Μετεγκατάσταση των αεροπορικών μέσων της Ε.Φ στην Πάφο

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή, ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση και συγκέντρωση όλων των πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς στην Αεροπορική Βάση”Αντρέας Παπανδρέου” στην Πάφο, έδρα της 55ης Σμηναρχίας Μάχης. Το κυπριακό ΥΠΑΜ προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή μετάβαση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού της Διοίκησης Αεροπορίας στη νέα επιχειρησιακή βάση, για την οποία ο Γενικός Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMS), Αντιστράτηγος Ton Van Osch εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του σε πρόσφατη επίσκεψή του.

Υπενθυμίζεται πως σε παλαιότερη υψηλού επιπέδου σύσκεψη στο ΓΕΕΦ, κρίθηκε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις δεν μπορούν να παραμένουν στη στοχοποιημένη από το τουρκικό πυροβολικό περιοχή της Λακατάμειας.

http://www.strategyreport.gr/?p=7441

5 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 18 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:06:00 μ.μ. EET  

Ενω η Παφος ειναι στο απυροβλητο,ε;

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:25:00 μ.μ. EET  

Είναι η Πάφος τόσο εκτεθειμένη σε πυρά τουρκικού πυροβολικού όσο η Λακατάμια;

ΑΧΕΡΩΝ 20 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:46:00 μ.μ. EET  

Οχι τοσο,ομως ουτε απυροβλητη ειναι.Προσφατα,ο αττιλας μετακινησε Α/Κ FIRTINA των 155 χλστ.,θεωρητικα εχουν βεληνεκες αντιστοιχο των PZH-2000,δλδ περι τα 40 χλμ.Εαν αυτο δεν επαρκει,κανεις δεν τους εμποδιζει να μεταφερουν και ''Yildirim'',ειτε στα κατεχομενα,ειτε σε καποια καταλληλη τοποθεσια της Ανατολιας,αν οντως εχουν το βεληνεκες.

flanker7 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:40:00 μ.μ. EET  

Ναι, όμως στην Λακατάμεια μπορούν να σε κτυπούν και οι όλμοι 81χιλ των Τούρκων, οπότε είναι καλύτερα στην Πάφο. Πιό μακριά δεν έχει... Μάλλον έχει. Στην Κρήτη...!

ΑΧΕΡΩΝ 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:24:00 π.μ. EET  

flanker 7,
Σιγα μη σ´ακουσει ο Παγκαλος-κουφια η ωρα-και προτεινει την μετασταθμευση ΟΛΗΣ της Εθνικης Φρουρας στην Κρητη.Ο Χριστοφιας μαλλον θα ευρισκε την ιδεα εξαιρετικη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP