν υπάρχει αυτό το αχούρι και η βρώμα της Ομόνοιας. Και φυσικά το κέντρο της Ρώμης είναι περισσότερο εκτεταμένο και έχει περισσότερα αξιοθέατα. Άντε να βλεπες κανέναν Πακιστανό να πουλάει γαρύφαλλα στα ζευγαράκια. Όχι αυτό το ρεζίλι που υποβαθμίζει την πόλη σε αφρικανική εμποροπανήγυρι.

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 5:15:00 μ.μ. EET  

Μα εμεις φιλε Ρωμη ειμαστε;Δωσε το φακελακι στο ελλανδα και οτι θελεις κανεις.Αυτο ειναι και το επικυνδηνο στην Ελλαδα με τον μεταναστευτηκο νομο,οτι δεν θα τειρηθει ποτε .οποιος προλαβαινει θα δεινει ιθαγενεια αρκει να πεφτει
το φακελακι,δεν εχει λοιπον αδικο ο κοσμος που αντιστεκεται το ασχημο ειναι οτι οποιος αντιστεκε
ται τον βαφτηζουνοπως θελουν τα ΜΜΕ

Demetris 21 Μαρτίου 2010 στις 3:18:00 μ.μ. EET  

Αυτή την εικόνα σήμερα δεν την συναντάς ούτε στην Αφρική, γιατί είναι τριτοκοσμική ήπειρος εν αντιθέση με εμάς που είμαστε πεμτοκοσμικοί στην Κυριολεξία.
Ας μας βοηθείση τουλάχιστον ο Θεός..

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:33:00 μ.μ. EET  

Κατά τα άλλα, έχουν ρημάξει στις περικοπές και στους φόρους τους μισθοσυντήρητους του ιδιωτικού τομέα και τους φουκαράδες τους συνταξιούχους, για να διαθέσουν τα χρήματα αυτά στις ΔΕΚΟ των "δικών τους" παιδιών.

Με τα 2 δίς των διαφευγόντων φόρων από τους φοροδιαφεύγοντες λαθρομετανάστες, δεν θα χρειαζόταν να του τα αρπάξουν του συνταξιούχου που μια ζωή πλήρωνε για να έχει σύνταξη στα γεράματα!

Δεν μου αρέσει ο Πάσχος Μανδραβέλης και συνήθως τον αποφεύγω, στο άρθρο του όμως της 5ης Δεκεμβρίου 2010 στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "Η άλλη επιτήρηση της οικονομίας", αναφέρει πικρές αλήθειες.

Το άρθρο αφορά το όργιο της διασπάθισης των πόρων του Σχεδίου Μάρσαλ, καθώς και αυτό της λεηλασίας των διαφόρων κοινοτικών προγραμμάτων της Ε.Ε. από το 1986 έως τώρα, με το τελευταίο που θα έπρεπε να γίνει η Ελλάδα ..... Ελβετία!

Χουντικός δεν ήμουν ποτέ, αλλά η αλήθεια να λέγεται - η χουντικοί πέθαναν στην ψάθα - ούτε ο Μπαλόπουλος (την ίδια μέρα πέθανε που αθωώθηκε ο κύριος κατηγορούμενος για την υπόθεση των κρεάτων και κατέπεσε η πατηγορία που τον εβάρυνε), ούτε ο Πατακός, ούτε ο Μακαρέζος, πλούτισαν.

Αντιθέτως,έχουμε ένα σωρό πάμπλουτους, "αριστερούς(δήθεν)", "σοσιαληστές" μέχρι "φιλελεύθερους(δήθεν)", σύγχρονους πολιτευόμενους .....!

Από τον Ευμένη Καρδιανό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP