Toυρκία και LPH

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μιας και επανήλθε σήμερα στο προσκήνιο το θέμα "Τουρκία και ελικοπτεροφόρο", θεωρήσαμε σκόπιμο να θυμίσουμε τι γράφαμε πριν απο δύο περίπου χρόνια στο άρθρο με τίτλο "Τουρκία και LPH : Μια ψύχραιμη ματιά.."

"(Μας λένε) Η Τουρκία είναι πλέον υπερδύναμη – καιρός να διαπραγματευτούμε μαζί τους όσο ακόμη προλαβαίνουμε"... (δηλαδή, να διαπραγματευτούμε πόσα και ποια ακριβώς κυριαρχικά μας δικαιώματα θα τους εκχωρήσουμε). Ας δούμε, λοιπόν, τι σημαίνει από στρατιωτικής απόψεως το ενδεχόμενο αγοράς ενός τέτοιου σκάφους από το ΤΝ. Αναφερόμαστε σε ένα σκάφος κατηγορίας LPH κατά την κατηγοριοποίηση του αμερικανικού ναυτικού, δηλαδή, σκάφος μεγάλου εκτοπίσματος, με τη δυνατότητα να φέρει....

Η συνέχεια εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:19:00 μ.μ. EET  

Αν το αγόρασαν με σκοπό να το καταστήσουν ενεργό και μάχιμο, τότε στόχος δεν είναι ούτε το Αιγαίο ούτε η Κύπρος, αλλά τα νεοανακαλυφθέντα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτός που θα μπορέσει να τα διατηρεί ασφαλή, αυτός και θα τα εξορύξει.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:24:00 μ.μ. EET  

οκ ας υποθέσουμε ότι το πήραν για αυτό τον σκοπό (πράγμα που είναι απο απίθανο εως αδύνατο)

πως ακριβώς θα φυλάει τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου ένα αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα;

flanker7 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:16:00 μ.μ. EET  

Ίσως πάρουν και τα αποσυρόμενα Χάριερ :-)

Bomb Magnet

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:03:00 π.μ. EET  

Κιαν θελουν να παρουν την κερκυρα;

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:33:00 π.μ. EET  

Και γιατί να σκάσουν 1+ δις ευρώ για να το αναστήσουν ξανά ΣΥΝ άλλα πόσα δις για να αγοράσουν αεροσκάφη για το αεροπλανοφόρο, προκειμένου να φυλάξουν τα κοιτάσματα, όταν τη δουλειά την κάνουν με τα αεροσκάφη τους και τα ιπτάμενα τάνκερ.

Α, και να μη ξεχάσω. Γιατί να πρέπει να φτιάξουν ολόκληρη ομάδα μάχης σκαφών, τα οποία θα προστατεύουν το αεροπλανοφόρο, όταν έχουν αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και μαχητικά;

Ας χαλαρώσουμε λίγο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP