Επιβεβαίωση του "Εν Κρυπτώ" για τον πίνακα του Ντελακρουά

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Γράφαμε στις 22 Νοεμβρίου..(Παραμύθια τα περι "απόσυρσης" του πίνακα του Ντελακρουά)

"Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Εν Κρυπτώ" οι αναφορές για "απόσυρση ελέω Άγκυρας" δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...Το αντίγραφο του διάσημου πίνακα του Ντελακρουά βρισκόταν στο σημερινό πια Βυζαντινό μουσείο Χίου, το πρώην τζαμί. Οταν άρχισαν οι εργασίες επισκευής του μουσείου, πριν από 3 1/2 χρόνια ο πίνακας για λόγους προστασίας του, μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο της 3ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Χίου, όπου και εκτείθετο κανονικά. Ομως και σε αυτόν τον χώρο άρχισαν πρόσφατα εργασίες επισκευής, οπότε και έκλεισε για το κοινό. Με το πέρας των εργασιών ο χώρος θα είναι και πάλι διαθέσιμος για επίσκεψη."

Εχθές απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ ο υπουργός πολιτισμού Π.Γερουλάνος δήλωσε ότι ο πίνακας αφαιρέθηκε λόγω εργασιών ανακαίνισης του χώρου , μετά το πέρας των οποίων θα ξαναμπεί στην θέση του...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP