Συνέδριο Εκτοπισμένων Ελλήνων

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αδούλωτη Κερύνεια και ΚΥΚΕΜ διοργάνωσαν το Συνέδριο Εκτοπισμένων Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, στη Λευκωσία, το Παγκόσμιο Συνέδριο Εκτοπισμένων Ελλήνων. Το Συνέδριο διοργάνωσε το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μίλησαν ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ελβετία και τις ΗΠΑ. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι οι μηχανισμοί εθνικής ομογενοποίησης που εφάρμοσε το Τουρκικό κεμαλικό κράτος οικοδομήθηκαν πάνω σε γενοκτονίες εις βάρος του Ελληνικού στοιχείου, στον Πόντο στη Μικρά Ασία, στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και την κατεχόμενη Κύπρο. Σε όλες τις περιπτώσεις η Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύτηκε συγκυρίες και με ψεύτικες δικαιολογίες παραβίασε διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψε και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει. Παρά τη συστηματική ασυνέπεια της Τουρκίας, η Ελληνική πλευρά δεν ακολούθησε μία συστηματική στρατηγική που να καταγγέλλει διεθνώς την Τουρκία αλλά αντιθέτως αποδεχόταν την Τουρκική λογική των διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα αυτό να ενθαρρύνει την Τουρκία να δημιουργεί διαρκώς νέα τετελεσμένα.


Μέσα από το συνέδριο κατεδείχθη η ανάγκη να διεκδικήσει δυναμικά ο Ελληνισμός το διεθνές δίκαιο προκειμένου να βρει δικαίωση και να αναχαιτίσει τον Τουρκικό επεκτατισμό που προελαύνει σήμερα με τη μορφή του νεοθωμανισμού. Επίσης, στο συνέδριο συζητήθηκε και η προοπτική δημιουργίας της Ένωσης Εκτοπισμένων Ελλήνων, με μόνιμο χαρακτήρα, προκειμένου να συντονίσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο τον αγώνα για αναγνώριση του θέματος της γενοκτονίας.

Το συνέδριο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πολιτών και καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας. Τα πρακτικά του συνεδρίου θα κυκλοφορήσουν σύντομα και θα είναι στη διάθεση του κοινού.

http://geopolitics-gr.blogspot.com

2 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:13:00 π.μ. EET  

Πολυ καλη η ιδεα να δημιουργηθει Ενωση Εκτοπισμενων Ελληνων.Θα πρεπει ομως να την στηριξει και η Αθηνα,οχι μονο η Λευκωσια.
Η Ενωση θα πρεπει να γινει το κατ´εξοχην εργαλειο αντιμετωπισεως των αλυτρωτικων οργανωσεων των διαφορων επιβουλων,ητοι Τουρκων,Αλβανων,Σκοπιανων αλλα και Βουλγαρων και Ρουμανων εαν εκδηλωθουν,γιατι και αυτοι οι τελευταιοι συντηρουν αλυτρωτισμους,απλως τωρα βρισκονται σε υφεση.
Επισημαινω οτι και στην Γερμανια υπαρχει αντιστοιχος φορεας,και εχει σημαντικη επιρροη.

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:20:00 π.μ. EET  

Kαμμιά ΜΚΟ θα ευαισθητοποιηθεί, ή ασχολούνται με την καρέτα καρέτα και το πρόβλημα ύδρευσης στον βόρειο πόλο; Κανένα "Παρατηρητήριο" μήπως;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP