Κάρτ ποστάλ απο τον Οθωμανικό παράδεισο

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Μιας και αρχίσαμε τις "αφιερώσεις" τις τελευταίες μέρες, δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε το δίδυμο Δραγώνα/Ρεπούση το οποίο έχει αναλάβει εργολαβία την τελευταία 5ετία την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων. Αφιερωμένη λοιπόν στις αρχιέρειες του ιστορικού αναθεωρητισμού η ακόλουθη φωτογραφία του φωτογράφου C.D Morris η οποία ελήφθη μερικές μέρες μετά την μεγάλη καταστροφή της Σμύρνης. Δημοσιεύτηκε 3 χρόνια αργότερα το 1925 , σε άρθρο του National Geographic (Melville Chater) για την ανταλλαγή των πληθυσμών. Η λεζάντα; "Μακάβριο ψάρεμα κατα την καταστροφή της Σμύρνης"

Όχι κυρία Δραγώνα, δεν ψαρεύουν τσιπούρες οι εικονιζόμενοι φεσοφόροι...Χρησιμοποιώντας χοντρό σύρμα προσπαθούν να ψαρέψουν κάποιο από τα εκατοντάδες πτώματα που εξακολουθούν να επιπλέουν πλησίον της αποβάθρας αρκετές μέρες μετά την φωτιά, ώστε να αποτελειώσουν το θεάρεστο έργο του αλαλάζοντος όχλου..

Όσοι Μικρασιάτες γλίτωσαν από το "Τσικάρ!,Τσικάρ!" ( βγάλε!) των τσετών, σκυλεύονται απο τους "ψαράδες" τις προκυμαίας της Σμύρνης. Πραγματικά δύσκολο να βρούν ησυχία οι κοντόφθαλμοι Μικρασιάτες εθνικιστές στο παραδεισένιο Οθωμανικό τοπίο της κυρίας Δραγώνα..

12 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 12:07:00 π.μ. EET  

Ε με τον συνωστισμό κάποιοι έπεσαν και στην θάλασσα ρε παιδί μου. Κάτι σαν την ΘΥΡΑ 7 γειά σου.

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 10:00:00 π.μ. EET  

Αφου ολοι παραποιουμε τις αποψεις της κ.Δραγωνα,θα ηταν χρησιμη μια διευκρινηση εκ μερους της.

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 1:03:00 μ.μ. EET  

"Τσικάρ!,Τσικάρ!" (βγάλε! άδειασε τις τσέπες σου!)... είπε ο τσετο-υπουργός και ξύπνησα με τρόμο!!!

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 6:28:00 μ.μ. EET  

Στο βάθος μοιάζει να είναι ένα Αμερικάνικο καταδρομικό (Omaha class) που προφανώς παρατηρούσε το συνωστισμό ενώ οι τουρκαλάδες φαντάζομε προσπαθούν να ψαρέψουν κανα πτώμα για να το ψάξουν για λιρες και χρυσαφικά. Ξεχειλίζουν από πολιτισμό όπως πάντα. k@

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 7:04:00 μ.μ. EET  

Αυτό θα πει περιβαλλοντική συνείδηση!
Όχι σκουπίδια σε θαλασσες και ακτές!
Εθνοκάθαρση με πράσινο πρόσωπο!

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 7:19:00 μ.μ. EET  

Μήπως, λέω εγώ τώρα, αν στέλνατε κάτι απο όλα αυτά στην εν λόγω Κυρία,προβληματίζονταν και εν πάσει περιπτώσει ξανασκέφτονταν τις (@@ριες θα έλεγα αλλά καθ' ότι Κυρία δεν μπορεί να εκφέρει τέτοιες) ασχήμιες που κατά καιρόν έχει ξεστομήσει και γράψει κατά του ελληνισμού και των Ελλήνων;

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2010 στις 9:34:00 μ.μ. EET  

Mporoume na diavasoyme kapou online gia ta osa perigrafontai?

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2010 στις 1:59:00 π.μ. EET  

http://www.greek-genocide.org/multimedia/photo/g/003.html

Note: The photographer, Major Charles Dexter Morris (1883-1954), was a member of the Near East Relief in Turkey and previously was the Director of the Department of Public Information for the American Red Cross Commission in Europe. Morris graduated from Yale University in 1906 and before entering the Red Cross worked at the Sun newspaper in New York and then in the Associated Press Bureaus of New York and London. In 1923 Morris was decorated by King George of Greece for his work with the Near East Relief. On his return to the United States he joined the International News Service. Morris is now buried in Chestnut Hill Cemetery in Portville, New York. Major Charles Dexter Morris, son of Dr. Jacob Morris and Sarah Gillingham, had married Arminta I. Miles (1882-1969).

Source: Chater, Melville, "History’s Greatest Trek", The National Geographic Magazine, November 1925 (Volume XLVIII), National Geographic Society, Washington, D.C., 1925, p. 562 (Caption: “Turned Back: After the fire these unfortunates, being between the age limits of 17 and 45 years, were not permitted to leave Smyrna with their families, but were sent back to the interior of Anatolia”).


Επίσης δείτε εδώ
http://www.greek-genocide.org/photo_genocide.html

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2010 στις 2:43:00 μ.μ. EET  

http://www.youtube.com/watch?v=ZbZN0n-l5og&feature=related

enkripto 2 Ιανουαρίου 2010 στις 7:20:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

fstav 4 Ιανουαρίου 2010 στις 7:04:00 μ.μ. EET  

Tό τσικάρ σημαίνει βγάλε καί τό έλεγαν γιά νά βγάλουν τά ρούχα τους όσοι έπεφταν στα χέρια των τσέτηδων.... Τούς ξεγύμνωναν καί τούς πήγαιναν γυμνούς στα τάγματα εργασίας. Διαβάστε τόν Βενέζη γιά περισσότερα....

Δημήτριος 15 Μαΐου 2010 στις 11:27:00 μ.μ. EEST  

Προς τον "Ανώνυμο" αναφορικά με τοσχόλιο που έγραψε την "01 Ιανουαρίου 2010" στις "10:00:00 π.μ. GMT+0200"

--

Αγαπητέ κύριε Χρήσιμε Βλάξ!

Κατ' αρχάς δεν "παραποιούμε" και δεν είμαστε "όλοι". Να προσέχεις λοιπόν τι λές διότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα και δεν είναι κομψό να "τσουβαλιάζεις" όλο τον κόσμο με τις ιδεοληψίες σου.

Τώρα αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η γνώμη της κυρίας Δραγώνα μπορείς να επικοινωνήσεις απ' ευθείας μαζί της. Ξέρεις που θα την βρεις και εκ του νόμου, ως δημόσια λειτουργός (υπάλληλος) είναι υποχρεωμένη να σου απαντήσει.

Βέβαια αν βιάζεσαι, μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο της από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και να διαβάσεις ιδίοις όμμασιν τις εξαιρετικά "προωθημένες" ιδέες της.

Τέλος, αν αναρωτιέσαι για την αρχική μου προσφώνηση σου συνιστώ να ψάξεις το παρακάτω βιβλίο (υπάρχει σε pdf στο διαδίκτυο) και να το διαβάσεις επισταμένως. Θα σου λύσει κάθε απορία.

Ο τίτλος είναι: "Η Τεραστία Κοινωνική Σημασία Των Βλακών Εν Τω Συγχρόνω Βίω" και το έχει γράψει ο Ευάγγελος Λεμπέσης.

Ειλικρινώς το βιβλίο υπάρχει, αποτελεί σημαντική προσθήκη στην γενικώτερη προσέγγιση του ζητήματος αυτού (δηλ. για τους βλάκες και τον κοινωνικό τους ρόλο) και ένα εκ των καλυτέρων έργων του συγγραφέως.

Με αυτά και αυτά λοιπόν, κύριε "Χρήσιμε Βλάξ" σου εύχομαι καλή ανάγνωση στην αναζήτηση της αληθείας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP