Δεν εγκαταλείπουν τα όπλα οι Ελβετοί

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Οι Ελβετοί μπορούν να κρατούν τα όπλα τους στα σπίτια τους, πέραν της περιόδου της στρατιωτικής θητείας, καθώς η πλειοψηφία των καντονιών απέρριψε μια πρωτοβουλία που ήθελε να θέσει τέλος σ΄αυτήν την παράδοση που ισχύει από το 1874.

Οι Ελβετοί κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν αν επιθυμούν να παραμείνει σε ισχύ το σημερινό καθεστώς της οπλοκατοχής, στο οποίο οι πολέμιοι της παραπάνω πρωτοβουλίας αποδίδουν το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών στη χώρα.

Η πλειοψηφία των ελβετικών καντονιών απέρριψε την πρωτοβουλία της αριστεράς, ειρηνιστικών και φεμινιστικών οργανώσεων που ήθελε ν΄απαγορευτεί στους άνδρες να κρατούν τα όπλα τους στα σπίτια τους πέραν της περιόδου της στρατιωτικής τους θητείας.

Δυο ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες, η πρωτοβουλία «Για την Προστασία από τη Βία των Οπλων» απορρίφθηκε στα 14 από τα 26 καντόνια.

Η πρωτοβουλία αυτή απαιτούσε να καταθέτουν τα όπλα τους όσοι υπηρετούν στο στρατό μετά τη λήξη της θητείας τους καθώς και την καταγραφή όλων των πυροβόλων όπλων.

Σύμφωνα με το ελβετικό υπουργείο Αμυνας, περίπου δυο εκατομμύρια πυροβόλα όπλα κυκλοφορούν στη χώρα, ένα για κάθε περίπου τρεις κατοίκους, ενώ περίπου 240.000 όπλα δεν είναι καταγεγραμμένα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

GeorgesGlass 14 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:05:00 μ.μ. EET  

Οι ελβετοί είναι και πατριώτες και μάχημοι ενάντια στην μετριότητα του ψευτονεοτερισμού. Ο φιλεφθερισμός και ο εθνικισμός πού ίδρυσε αυτό το έθνος βασίστηκε στην ουδετερότητα, και αποφάσησαν να μείνουν μόνοι τους για τόσα χρόνια, στο κέντρο της Ευρώπης.
Είναι άξιοι να φέρουν τα όπλα τους και να είναι σε ετοιμότητα, γιατί μόνοι τους έχουν κρατήσει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία τους.
Χαίρομαι και εγώ γιατί μπορώ να ασκώ το χόμπι μου της σκοποβολής σε λέσχες και πεδία βολών μαζί τους.

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:31:00 μ.μ. EET  

καλα, ας μην τους πλήρωνε το κράτος όλα τα έξοδα και full μισθό για να κάνουν τη θητεία τους και θα βλέπαμε ποσο πατριώτες ειναι...

Ταξιδιώτης 15 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:19:00 π.μ. EET  

Μα αυτοί είναι το κράτος τους. Αυτοί έφτιαξαν ένα κράτος που τους πληρώνει ότι αυτοί ακριβώς θέλουν. Το κράτος τους πληρώνει και οι ίδιοι φροντίζουν να μπορεί το κράτος τους να το κάνει αυτό. Γουστάρουν να έχουν τα όπλα τους και αποφασίζουν να τα έχουν. Εμείς τι σκατά κράτος έχουμε; Αυτοί φτιάξαν Κράτος και το συντηρούν. Εμείς καταστρέφουμε ακόμα και ότι δέν έχουμε. Ακόμα και ό,τι δεν μας ανήκει. Οι Ελβετοί είναι κοινωνία και εμείς ιδιώτες. idiots. So simple.

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:42:00 π.μ. EET  

Καποδίστριας και Ελβετία

http://www.enkripto.com/2009/10/blog-post_2690.html

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:02:00 π.μ. EET  

. Το Κράτος τους το έφτιαξε ο Ιωάννης Καποδίστριας -- τον τιμήσανε και τον ευγνωμονούν αιώνια!!
. Όταν ο ίδιος άνθρωπος επιχείρησε να κάνει το ίδιο στην Ψωροκώσταινα τον στείλαμε ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟ στην γενέτειραά του Κέρκυρα!!
Τέτοια ΒΟΔΙΑ είμαστε στην Ελλάδα!!!

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:28:00 π.μ. EET  

Τρια εκκατομυρια πολεμικα οπλα σε εφαιδρους. Μαζι με το οπλο δυνονται και σφαιρες σε οσους τελειωνουν την θητεια τους. Ολα αυτα σε ενα κρατος με περιπου 7,5 εκατ. Διακοσιες χιλιαδες συνερχονται για ετησιο ανταγωνισμο σκοποβολης ενα ΣαββατοΚυριακο. Αραγε μπορει ο μεσος Ελλην να δειξη την ωριμοτητα να εχει τετοια οπλα στο σπιτι, η θα το πουλησει να παρει ενα φραπε η θα το χρεισιμοποιησει καθε φορα που τσακωνεται. Οταν ειμουν στην Ελλαδα φευγοντας προς το αεροδρομιο, καποιος 'εκοψε' τον οδηγο μας του ταξι. Ανταλαξαν λεξεις, με αποτελεσμα ο ταξιτζης να ακολουθει να κυνηγα το αλλο αμαξι ετοιμος να βγαλη 'λοστο'. Παιδια του λεω εχεις? Ναι μου λει. Γυναικα? Ναι. Μητερα? Ναι. Και δεν σκεπτεσαι εαν κατι σου συμβει τι θα γινει σε οσους σε αγαπουν και αγαπας? Αλλαξε διαδρομη παλι προς το αεροδρομιο. Βλεπουμε λοιπον πως χρειαζεται ρυζικη αλλαγη ενος συστηματος που δυστυχως εχει κανει τον μεσο Ελληνα να ξεχασει απο που προερχεται, τα ιδανικα χαρακτηριστικα, την δυναμη της γλωσσας που προσπαθουν να καταστρεψουν συνχρονως με το κρατος. Εαν το 80% του Ελληνικου πληθισμου ειχε οπλισμο με ασκησεις προστασιας κτλ, αραγε θα ηταν ευκολο να κανουν επιθεση οι εχθροι-οποιοι και να ειναι? Η μηπως θα ειχαν αλλη μια παραμετρο να αντιμετωπισουν.

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2011 στις 2:57:00 μ.μ. EEST  

Και ο εν λόγω ταξιτζής θα πήγαινε στο σπίτι θα επαιρνε το G3 της πατρίδας και θα συνέχιζε την καταδίωξη,κάποιος άλλος θα το πούλαγε στους πυρήνες της φωτιάς και θα έπινε ισαμε 250 φραπέδες.
Ρε δεν αφήνετε τις ανοησίες,Ο Ελληνικός λαός είναι όσο υπεύθυνος του επιτρέπουν.
Και για οτιδήποτε του απαγορεύουν γιατί δήθεν δεν είναι έτοιμος να το δεχθεί,είναι η μεγαλύτερη αρλούμπα που έχω ακούσει,μάλον οι διοικούντες δεν είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν ελευθερίες και να επιτρέψουν υπεύθυνες συμπεριφορές διαφορετικού τύπου απο το ΚΑΘΕΣΤΩΣ που έχουν επιβάλει στο δήθεν δημοκρατικό πολίτευμα της GREECE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP