Kαι οι έφεδροι στα αζήτητα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Του Μάνου Ηλιάδη

Με νόμο του 1881(!) που ουδέποτε καταργήθηκε, καθορίζονται οι όροι για την άσκηση των πολιτών στη χρήση όπλων - Έκτοτε μόνο αδιαφορία...

Η πρόσφατη δήλωση του ΥΕΘΑ κ.Ε. Βενιζέλου περι επιδιώξεως παραγωγής "μιας μικρότερης, καλά στοχευμένης και αξιοποιήσημης εφεδρείας" (σ.σ άγνωστο γιατί πρέπει να είναι μικρή η εφεδρεία) επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της εκπαιδεύσεως των εφέδρων, στο οποίο έχει αναφερθεί κατ'επανάληψη η στήλη τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Κόσμος του Επενδυτή 5-2-2011

10 σχόλια:

Πέτρος Ζ 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:30:00 μ.μ. EET  

Πολυ ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Ηλιάδη, και μακάρι αυτό να παρακινήσει την πολιτεία στην τακτικότερη εκπαίδευση των εφέδρων.
Μια μικρή διόρθωση απο μένα. Δεν είναι μόνο οι Λέσχες Εφέδρων Καταδρομέων που δραστηριοποιούνται αλλά και μη καταδρομείς όπως ηΛΕΦΕΔ, ο ΠΣΕΕΔ, η ΠΕΝΕΦΥΟ κτλ

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:27:00 μ.μ. EET  

Αυτή η αναφορά σε νόμο του προπερασμένου αιώνα που δεν έχει καταργηθεί, θυμίζει αμερικάνικο Νότο... είναι αυτό το ζητούμενο;

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:06:00 μ.μ. EET  

τι εννοείς;

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:22:00 μ.μ. EET  

Ο νόμος αυτός δεν φαίνεται να έχει καταργηθεί ρητά από νεότερο νόμο. Επίσης δεν φαίνεται ότι έχει καταργηθεί γενικά διότι περιλαμβάνεται στον "Διαρκή Κώδικα Νομοθεσίας - Παντ. Ραπτάρχης" στον τόμο 36 Δ (Στρατός Ξηράς), που εκδίδεται πλέον από το Υπουργείο Εσωτερικών και περιλαμβάνει το ΙΣΧΥΟΝ δίκαιο. Μπορείτε να το ελέγξετε στο www.e-themis.gov.gr και να τυπώσετε το Φ.Ε.Κ. 42/11-5-1881 από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr). Επομένως το νομικό πλαίσιο για την παραχώρηση ΄'οπλων και λοιπών υλικών για να διεξάγονται ασκήσεις εφέδρων υπάρχει, απομένει να εκφραστεί η ανάλογη πολιτική βούληση...

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:39:00 μ.μ. EET  

Η αριστερίστικη "νομεκλατούρα" και το "λούμπεν προλεταριάτο" που κυκλοφορεί με θωρακισμένες μερσεντές ενώ πρώτα βρωμούσαν τα χνώτα του από την πείνα, και λυμαίνεται την εξουσία στην Ελλάδα, "παθαίνει" αλλεργιακή λοίμωξη του εγκεφάλου όταν ακούει λέξεις όπως Στρατός, Πατρίδα, υπεράσπιση Ελλάδος, ΟΧΙ, Ελευθερία, τιμή, αξιοπρέπεια, οικογένεια κλπ. Με την εφεδρεία θα ασχολούνται;;; Και οι κομματικές στρατιές τι θα γίνουν;;; Που θα βρίσκουν πελάτες για να ζουν αυτοί καλά και μεις τρισχειρότερα;;;

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:01:00 μ.μ. EET  

μαγκες, εδω και χρόνια ο φαντάρος κάνει το σκοπανθρωπο, τον σερβιτόρο και τον χαμάλη στα στρατόπεδα, στις λέσχες και στα κααυ, μετά τι να τον κάνουν αφότου απολυθεί, να κάνει μετεκπαίδευση στο πως σερβίρουν τον καφέ ή πως κάνουν τον βρικόλακα έξω απο τις αποθήκες οπλισμού και καυσίμων;

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:54:00 π.μ. EET  

Καθε Ελλην πρεπει να ειναι εν εφεδρια και να εκπεδευεται οσο το το δυνατο περισσοτερο, και για προσωπικους λογους και για λογους προστατευσεως της πατριδος. Αλλωστε, ολοι πρεπει να προετοιμαζονται για τους επερχομενους καιρους.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:18:00 μ.μ. EET  

Το να ζητά κανείς "κοινόν νούν" από ανθρώπους που απαλλάχθηκαν απο την στρατιωτική τους θητεία .... "λόγω παχυσαρκίας" (sic!), είναι πάρα πολύ !

Μετά διαμαρτύρονται μερικοί μερικοί, καθ' όσον οι πρόγονοί τους τουφεκίστηκαν επειδή ψήφισαν έναν νόμο με τον οποίο έδωσαν στο φασιστικό κεμαλικό σφάγανο μερικά εκατομμύρια Έλληνες της Μικράς Ασίας, μην τυχόν αυτοί ψηφίσουν Βενιζέλο και χάσουν τον λουφέ !

Αφήστε το αιώνιο κάθαρμα τον Στεργιάδη, τον ωλετήρα του Μικρασιατικού Ελληνισμού που την έβγαλε καθαρή αν και έπρεπε να κρεμαστεί !

Βλέπετε όλοι αυτοί οι Έφεδροι, πιστοί στους Νόμους και το Σύνταγμα της Πατρίδας, δεν θα ήσαν πειθαρχικοί σε κομματικά κελεύσματα!

Αποτελεί αίσχος το γεγονός ότι ένας που δεν εξετέλεσε το καθήκον του προς την Πατρίδα, να αποφασίζει τα της αμύνης της.

Ευμένης ο Καρδιανός

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:41:00 μ.μ. EET  

http://staratalogia.blogspot.com/2011/02/blog-post_06.html

konion 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:49:00 μ.μ. EET  

Εἶναι γεγονὸς ὅτι στὸ παρελθὸν ὁ στρατὸς ἔχει χρησιμοποιηθῆ γιὰ διάφορες «δουλειές». Δίνεται λοιπὸν σὲ κάποιους ἡ ἀφορμὴ νὰ ποῦν πολλὰ ὡραῖα καὶ σωστὰ πράγματα. Ἡ άλήθεια ὅμως εἶναι ἄλλη.
Ἄλλο ἀφορμή, ἄλλο αἴτιο.
Τὰ αἴτια εἶναι ὅτι ὅσοι ἔχουν χάσει τὴν πολιτικὴ ἐλευθερία τους καὶ εἶναι σφουγκοκωλάριοι τῶν ἑκάστοτε ἡγεμονικῶν κρατῶν (π.χ. τώρα τέτοια εἶναι ΗΠΑ καὶ Τουρκία) πολεμοῦν τὸν στρατό, διότι ἐγγύηση τῆς ἐλευθερίας μας εἶναι τὰ ὅπλα μας.
Ὅποιος λοιπὸν ἀπεμπόλησε τὴν ἐλευθερία του αὐτὸς εἶναι ποὺ μισεῖ τὴν ἐλευθερία τῶν ἄλλων καὶ φυσικὰ τὸ μέσον μὲ τὸ ὁποῖον κυρίως διασφαλίζεται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP