Έγκλημα εκ προμελέτης

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Μήπως ήρθε η ώρα των εξηγήσεων;

Τι μας είπε ο Στρός Κάν; Οτι ο Γ. Παπανδρέου την ίδια ώρα που –ως νέος πρωθυπουργός της χώρας– έδινε την πρώτη δόση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, τον πίεζε για να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ! Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ή ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διέπραξαν μέγα ατόπημα, αποτέλεσμα κολοσσιαίας άγνοιας και ερασιτεχνισμού ή ότι απλώς «έδιναν» συνειδητά «ψίχουλα» μέχρι να ολοκληρωθεί το οργανωμένο σχέδιο της μακροχρόνιας δέσμευσης της χώρας στο άρμα του ΔΝΤ, προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Δεν είναι εύκολο να απαντήσει κανείς ποιο από τα δύο είναι χειρότερο. Το βέβαιο είναι ότι η αποκάλυψη – ομολογία του Στρος Καν επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους των πλέον καχύποπτων, αλλά και δίνει άλλη διάσταση σε σειρά πράξεων και παραλείψεων εκείνης της εποχής.


ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΥΧΑΙΟ ότι το ΔΝΤ μπήκε στη συζήτηση με πρωτοβουλία της κυβέρνησης κι όταν κανείς άλλος δεν είχε θέσει τέτοιο ζήτημα; Σε σημείο μάλιστα ο ίδιος ο Στρος Καν να φέρεται να λέει τότε (τον Δεκέμβριο του 2009) στον Γ. Παπανδρέου ότι θα αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και δεν θα δεχθούν την παρέμβαση του Ταμείου σε χώρα της ευρωζώνης… Ηταν ή όχι σκόπιμη η κραυγαλέα καθυστέρηση στη λήψη μέτρων κι ενώ η κυβέρνηση είχε ήδη εικόνα του πραγματικού ελλείμματος και οι αγορές είχαν αρχίσει να δείχνουν πού θα το πήγαιναν; Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων τότε που ακόμα μπορούσαμε να δανειστούμε από τις αγορές –και μάλιστα με επιτόκιο χαμηλότερο απ’ αυτό της τρόικας– κατέστησε αναπόφευκτη την όπως φαίνεται από καιρό επιθυμητή προσφυγή στο ΔΝΤ… Οι δηλώσεις περί «Τιτανικού» και «διεφθαρμένης χώρας», που εντελώς συμπτωματικά γίνονται την ίδια περίοδο, ήταν τυχαίες; Εγιναν από απειρία ή έγιναν για να «δέσει» το πράγμα και να μη «στραβώσει» και συμβεί τίποτα άλλο και δεν προσφύγουμε στο ΔΝΤ; Γιατί ο πρωθυπουργός επιθυμούσε διακαώς την ανάμειξη του ΔΝΤ; Μήπως γιατί θα μας έδιναν τα πιο πολλά λεφτά; Οχι βέβαια. Εξ ου και το ΔΝΤ εισέφερε μόνο τα περίπου 25 από τα 110 δισ. Αρα για άλλους λόγους αγωνιούσε μήπως και δεν «δεθούμε στο άρμα» του για κάμποσα χρόνια…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΤΥΧΕΣ που επικαιροποιείται η ανάγκη καινούργιων απαντήσεων. Οπως γιατί δεν πήραμε εντός του 2009 τα 24 δισ. που μας πρόσφεραν οι αγορές, με τα spreads λίγο πάνω από τις 200 μονάδες. Ή τι ακριβώς είχε γίνει με τα 25 δισ. από τους Κινέζους που «κάηκε» με διαρροή από το υπ. Οικονομικών στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Ή τι ακριβώς έχει γίνει με το ακόμα ανεξερεύνητο Τ+10, που έδωσε την ευκαιρία για κερδοσκοπικό πάρτι πάνω στα συντρίμμια της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που πετσοκόβονταν οι συντάξεις των 600 ευρώ. Υπάρχει βεβαίως και το μείζον θέμα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Η οποία, όπως διαπιστώνεται τώρα, ψευδόταν συνειδητά, όταν –τότε– διαβεβαίωνε ότι δεν θέλουμε το ΔΝΤ. Ενα χοντρό ψέμα, το οποίο στο μεταξύ έχει πλαισιωθεί από αλυσίδα ψευδών και «μαϊμουδίσιων» καθησυχαστικών διαβεβαιώσεων…

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=19292&catid=7

2 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:30:00 μ.μ. EET  

http://www.newsbomb.gr/interviews/story/b-kapernaros-oi-boyleytes-mas-einai-koykles

ΦΟΙΒΟΣ

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:51:00 μ.μ. EET  

Εδώ μιλάμε πια για ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ. Η κυβέρνησή μας πλέον δεν νομιμοποιείται να παραμένει στην εξουσία, αφού συνειδητά εξαπατά τους πολίτες και εκχωρεί την Οικονομική Πολιτική και την εθνική κυριαρχία της χώρας σε άλλα κέντρα λήψης αποφάσεων. Και όλα αυτά εν τω κρυπτώ και απαραβύστω, χωρίς καμία, μα καμία δημοκρατική διαδικασία, χωρίς καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, ουσιαστικά με πραξικοπηματικό τρόπο.

Γι' αυτό και το ερώτημα που ανακύπτει είναι έυλογο:
Γιατί η Αντιπολίτευση (μείζων και ελάσσων) δεν εκφράζει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές την δυσπιστία της προς την κυβέρνηση; Γιατί δεν υποβάλλει πρόταση μομφής; Και, αν δεν πιστεύει ότι θα κερδίσει την ψηφοφορία που θα επακολουθήσει, γιατί δεν ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης;

Τι περιμένουν δηλαδή για να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους; Να μπούνε τα τουρκικά τανκς στη Θράκη;
Μήπως όλες οι αντιδράσεις που βλέπουμε στη Βουλή είναι μικροπολιτικά παιχνίδια, υπαγορευόμενα από τα νούμερα των δημοσκοπήσεων; Μήπως τελικά κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς μας δεν πολιτεύεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP