"Βασική και μη-βασική Εθνική κυριαρχία"..

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ξαφνικά ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου χθες στη Βουλή πέταξε μια «πυρηνική βόμβα», η οποία δεν σχολιάστηκε καθόλου από τα ΜΜΕ του καθεστώτος. Συγκεκριμένα είπε: «Θέλω να ξέρετε, να το τονίσω και πάλι, ότι δεν υπάρχει θέμα να απολέσουμε τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας μας» Και στη συνέχεια κάλυψε αυτή την αναφορά με διάφορες εθνικοαπελευθερωτικές κορώνες του στυλ: « Σε αυτό θα δώσουμε μάχη, όπως έδωσα μάχη και θα ξαναδώσω και θα ξαναδώσουμε μάχη, όποτε χρειαστεί, για να εγγυηθούμε την κυριαρχία μας»

Τι θέλει να πει ο «ποιητής» εδώ; Τι υπονοεί η αναφορά του στα «βασικά στοιχεία» της κυριαρχίας της Ελλάδας; Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, έρχεται κάποιος και βάζει διαβάθμιση στα στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους και δυστυχώς, εδώ πρόκειται για τη χώρα μας; Ποια είναι λοιπόν τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας; και ποια δεν είναι βασικά στοιχεία της κυριαρχίας; Τι επικίνδυνο παιχνίδι παίζεται εδώ πέρα;;

Για παράδειγμα ποια είναι τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο; Είναι και οι βραχονησίδες βασικά στοιχεία ή όχι; Είναι βασικό στοιχείο της κυριαρχία μας η τήρηση του Συντάγματος ή όχι; Ή είναι βασικό στοιχείο της κυριαρχίας η τήρηση εκείνων μόνο των διατάξεων που νομιμοποιούν και συγκρατούν το καθεστώς από την κατάρρευση, ενώ δεν είναι άλλες, όπως για παράδειγμα η προστασία της δημόσιας περιουσίας ή η κυριαρχική άσκηση οικονομικής πολιτικής από τον ελληνικό λαό;; Δηλαδή θα έχουμε μια κυριαρχία φυσαρμόνικα, η έννοια της οποίας θα χρησιμοποιείται μόνο όταν βολεύει το καθεστώς;;

Καλούμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει πίσω αμέσως αυτή την πρωτοφανή διαβάθμιση της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας, διαφορετικά, αν μπούμε στη λογική της συζήτησης για το ποια είναι ή όχι τα βασικά στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας, τότε μπαίνουμε σε ολισθηρούς εθνικούς κατήφορους.

http://hassapis-peter.blogspot.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:27:00 μ.μ. EET  

Βασική = Ηπειρωτικός κορμός της Ελλάδας (με εξαίρεση την Θράκη ίσως)

Μη βασική = Μικρά νησάκια και θαλάσσια και υποθαλάσσια δικαιώματα.

Τώρα έγινε ποιό κατανοητό;

Ή ίσως πάλι να εννοούσε πως:

Βασική = Έλληνας Πρόεδρος και Πρωθυπουργός.

Μη βασική = Αλλοδαποί υπουργοί και υφυπουργοί (Γερμανοί, Γάλλοι, κλπ)

Ένας κοινός νους

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:56:00 μ.μ. EET  

Ακόμα και ο Τσολάκογλου, δεν θα τολμούσε να μιλάει έτσι. Αλλά τότε οι Ελληνες δεν ήταν αποβλακωμένοι καταναλωτές!

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:09:00 μ.μ. EET  

πρέπει "πάση θεου" να προστατέψουμε τη "βασική εθνική κυριαρχία" αλιώς έχουμε "μηδέν στο πηλίκιο" και θα αναγκαστούμε να "πάμε στις κάλτσες" κ@ ¨
ΥΓ "ντονγκφαιρ" εν κρανίω (αυτό είναι άλλου)

konion 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:14:00 μ.μ. EET  

Ξυπνᾶτε, ἔχουμε τὴν ἡγεσία ποὺ μᾶς ἀξίζει ἀπὸ καιρό.

konion 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:17:00 μ.μ. EET  

Ποτὲ δὲν φταῖει ὁ ἁγνὸς λαὀς, ποὺ βγάζει τοὺς σαθροὺς πολιτικούς.
Ἀλήθεια, ποὺ γεννήθηκαν οἱ σαθροὶ πολιτικοί, στὸν Ἄρη;

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:50:00 μ.μ. EET  

Βασικά καλησπέρα σας να 'ουμ!

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:30:00 μ.μ. EET  

Ως μη βασική κυριαρχία εννοεί προφανώς τα "μερικά στρέμματα λιγότερα για να κοιμώμαστε ήσυχοι" που είχε πει παλαιότερα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP