Συμφωνία 600 εκ $ μεταξύ Μαλαισίας και FNSS

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εφ. Χουριέτ, 22-1-2011 (μτφ tourkikanea.gr)

Σήμερα θα υπογραφεί η μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγών της Τουρκίας, ανάμεσα στην FNSS Αμυντικά συστήματα και την Μαλαισία. Με βάση την συμφωνία η FNSS θα παραγάγει για τον στρατό της Μαλαισίας 257 τουρκικής κατασκευής πολεμικά θωρακισμένα οχήματα 8χ8, έναντι τιμήματος περίπου 600 εκ $.
Ο Γενικός Διευθυντής της FNSS Ναίλ Κουρτ είπε πως η FNSS έχει γίνει μια εταιρία που παράγει θωρακισμένα οχήματα νέας γενιάς, ευκίνητα, καλά προστατευμένα, με μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου. Περιέγραψε πως σε αυτά τα οχήματα έχει δοθεί η ονομασία ¨Pars¨ και πως η οικογένεια αυτή περιλαμβάνει οχήματα 4×4, 6×6 και 8×8.

Ο Κουρτ περιέγραψε πως με την συμμετοχή της FNSS πέρσι στην Ασιατική Έκθεση Άμυνας που έγινε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας στην Κουάλα Λουμπούρ, η εταιρία είχε υπογράψει προσύμφωνο για την παραγωγή θωρακισμένων 8χ8 οχημάτων, και πως σήμερα με την συμμετοχή των δύο πρωθυπουργών υπογράφεται η συμφωνία εξαγωγής.

Ανέφερε πως ¨Πρόκειται για μια συμφωνία ύψους 600 εκ $. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανική εξαγωγή της Τουρκίας. Το μέχρι τώρα ρεκόρ ήταν η συμφωνία των 324 εκ. $ που είχαμε υπογράψει πέρσι με την Σαουδική Αραβία. Έτσι σχεδόν διπλασιάσαμε το ρεκόρ που εμείς οι ίδιοι κατείχαμε. Πριν από εκείνο πάλι είχαμε πουλήσει οχήματα 211 εκ $ στην Μαλαισία.

Oι εξαγωγές της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας το 2008 ήταν 576 εκ $ και το 2009 έφτασαν τα 669 εκ $.

ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ : PARS

To θωρακισμένο όχημα μεταφορά προσωπικού που Pars έχει σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς, έχει ισχύ 500-600 ίππων, ντίζελ κινητήρα, και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 120 χλμ την ώρα. Μπορεί να προχωρήσει και στο νερό, να μεταφέρει έως 12 άτομα και να ανέβει σε κλίσεις έως 70%.. Έχει μήκος 8 μέτρων, πλάτος 2,7, ύψος 2,17 και μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 8,3 τόνους.

http://tourkikanea.gr/2011/02/25/savunma-4/

3 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:33:00 μ.μ. EET  

μηπως να περναμε pars αντι για bmp-3 καλυτερα φαινονται

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:11:00 μ.μ. EET  

makari na xame kai meis esto kai sto miso ti nootropia kai to mialo twn tourkwn.. Oti mas kanoun kala na pathoume. Einai omos pio varvaroi apo alles xores..

ΑΧΕΡΩΝ 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:34:00 μ.μ. EET  

Το PARS δεν ειναι τουρκικη σχεδιαση,αλλα τουρκικη προσαρμογη(adaption)ενος αμερικανικου σχεδιου.Συμφωνα με προσφατη αναρτηση του DEFENCENET,προκειται για παραλλαγη του οχηματος Marshall 6x6 της εταιρειας GPV,και αυτο ομως βασιζεται στην σειρα PIRANHA της ελβετικης Mowag,νυν GDLS Europe.
Βεβαιως,παρα τον απαραιτητο τουρκικο κομπασμο,περι δηθεν εργου Τουρκων επιστημονων και τεχνικων,γεγονος ειναι οτι οι απεναντι ειναι παρασαγγας σοβαρωτεροι απο εμας σε θεματα αμυντικης βιομηχανιας,αλλα και διπλωματιας,και δημοσιων σχεσεων,συμπεριλαμβανομενης της διαφημισεως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP