Σαμαράς για μεταναστευτικό και άσυλο

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αποσπάσματα απο την χθεσινή ομιλία του προέδρου της αξ.αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, που αφορούν τα φλέγοντα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και του ασύλου.

«Στο θέμα, τώρα, των λαθρομεταναστών, που αποκτά σήμερα διπλή επικαιρότητα: Και λόγω των πρόσφατων γεγονότων στη Νομική και λόγω του αναβρασμού σε χώρες της περιοχής μας, αναβρασμού που εγκυμονεί κινδύνους για νέο κύμα λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα…

– Επιβεβαιώθηκε πλήρως η στάση μας και η πολιτική μας πριν ένα χρόνο: όταν απορρίψαμε το νέο Νόμο για την Ιθαγένεια που ψήφισε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προτείναμε δική μας εναλλακτική λύση, επισημάναμε ότι ήταν εκτός των άλλων και αντισυνταγματικός, και προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση να μη παίζει με τέτοια θέματα.


Τι συμβαίνει σήμερα; Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως ο Νόμος για την Ιθαγένεια καθιστά την Ελλάδα «μαγνήτη προσέλκυσης» λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα κάνουν παιδιά επί του ελληνικού εδάφους, θα προσδοκούν να πάρουν τα παιδιά τους ιθαγένεια κι ύστερα να την πάρουν και οι ίδιοι ως «γονείς ελληνοπαίδων».

– Με τη ρύθμιση που προτείναμε εμείς, ιθαγένεια θα χορηγείται όχι αυτόματα, αλλά με την ενηλικίωση των παιδιών που γεννιούνται εδώ και μόνον εφ’ όσον έχουν συμπληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα. Κι έτσι η ιθαγένεια των παιδιών μετά από δεκαοκτώ χρόνια δεν θα συμπαρασύρει και τους γονείς τους από σήμερα.

– Επειδή διογκώθηκε το ρεύμα λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση ξαφνικά αποφάσισε να φτιάξει ένα «φράχτη» στα σύνορα. Εμείς – το τονίζω – δεν έχουμε αντίρρηση να φυλάσσονται τα σύνορα ακόμα κι έτσι. Αλλά είναι η υπέρτατη υποκρισία και ασυναρτησία από τη μια να ψηφίζουν Νόμο που προσελκύει λαθρομετανάστες, κι από την άλλη να φτιάχνουν «φράχτες» για να τους κρατήσουν απ’ έξω!

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν βρίσκεται πια μόνο εκτός συνόρων. Βρίσκεται και μέσα στην ελληνική επικράτεια. Η Ελλάδα έχει υποστεί αληθινή εισβολή από καραβάνια δυστυχισμένων, που ούτε η ίδια τους αντέχει, ούτε άσυλο σε όλους μπορεί να δώσει, ούτε οι περισσότεροι θα ήθελαν να μείνουν εδώ, ούτε πίσω μπορούν να γυρίσουν, ούτε οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τους δέχονται…

Η Ελλάδα γίνεται έτσι μια τεράστια «αποθήκη» απελπισμένων ανθρώπων απ’ όλες τις ταραγμένες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Και «χωματερή ανθρωπιάς» της ίδιας της Ευρώπης, η οποία τους αφήνει να παγιδευτούν στην Ελλάδα, δεν τους επιτρέπει να πάνε στις υπόλοιπες χώρες, ενώ βρίσκει ευκαιρία να μας κάνει και… κριτική από πάνω!

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού έχει απόλυτη προτεραιότητα. Γιατί προσλαμβάνει ήδη εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις: Χρειάζεται συνολική μεταναστευτική πολιτική: Αλλαγή του Νόμου του ΠΑΣΟΚ περί Ιθαγένειας. Αφομοίωση σταδιακά όσων μπορεί να αντέξει η Ελληνική κοινωνία μέσα από την «ημετέρα Παιδεία», επιλογή που κάνουν πλέον, η μία μετά την άλλη, κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλαγή της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ που υπέγραψαν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το 2003 και σήμερα εξακολουθεί να ισχύει, παγιδεύοντας στην Ελλάδα όσους θέλουν να μετακινηθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ανάδειξη της συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρόβλημα. Γιατί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι λαθρομετανάστες μας έρχονται μέσω Τουρκίας, με την ανοχή της Τουρκίας και με τη διευκόλυνση της Τουρκίας! Κι αυτό εμείς πρέπει να το αναδείξουμε σε βασικό ζήτημα μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Και η ίδια η Ευρώπη, υπό τη δική μας πίεση, οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά. Οφείλουμε, με άλλα λόγια, να καταστήσουμε το θέμα αυτό «μείζον ευρωπαϊκό» ζήτημα.

Είναι φανερό, μάλιστα, ότι το ταξίδι των 230 λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα, έγινε με τη γνώση και την ανοχή των αρχών. Δεν ξέρω γιατί τους άφησαν. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσαν διάφοροι υπουργοί που άφηναν υπονοούμενα ο ένας για τον άλλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όμως, πώς όλοι αυτοί που προετοίμασαν, οργάνωσαν και βοήθησαν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας περιλαμβάνουν, ανθρώπους και οργανώσεις, που είναι σε στενή επαφή με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Τα στοιχεία τους τα γνωρίζουμε όλοι. Και η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση επιλέγει την ένοχη σιωπή…

Είναι αυτό ακριβώς που τους προειδοποίησα πέρσι να μην κάνουν: Να μην παίζουν με τη φωτιά! Γιατί καμιά φορά τέτοιοι μηχανισμοί αυτονομούνται και στρέφονται εναντίον όποιου τους χρησιμοποιεί.

Τέλος, ήδη το Συμβούλιο Επικρατείας φαίνεται πως οδηγείται να κηρύξει το Νόμο για την Ιθαγένεια αντισυνταγματικό. Τους είχαμε προειδοποιήσει από πέρσι. Τους είχε προειδοποιήσει και ο αείμνηστος Δημήτρης Τσάτσος, συνταγματολόγος, ο παλαιότερα επί κεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του κ. Παπανδρέου.

Και σε αυτό δικαιωνόμαστε…

Προτρέπω, λοιπόν, την κυβέρνηση να σταματήσει να παρεμβαίνει απροσχημάτιστα – και μάλιστα με μειωτικούς χαρακτηρισμούς – στο έργο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δικαστών. Η Δικαιοσύνη δεν είναι «θεραπαινίδα» καμιάς Κυβέρνησης.»


Για το θέμα του ασύλου

«Να πω ακόμα κάτι για την Ασφάλεια. Που αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα όλης της κοινωνίας. Και για την οποία πρέπει να πάψουμε να σιωπούμε. Πρέπει να πάψουμε να γενικολογούμε. Πρέπει να προωθούμε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις.

Δεν λέω τίποτε άλλο γι’ αυτό σήμερα. Να θυμόμαστε, όμως, ότι η Ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση όλων των άλλων ελευθεριών. Δεν είναι απειλή κατά της Ελευθερίας τους…

Και ότι πρέπει να προασπιζόμαστε την Ασφάλεια ως υπέρτατη Ελευθερία!

Όχι σε βάρος των υπολοίπων ελευθεριών…

Κάποιοι ανόητοι βγήκαν και μιλούν για δήθεν «στροφή» της Νέας Δημοκρατίας σε «ακραίες θέσεις». Τι άλλη κουταμάρα θα ακούσουμε ακόμα;

Ασφαλώς όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν ποια είναι η ευρωπαϊκή πρακτική στα ζητήματα λειτουργίας των Πανεπιστημίων ή στο Μεταναστευτικό ή στην Ασφάλεια του Πολίτη…

Αυτή τη στιγμή, Κεντροαριστερές και Κεντροδεξιές κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, παίρνουν πολύ πιο αποφασιστικά μέτρα απ’ αυτά που εδώ φαίνονται σε κάποιους… «ακραία».

Έχουν ιδέα τι ακριβώς έχουν κάνει Κεντροδεξιές και Κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για το Μεταναστευτικό;

Έχουν ιδέα πως ακριβώς λειτουργούν τα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, επί όλων των κυβερνήσεων;

Έχουν ιδέα τι μέτρα δημόσιας ασφάλειας έχουν ληφθεί, για παράδειγμα, στην Ισπανία επί Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης Θαπατέρο, ή στη Βρετανία επί Εργατικών Κυβερνήσεων;

Καταλαβαίνουν τι λένε; Στην ουσία μας λένε ότι αν «ευθυγραμμιστούμε» με τα ευρωπαϊκά πρότυπα θα γίνουμε, τάχα, «ακραίοι»!

Ότι αν αλλάξουμε ό,τι διαλύει τα Πανεπιστήμια κι αν εφαρμόσουμε ό,τι δουλεύει παντού αλλού, θα είμαστε, δήθεν, «ακραίοι»!

Όσοι τα λένε αυτά είναι οι ίδιοι αθεράπευτα ακραίοι, αθεράπευτα κολλημένοι, αθεράπευτα οπισθοδρομικοί. Και καταδικασμένοι να τους σαρώσει η οργή της κοινωνίας! »

3 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:11:00 μ.μ. EET  

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ..ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ...ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΩ;;ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΓΙΑΤΙ;;;...
-ΑΡΜΕΛ-

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:43:00 μ.μ. EET  

αυτά έλεγε ο ΓΑΠ όταν ήταν στην αντιπολίτευση;

οχι βέβαια, απο τότε είχε κανει σαφές ότι θα μας κάνει ξέφραγκο αμπέλι με το μεταναστευτικό

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:00:00 μ.μ. EET  

ποιος εγγυαται οτι τα παιδια που θα βαφτιζονται ελληνες στα 18 συμφωνα με τον Σαμαρα θα εχουν ελληνικη συνειδηση;;;...

τιποτα απολυτως....

ιδια πραγματα ελαφρως βελτιωμενα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP