Με τα γιαούρτια πήραν τον Μπεγλίτη στην ΕΑΒ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

"Θερμή" υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη.

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΒ στο Σχηματάρι, ο υπουργός δέχθηκε φραστική επίθεση από εργαζόμενους, οι οποίοι στη συνέχεια πέταξαν γιαούρτια και μπουκάλια νερού, χωρίς όμως να βρουν στόχο.

Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και επικράτησε ένταση για αρκετή ώρα. Ο κ. Μπεγλίτης μεταφέρθηκε σε διπλανό χώρο και με ντουντούκα μίλησε στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι η ΕΑΒ θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της και ότι ήρθε για να συζητήσουν τα προβλήματα.

Τόνισε πάντως ότι δεν ανέχεται τραμπουκισμούς. Μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν σημειώθηκαν άλλα επεισόδια. Στη συνέχεια ο υπουργός αποχώρησε όπως όπως και πιθανότατα μετάνιωσε για την επιλογή του να πάει στην εκδήλωση, καθώς ήταν γνωστό ότι το κλίμα θα ήταν τεταμένο.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να ιδιωτικοποιήσει την ΕΑΒ με πιλότο το καθεστώς που ισχύει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

http://news247.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:55:00 μ.μ. EET  

Πάνο, πρέπει να δείξεις στρατηγική ψυχραιμία!

kagelarios 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:03:00 μ.μ. EET  

ειμαστε σιγουροι αραγε εαν αυτοι που προπηλακησαν δεν ειναι οι ιδιοι που φιλουσαν κατουρημενες ποδιες υπουργων για τον διορισμο τους στο παρελθον? γιατι εγω δεν ξερω κανεναν ιδιωτικο υπαλληλο που να αντιδρα ετσι.

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:19:00 μ.μ. EET  

@16 Φεβρουαρίου 2011 5:03:00 μ.μ.

Καλό σχόλιο.

Αρκετοί απο αυτούς (αν όχι όλοι) -με μαθηματική ακρίβεια- σε άλλες (όχι τόσο μακρινές εποχές τους ΕΓΛΕΙΦΑΝ (το λιγότερο).

Δεν τους είδαμε να βγαίνουν όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ να κάνουν ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ υπέρ της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ τόοοοοοσα χρόνια.
(Μα δεν μπήκαν για να προσφέρουν στο δημόσιο αλλά για να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ για μιά ζωή...)

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:03:00 μ.μ. EET  

Σοβαρά; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να χαρίζει η κυβέρνηση στον κάθε επιτήδειο της δημόσιες επιχειρήσεις και να φορτώνει σαβούρα το ελληνικό δημόσιο με την απειλή των απολύσεων, όπως γίνεται στα ΕΝΑΕ που με αυτήν ακριβώς την απειλή, μας υποχρέωσαν να αγοράσουμε δυο ακόμη άχρηστα υποβρύχια;

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:34:00 μ.μ. EET  

@Σοβαρά; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει;

Λύση δεν είναι ούτε να ξεπουλήσουν και να απολύουν μαζικά (αν και απολύσεις οφείλουν να γίνουν. ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ αυτούς που έβαλαν οι ίδιοι...)

αλλά να ανοίξουμε ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΣ και να κοιτάξουμε να ζητάμε πρώτα απ'ολα πραγματική ανάπτυξη και παραγωγή.

Οι εταιρείες (δημόσιες ή ιδιωτικές) οφείλουν να παράγουν καλά προιόντα και υπηρεσίες και να είναι λίγο ή ακόμα καλύτερα ΠΟΛΥ κερδοφόρες.
Μόνο έτσι επιβιώνουν οικονομικά αυτές και οι εργαζόμενοί τους.

Πως αλλιώς;

ΑΧΕΡΩΝ 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:39:00 μ.μ. EET  

Παιδες,η αχαριστια ειναι τεκνο της ευεργεσιας.Αλλ´ομως,αφου ως λαος εχουμε την ακατανικητη ταση να τα κανουμε ολα στραβα,ας κανουμε και κατι σωστο-κατα λαθος.Στο κατω-κατω της γραφης,ηταν δικαιο να φυλακιστει ο Κολοκοτρωνης και τοσοι αγωνιστες,επειδη ελευθερωσαν την Ελλαδα;Ε,ας φανε και τα γαπακια κανενα γιαουρτακι για τα φραγκα(κερασμενο ειναι σε τελικη αναλυση)αφου δεν εφαγαν πετρες για τα Ιμια.Αλλα,επεται συνεχεια.

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:23:00 μ.μ. EET  

Ωπα Ωπα λιγο γιατι το να ισοπεδωνουμε τα παντα χωρις τεκμηριο και χωρις γνωση καταντα ανοησια.Σαν αυτοπτης μαρτυρας και συμμετεχοντας στην διαμαρτυρια πρεπει να δωσω τις απαντησεις και να κανω τις απαραιτητες διευκρινησεις.Κατ αρχην να απαντησω στο θεμα που θιγουν οι αναρτησεις σας για τους "βολεμενους" που φιλησαν κατουρημενες ποδιες για να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι στην ΕΑΒ.Εδωσα γραπτες εξετασεις μηχανολογιας αεροπορικου υλικου ,αγγλικης γλωσσας και γνωσης υπολογιστων που αξιολογηθηκε απο τον ΑΣΕΠ. Κατηγορηματικα δεν ζητησα απο κανεναν ΚΕΡΑΤΑ να με βολεψει πουθενα που δεν αξιζα.Δουλευω στην παραγωγη και συγκεκριμενα στην κατασκευη του αεραγωγου του F-16 (ολων των αεροσκαφων που πωλουνται παγκοσμιως)Εχω κατασκευασει με τα χερια μου πανω απο 300 f-16 στα 10 χρονια που εργαζομαι στην ΕΑΒ.Το προϊον που κατασκευαζουμε εξαγεται και πληρωνεται με συναλλαγμα εκατονταδων χιλιαδων δολλαριων.Σας πληροφορω οτι ειμαι τοσο "βολεμενος" που ΚΑΘΕ ημερα της εργασιας μου ερχομαι σε επαφη με τοσες καρκινογονες ουσιες ( καδμιο,νικελιο,βαναδιο,χρωμιο,μεθυλαινιο,αιθυλενιο ,κετονιο ανθρακα και πολλα αλλα)που εσεις δε θα το κανετε ουτε σε ολοκληρη τη ζωη σας.
Οι αντιδρασεις μας και οι κινητοποιησεις μας εχουν να κανουν με την απαιτηση μας για προσληψη προσωπικου γιατι λογω πολυαριθμων συνταξιοδοτησεων και αυξημενου φορτου εργασιας δεν μπορουμε να ανταποκριθουμε και χανονται προγραμματα εκατομμυριων ευρω.Στη συντηρηση των μαχητικων της πολεμικης μας αεροποριας αντιστοιχουν πλεον 0,6 εργαζομενοι ανα αεροπλανο......Καταλαβαινετε ποσα αεροσκαφη σε λιγο θα ειναι διαθεσιμα για την προασπιση της εθν κυριαρχίας? σας λεει κατι αυτο? Ξερετε με αυτους τους ρυθμους ποσα πυροσβεστικα α/φη θα ειναι διαθεσιμα το καλοκαιρι για την κατασβεση?.....Δυο.....ναι 2 αεροσκαφη...... σας λεει κατι αυτο? Και με τετοια κριση, τετοια ανεργια η λυση που προτεινε η κυβερνηση σας ειναι το να φερει εργαζομενους επινοικιαζομενους απο εργολαβο.Ξερετε με τι ορους? 120 εργαζομενοι με 850ευρω μισθο και κρατησεις που θα φτασουν το συνολο τα 1200 ευρω μαξιμουμ , και στο καθε κεφαλι απο αυτους τους δυστυχους θα παρει πριμ ο εργολαβος 2600Ευρω!!!! Καταλαβαινετε το σκανδαλο???? πηρατε μια ιδεα γιατι φωναζουν οι βολεμενοι της ΕΑΒ τωρα κυριοι ξερολλες? Για να μπει κοσμακης να δουλεψει με κανονικες συνθηκες και οχι σκλαβοπαζαρο....επειδη υπαρχει δουλεια ...γιατι εμεις σαν ΔΕΚΟ ειμαστε ακριβως το αντιθετο απο τις υπολοιπες.Εχουμε πολυ δουλεια και πολυ λιγο κοσμο.Οπου απευθυνθηκαμε στα ΜΜΕ και στα μπλογκς εκαναν ολοι "μουκγα"...
Και ερχεται που λες ο υπουργος την αμεσως επομενη μερα που ξαναψαλιδιστηκε ο μισθος μας ακομα 10% λογω μνημονιου(εγω με 10 χρονια εμπειρια παιρνω τωρα 1204 ευρω και ο συναδελφος εχει 3 παιδια και παιρνει τα ιδια). Και μας λεει αλαζωνικα οτι "αγωνιζεται" για το μεροκαματο μας....
Κατα την εισοδο του φωναζε ο κοσμος που μαζευτηκε αυθορμητα απο ολες τις παραταξεις(πλην της ΠΑΣΚΕ και των κομματοσκυλων του ΠΑΣΟΚ) "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ" ,και " ΚΛΕΦΤΕΣ" και ολο το νταβαντουρι εγινε οταν ο Μπεγλιτης απεκαλεσε "ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ" ( ναι ναι ναι πραγματι συνεβη) ειπε επι λεξη σε συναδελφο "Ασε μας ρε κωλοπαιδο...." τοτε επεσαν τα μπουκαλια και ακουσε την ανασσα μας και μπηκαν μπροστα οι φουσκωτοι και οι δικοιμας οι φυλακες και τον εσωσαν.....
Αυτα απλα για μια ενημερωση για να ξερετε τωρα πριν γαψει ο καθενας οτι του κατεβει...

kagelarios 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:37:00 μ.μ. EET  

αχερωντα, τι πετρες και ιστοριες... αφου την αλλη μερα οι ελληνες πολιτες τους ψηφισαν. και μετα τις αποκαλυψεις του Ελλις (Best seller, θυμιζω, αρα ο κοσμος εμαθε, ακουσε) ξαναψηφιστηκαν. και μετα την οικονομικη προδοσια του 2010 χειροκροτηθηκαν στις δημοτικες εκλογες. ποιος να τους γιαουρτωσει?? και γιατι?? αφου τους προσκυναμε ομαδικως!!!

kagelarios 17 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:21:00 π.μ. EET  

Απαντω.
αρχικα , βαζω σε παρενθεση ολα οσα ειπα γιατι οντως αυτα που γραφεις ισως κσι να ειναι σωστα.(αν και δεν ειμαι σιγουρος για το αν κοπτεσθε για το αξιομαχο του στρατου)

ΟΜΩΣ. απαντησε μας αν στην υπηρεσια σας ολοι κανουν μια επικυνδινη εργασια, αν ολοι ερχονται στη δουλεια τους στις 8. και φευγουν στις 4 με ενα 20λεπτο διαλειμμα ως οφειλουν (η εν ερχονται στις 8 και φευγουν στις 8 το βραδυ οπως οι υπολοιποι ελληνες ιδιωτικοι υπαλληλοι). αν
υπαρχουν στην υπηρεσια σας ατομα που εχουν παρει καποια "μεταθεση" για ευκολα ποστα. ατομα που εχουν πει στον προυσταμενο τους "ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ δεν δουλευω ειμαι μονιμας". αν καποιος αναψε το τσιγαρακι του σε χωρο που απαγορευεται. οτι επιχειρημα εξεθεσες αφορουσε την υπερασπηση της πατριδας, του στρατου, των δασων μας. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ποτε κανενας δημοσιος υπαλληλος, κι ας εργαζεται στο στρατιωτικο τομεα δεν εργαστηκε γι αυτα. ποτε. σιγα μην αγωνιζεστε για την ελλαδα!

προσπαθησε να καταλαβεις πως οσα δικια και να εχετε πλεον, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΕΛΙΤ ΤΩΝΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!! οσα δικια και να εχεις σε προσωπικο επιπεδο, μη ζητας κατανοηση απο κανεναν οσο επι 30 χρονια η ελλαδα τραβαει τα πανδεινα λογω του δημοσιου τομεα. οταν ο ιδιιωτικος τομεας δεν εχει υποστηριχθει ΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. ποτε! οχι φιλε μου. να σκεφτοσασταν την υποστηριξη που θα ζηταγατε πριν βιασετε μια ολοκληρη χορα και συστηματοποιησετε την ασυδοσια.

οχι και παλι οχι. πλεον δεν ειμαι σε θεση να πω "ναι" σε κανεναν εργαζομενο που εργαζεται στο δημοσιο. ειχατε τις ευκαιριες σας. τωρα ειστε μονοι σας και εχετε απεναντι σας τους υπολοιπους 2.000.000 εργαζομενους της αντιπερα οχθης. και επαναλαμβανω πως οσο δικιο και να εχεις σε αυτα που γραφεις, ελα στη θεση μου και προσπαθησε να αντιληφθεις οχι μονο τα δικα σας αιτηματα αλλα και την απελπισια των υπολοιπων.

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:08:00 μ.μ. EET  

@16 Φεβρουαρίου 2011 11:23:00 μ.μ.

Φίλε [είμαι ο 6:19:00 μ.μ και 8:34:00 μ.μ.]

Δεν είχα καμία πρόθεση να σε θίξω εσένα και τους ομοίους σου οι οποίοι εργάζονται τίμια και είναι άξιοι. Απλά είναι στους πάντες γνωστό το πως λειτουργούν οι Δημόσιες εταιρείες/υπηρεσίες στην Ελλάδα. (μιλάμε για τον κανόνα).
Είμαι βέβαιος θα έχεις πολλά να πείς επ'αυτού εκεί που εργάζεσαι.

Το γιαούρτωμα για μένα είναι δευτερεύον το ΠΩΣ φτάσαμε ως εδώ είναι το ζητούμενο ...και αυτό έγινε δυστυχώς με την ανοχή πολλών εκ των οποίων σήμερα είναι εξαγριωμένοι (και με το δίκιο τους).

Κι εγώ με την εργασία μου ζω φίλε και έχω αναγκαστεί αρκετά χρόνια τώρα να μετοικήσω εκτός Ελλάδος...
(αυτονόητο το γιατί...στους παροικούντες και γνωρίζοντες το ΣΥΣΤΗΜΑ...που είναι για ουσιαστική κριτική και ξήλωμα και όχι γιαούρτια...)

Καλή δύναμη σε όλους.

SZAE 17 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:40:00 μ.μ. EET  

@ Ανωνυμος 16 Φεβρουαρίου 2011 11:23:00 μ.μ. GMT+02:00

Δεν διαφωνω με οτι γραφεις αλλά πολλα πραγματα ειχαν παρει λαθος τροπη απο πολλους "εργατοπατερες".
Οταν επισκευτηκα το κτηριο που δουλευεις, διπλα στο κτηριο της εκπαιδευσης, δεν συναντησα πολλους σκληρα εργαζομενους, το αντιθετο. Ηταν βλέπεις η ωρα που φαγητού οπου 20 λεπτα πριν και 20 λεπτρα μετα το προβλεπομενο διαλλειμα σταματαει καθε δραστηριοτητα.
Οσο για τους εργολαβους ενα εχω να πω. Οσες φορες ζητησαμε να παραδοθει νωριτερα αεροσκαφος οι ωρες γεμιζαν με υπερωριες δυσαναλογες με τις εργατωρες που απαιτουνταν, ετσι για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους...

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:46:00 μ.μ. EET  

φιλε καγκελαριε και φιλε SZAE και ολοι οι υπολοιποι. Ειμαι ο ΕΑΒιτης που δημοσιευσα το σχολιο μου στις 16 Φεβρουαρίου 2011 11:23:00 μ.μ. GMT+02:00 (μολις γυρισα σπιτι και εχω φυγει απο το σπιτι απο τις 5.50πμ)
Δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να αντιπαρατεθω σε κανεναν σας απλα εξεθεσα τη γνωμη μου.Επισης σκοπος μου δεν ηταν να υπερασπιστω τους δημοσιους υπαλληλους μιας και ο ωχ αδερφισμος που εχει καθιερωθει δε με εκφραζει σε καμια περιπτωση και για καμια υπηρεσια.Ομως φιλε καγκελαριε μην πεφτεις στην παγιδα που προσπαθουν να μας βαλουν. Εντελως Ενορχηστρωμενα προσπαθουν να βαλουν τις κοινωνικες ομαδες αντιμετωπες μεταξυ τους για να αποδυναμοθουν και να μην υπαρχει ενιαιο μετωπο εναντι στην κυβερνητικη ασυδωσια.Αντι να ανεβασει αυτα τα ατομα που μοχθουν και τους δινει ενα κομματι ψωμι κατεβαζει εμενα χωρις καμια ντροπη.Οσον αφορα εμενα προσωπικα (δε θελω να μιλαω για αλλους) παντα ημουν αλληλεγγυος στον αγωνα των ιδιωτικων υπαλληλων που συν ολα τα αλλα εχουν και την τρομοκρατια με την απειλη απολυσης σε περιπτωση απεργιας και αλλα συναφη.
Τωρα μιας και επιμενεις πρεπει να σου εξηγησω οτι δε θεωρω τον εαυτο μου δημοσιο υπαλληλο και θα σου πω γιατι.Εχω ΙΚΑ οπως εσυ (και μαλιστα με υψηλοτατες κρατησεις) ,δεν εχω ταμειο δημοσιου με ολα τα παρεμφερη και δεν περνω εφαπαξ.ΑΝ και οταν καταφερω να βγω στη συνταξη περνω δωρο 5 μισθους.Δε λεω ναι συμφωνω οτι υπαρχουν ατομα που εχουν αυτην την νοοτροπια και το μονο που τους νιαζει ειναι να βρουν καβατζα.Οταν σχολεισαι ομως με αεροπλανα δεν μπορεις και δεν πρεπει να εχεις δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια ρε γαμωτο!Στο εργοστασιο κατασκευων η λεπτομερεια ειναι τοση οσο δε φανταζεσαι και περναει τουλαχιστον 4-5 ελεγχους η δουλεια σου.Στη συντηρηση ακομα περισσοτερο μιας και υπαρχει ενας πιλοτος που περιμενει το α/φος για να κανει την υπηρεσια του.(ενας πιλοτος που ειναι συζηγος ,γιος,πατερας καποιου συνανθρωπου )Ρε φιλε εκει περα αληθεια δεν χωραει δημοσιουπαλληλικι! Ομως ομολογω οτι δεν ειναι ολοι ετσι! υπαρχουν παντα τα λαμογια που εγλυψαν για να πανε σε γραφειο να αραξουν και ολα τα συναφη με τους εργατοπατερες .
Φιλε SZAE οσον αφορα τους εργολαβους εμεις δεν εχουμε θεμα με τους εργαζομενους.Ισα ισα που μας ενοχλει η εκμεταλευση.Το αναισχυντο ειναι οτι αυτοι θα παρουν ενα κομματι ψωμι και στην πλατη τους ο εργολαβος θα παρει ενα βουνο λεφτα. Το κοστος για τους προσλαμβανε κανονικα θα ηταν μικροτερο. Παντως στο διαλειμμα που λες ο δικος μου προϊσταμενος με περιμενει με ρολοϊ...

ΑΧΕΡΩΝ 18 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:30:00 π.μ. EET  

@Kagelarios 16/2 11.37
Εγραψα οτι ως λαος εχουμε την ακατανικητη ταση να τα κανουμε ολα στραβα,και ας κανουμε κατι σωστο,εστω κατα λαθος.Και ο Αλ Καπονε διωκετο για ανθρωποκτονιες,αλλα φυλακιστηκε για φοροδιαφυγη.
Ας παει και ο Παγκαλος στο Γουδι για το μνημονιο,αφου δεν πηγε για τα Ιμια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP