Επιτυχής η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από την Αίγυπτο

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Ηρακλής τα οποία απογειώθηκαν το πρωί από την 112 Πτέρυγα Μάχης, αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Λίγο μετά τις 11.30 τα τρία ελληνικά μεταγωγικά προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, χωρίς άδεια εξόδου για κανέναν από τους επιβαίνοντες από την Αθήνα, με εξαίρεση μόνο τη μετάβαση από το ένα αεροσκάφος στο άλλο. Συνολικά επιβιβάστηκαν 184 άτομα, εκ των οποίων οι 155 είναι Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιποι έχουν αιγυπτιακή, πορτογαλική, ισπανική, κυπριακή, γερμανική, ιταλική, βρετανική και αμερικανική ιθαγένεια.

Mε έκδηλη την ευγνομωσύνη τα πρόσωπα τους οι Έλληνες της Αιγύπτου ευχαρίστησαν τους οργανωτές της επιχείρησης, "Νάστε καλά που ήρθατε να μας πάρετε", έλεγαν ορισμένοι χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι επαναπατρισθέντες είναι ηλικιωμένοι και μητέρες με τα παιδιά τους, ενώ οι περισσότεροι άντρες έμειναν στην Αίγυπτο για να προστατεύσουν το σπίτι και τη δουλειά τους από το πλιάτσικο.

Τα α/φ προσγειώθηκαν στον Διεθνή αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" το απόγευμα της ίδιας ημέρας λίγο πριν τις 17:00. Η αποστολή εκτελέσθηκε σε συντονισμό και συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.


2 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:44:00 μ.μ. EET  

Πάλι οι αντιπαραγωγικοί βγάλανε το φίδι από την τρύπα

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:42:00 μ.μ. EET  

Φίλε μου, δε χρειάζεται να το λέμε συνέχεια αυτό. Ο Λαός μας το γνωρίζει πολύ καλά, και ο πολιτικός που ξεστόμισε την σχετική μπαρούφα, έχει εισπράξει την αντιμετώπιση που του αρμόζει από τον κόσμο που τον βλέπει στο δρόμο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP