Να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Του Μελέτη Μελετόπουλου

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση αποσταθεροποίησης.
Αυτή ασφαλώς συνδέεται με την εφαρμογή του μνημονίου και των οδυνηρών μέτρων κάθαρσης της συσσωρευμένης κόπρου του Αυγείου. Η πολιτική όμως της κυβέρνησης αποσκοπεί στην μείωση του ελλείμματος κυρίως μέσω της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας τάξης και των ασθενεστέρων στρωμάτων. Ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα συνολικά προσπαθεί να διασώσει τα προνόμιά του, αδυνατεί να χαράξει κάποια στοιχειώδη αναπτυξιακή προοπτική και αρνείται πεισματικά να αποβάλει τους ενόχους και να τιμωρήσει τους υπευθύνους της χρεωκοπίας και της υπεξαίρεσης του δημοσίου χρήματος. Αυτά έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη και την εξωθούν σε εξωθεσμικές ενέργειες.

Αλλά η εσωτερική κατάρρευση περιπλέκεται λόγω των πρωτοφανών παγκοσμίων γεωπολιτικών εξελίξεων. Η κατάρρευση των φιλοδυτικών καθεστώτων της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής οδηγεί σε δεύτερη φάση ή και άμεσα στην δημιουργία ενός φονταμενταλιστικού ισλαμικού άξονα, που θα εκτείνεται από τον Ατλαντικό έως το Πακιστάν. Στην εξέλιξη αυτή, γεωπολιτικά η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα περιβάλλεται από όχι ένα ή δύο αλλά τρία(!) κράτη με αναθεωρητική εξωτερική πολιτική, που αμφισβητούν ευθέως και επισήμως τμήματα της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Σε γενικώτερο κλίμα αποσταθεροποίησης, δημιουργούνται προϋποθέσεις για δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων.

Μπροστά σ’αυτές τις εξελίξεις, το Ελληνικό κράτος πρέπει ν’αποφασίσει εάν θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί ως συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία, που θα προστατεύει την ζωή και την περιουσία των πολιτών του, καθώς και τα κυριαρχικά του δικαιώματα, τον πολιτισμό του, την ιστορία του και την αξιοπρέπειά του. Ή εάν θα αφεθεί στο γενικευμένο χάος, την ανομία, την εγκληματικότητα, την ανεπανόρθωτη μαζική δημογραφική και πολιτισμική αλλοίωση, την αδυναμία αντιμετώπισης εξωτερικών απειλών εναντίον του.

Η ελληνική κοινωνία θα κληθεί να αποβάλει την καταναλωτική και υλιστική της χαύνωση, την διαφθορά, την αμετροέπεια, την αναξιοκρατία, την ανευθυνότητα, την ήσσονα προσπάθεια, την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και τα καινοφανή στην μακραίωνη ελληνική ιστορία στοιχεία που την οδήγησαν στην σημερινή αποσύνθεση. Και να επαναφέρει τα παραδοσιακά της ήθη που την βοήθησαν να ανταπεξέλθει στις δύσκολες περιστάσεις του παρελθόντος, όπως την αξιοκρατία, την εντιμότητα, την εργατικότητα, την αυτοπειθαρχία, την λιτότητα, την μαχητικότητα, την αλληλεγγύη, την αγάπη της παιδείας, την ριψοκίνδυνη επιχειρηματικότητα και κυριώτατα τον πατριωτισμό και το πνεύμα αυτοθυσίας. Φυσικά θα πρέπει οι φορείς της αποσύνθεσης να αποβληθούν από το την πολιτική ζωή και το κράτος και να αντικατασταθούν με νέες προσωπικότητες,που θα ενσαρκώνουν αυτές τις αξίες.

Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα είναι ασφαλώς αντίθετα στην συβαριτική ιδεολογία της τελευταίας τριακονταετίας. Το πρώτο είναι η ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η λαϊκιστική και εκλογοθηρική συνεχόμενη μείωση της στρατιωτικής θητείας σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης δεν δικαιολογήθηκε από κάποια μείωση της εξωτερικής απειλής. Αντιθέτως οι Ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1976, του 1987, του 1996, η διαρκής ένταση τα τελευταία χρόνια, το Σχέδιο Βαριοπούλα καθώς και η εμφάνιση νέων απειλών, αναθεωρητισμών και διεκδικήσεων από αλβανικής και σκοπιανής πλευράς θα έπρεπε να οδηγήσουν σε μέτρα αύξησης του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αντί για κλείσιμο στρατοπέδων, κατάργηση μονάδων και αντικατάσταση της θητείας στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Αεροπορία από επαγγελματίες οπλίτες.

Επείγει η αύξηση του χρόνου θητείας στους δεκαοκτώ μήνες για τους οπλίτες και σε δύο χρόνια για τους εφέδρους αξιωματικούς, που θα αυξήσει δραστικά το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων και θα καταστήσει δυνατή την επανεπάνδρωση των μεθοριακών μονάδων και των μεγάλων σχηματισμών. Παράπλευρη ευεργετική συνέπεια του μέτρου θα είναι η μείωση της ανεργίας.

Ταυτόχρονα, απαιτείται ενεργοποίηση της Εφεδρείας, με συνεχή επανεκπαίδευση ισραηλινού τύπου των εφέδρων, εκκαθάριση και ενημέρωση των αρχείων, και τακτικές ασκήσεις γενικής επιστράτευσης, ώστε σε περίπτωση πραγματικής επιστράτευσης να μην επαναληφθεί το χάος του 1974.

Επίσης πρέπει οι περισσότερες μονάδες του Στρατού Ξηράς να αποκτήσουν με κατάλληλη εκπαίδευση καταδρομικό χαρακτήρα, στην ουσία η παλαιά μεραρχία ειδικών δυνάμεων να ανασυσταθεί και να αποτελέσει τον πυρήνα του Στρατού Ξηράς.

Αλλά το σημαντικώτερο είναι η ριζική μεταβολή του περιεχομένου της στρατιωτικής θητείας. Μέχρι σήμερα όσοι έχουμε υπηρετήσει την πατρίδα είχαμε την εμπειρία μίας μακράς (διετούς για τους παλαιότερους) θητείας, κατά την διάρκεια της οποίας η πραγματικά στρατιωτική εκπαίδευση ήταν στοιχειώδης ή ανύπαρκτη. Οι στρατεύσιμοι ασχολούνταν κυρίως με αποψιλώσεις και άσκοπες βάρδιες, οι υπαξιωματικοί συμπεριφέρονταν με αγένεια και σαδισμό και τα πάντα ρύθμιζε το πελατειακό σύστημα και το «βύσμα», χωρίς το οποίο ούτε δυσμενής μετάθεση δεν μπορούσε να εκδοθεί. Το αποτέλεσμα ήταν η θητεία να θεωρείται για τους περισσότερους στρατεύσιμους (πλην των καταδρομέων) στην καλύτερη περίπτωση άχρηστη και χάσιμο χρόνου, στην χειρότερη αφόρητη.

Η πλήρης ανατροπή της σημερινής φυσιογνωμίας της θητείας πρέπει να συμπεριλαμβάνει:
α. την αποστολή των στρατεύσιμων σε μάχιμες μονάδες σε όλη την διάρκεια της θητείας τους, χωρίς εξαιρέσεις πελατειακού χαρακτήρα. Την εκκένωση των γραφειοκρατικών υπηρεσιών από στρατεύσιμους και την επάνδρωσή τους από πολιτικούς υπαλλήλους, γυναίκες υπαξιωματικούς και μόνιμα στρατιωτικά στελέχη κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης.
β.
την καθημερινή σωματική άσκηση των στρατευσίμων σε όλη την διάρκεια της θητείας τους, με καθημερινή φυσική αγωγή αλλά και τακτική ορεινή διαβίωση, ορειβασία και εκμάθηση των ορεινών διαδρομών.
γ. την συστηματική θεωρητική εκπαίδευση σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και καθημερινή πρακτική εκπαίδευση στην χρήση όπλων, σκοποβολή, ασκήσεις εδάφους κλπ.,
δ. την ελαχιστοποίηση των τετράωρων ή εξάωρων νυκτερινών φυλακών, άσκοπων αγγαρειών κλπ., και την εξασφάλιση επαρκούς καθημερινού ύπνου για κάθε στρατεύσιμο,
ε. την αυστηρή και οριστική απαγόρευση της έννοιας καψόνι από τιςΈνοπλες Δυνάμεις,
ζ. την ανάθεση της εκπαίδευσης των στρατευσίμων σε έμπειρους αξιωματικούς-εκπαιδευτές που θα περνούν από σεμινάριο εκπαιδευτών με μαθήματα ψυχολογίας, παιδαγωγικής, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικούκλπ.

Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας ,να στελεχωθούν με ό,τι καλύτερο διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και να διορισθεί υφυπουργός με αποκλειστικό αντικείμενο την ριζική αναμόρφωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Η Εθνική Άμυνα είναι υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας και όχι επαγγελματιών μισθοφόρων.

http://www.meletopoulos.gr

24 σχόλια:

Tommygun 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:16:00 μ.μ. EET  

Τα λεμε, τα ξαναλεμε, αλλα μπα. Ποιος εχει την πολιτικη βουληση, την διαθεση και τα απαραιτητα χρηματα για να υλοποιηθει αυτο το σχεδιο?
Χωρια που θα πρεπει να αντιμετωπισει τους στρατηγους του γραφειου, που η τελευταια φορα που ειδαν οπλο ηταν στο σινεμα...

enkripto 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

δεν πειράζει αδελφέ, εμείς θα τα λέμε μέχρι να τα ακούσουν, ξανά και ξανά και ξανά

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:07:00 μ.μ. EET  

To πρόβλημα είναι πολιτικό, δεν θέλουν ενεργούς πολίτες. Ακόμα και στην εθνική άμυνα θέλουν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε "ικανοί" να υπερασπίσουμε την πατρίδα, όπως δεν είμαστε ικανοί να την κυβερνήσουμε και χρειαζόμαστε 300 μεσάζοντες επαγγελματίες της πολιτικής. Ο λαός πρέπει να δουλεύει και να πληρώνει φόρους, ούτε να καταναλώνει δεν μπορεί πια. Αν δεν κατεβούμε στους δρόμους να ζητήσουμε αποκατάσταση της δημοκρατίας τίποτα δεν θα αλλάξει.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:41:00 μ.μ. EET  

Αξιόλογο άρθρο και προτάσεις.

Θέλει πνευματικο-σωματικό ξεβόλεμα απο όλους και σε όλα τα πόστα...

Οφείλουμε να αποφασίσουμε ΞΑΝΑ ποιοι θέλουμε να είμαστε και που πάμε.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:52:00 μ.μ. EET  

Ας υποθεσουμε πως υπαρχει πολιτικη βουληση, ποσο χρονικο διαστημα χρειαζεται για να αλλαξη ριζικα το στρατευμα...επισης να αλλαξη η νοοτροπια καθε Ελλην πρεπει ειναι ετοιμος/ετοιμη για το μεγαλο τριτο παγκοσμιο πολεμο που ερχεται. Ισως τα γεγονοτα να προλαβουν τις αλλαγες στο στρατευμα. Ευτυχως που υπαρχει και ο Κυριος...αλλιως..προσευχεσθε αδιαληπτως ...

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:57:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή τα στραβά κι ανάποδα της κοινωνίας και του κράτους 8α διορθωθούν άμα τη αυξήσει της θητείας;

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:24:00 μ.μ. EET  

"Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία". Όλα τ'άλλα είναι κουραφέξαλα.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:37:00 μ.μ. EET  

"Παράπλευρη ευεργετική συνέπεια του μέτρου θα είναι η μείωση της ανεργίας."
Μας ενδιαφέρει η λογιστική ή η πραγματική μείωση της ανεργίας; Αυτή η χρησιμότητα της θητείας έχει αποτελέσει άλλοθι πολλών κυβερνήσεων στο παρελθόν. Επίσης στο πρώτο μέρος του άρθρου γίνονται κάποιες ορθές διαπιστώσεις, αλλά στη συνέχεια ακολουθεί με έντονους χαρακτήρες: το πρώτο μέτρο... νομίζω ότι χρειάζεται καλύτερη αιτιολογική σύνδεση.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:43:00 μ.μ. EET  

Παράπλευρη ευεργετική συνέπεια του μέτρου θα είναι η μείωση της ανεργίας.


η ανεργία πως θα μειωθεί; αφού ο φαντάρος ειναι στην ουσία ανεργος, αφού ούτε πληρώνεται, ούτε ασφαλισμένος είναι. Το ότι δεν γράφεται (κακώς) στη στατιστική της ανεργίας δεν μειώνει την ανεργία.
Ήδη η θητεία ειναι δυσβασταχτο οικονομικό βάρος για τις οικογένειες που αναγκάζονται να πληρώνουν τα έξοδα απο το υστέρημα τους.
Εκτός και αν ο συγγραφέας υπονοει ο φαντάρος ότι θα πληρώνεται κανονικά και με ασφαλιση.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:02:00 μ.μ. EET  

Και περιμένεις τώρα Μελετόπουλε ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος να κάνουν τέτοια πράγματα...

Μην σου πω ότι άμα πάρουν τα κομμάτια που διεκδικούν από μας τούρκοι, σκοπιανοί και αλβανοι θα ξεφυσήξουν με ανακούφιση γιατί θα έχει φύγει ένα πολιτικό βάρος απ'τη πλάτη τους.

Αέρηδες να πάρουν τη σημαία δεν ζήταγε ο αντιπρόεδρος στα Ίμια; Τα ξέχασες; Των τεσσάρων ανέμων είναι η επίσημη πολιτική του κυβερνώντος κόμματος. Άστα βράστα...

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:21:00 μ.μ. EET  

Κόβουμε επιλεκτικά σχόλια; Τόσο σκληρός είναι ο αντίλογος; Ή μήπως θα στενοχωρηθούν όσοι αναγνώστες περιμένουν τον τρίτο παγκόσμιο και την Αποκάλυψη;

enkripto 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:29:00 μ.μ. EET  

ποιο σχόλιο σου κόπηκε;
μην στεναχωριέσε, εδώ δεν είσαι στο ιντιμιντια, μας αρέσει ο αντίλογος

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:46:00 μ.μ. EET  

Το σχόλιο στις 4:37 εννοώ, το οποίο σκόπιμα εμφανίστηκε στη σελίδα μετά από αυτό στις 4:43. Το ιντιμίντια ούτε το επισκέπτομαι ούτε με ενδιαφέρει, αλλά μάλλον είναι βολικό να θεωρείς ότι ο οποιοσδήποτε αντίλογος προέρχεται από αριστερούς (παρόλο που σίγουρα προέρχεται και από εκεί). Αν θέλεις να προχωρήσουμε στην ουσία της συζήτησης, ευχαρίστως να συζητήσουμε.

enkripto 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:49:00 μ.μ. EET  

"Το σχόλιο στις 4:37 εννοώ, το οποίο σκόπιμα εμφανίστηκε στη σελίδα μετά από αυτό στις 4:43"

Μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά..Φρόντισε στο μέλλον να προσέχεις περισσότερο πριν αρχίσεις να κράζεις χωρίς λόγο

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:54:00 μ.μ. EET  

Όταν έχεις καταντήσει την θητεία μια ανούσια περίοδο στην ζωή του κάθε Έλληνα, χωρίς διδάγματα, εκπαίδευση και σκοπό, μην περιμένουμε και πολλά. Το άρθρο θίγει τα σωστά ζητήματα μεν, χωρίς όμως να περιγράφει το πως θα γίνουν αυτά πράξη, έστω και συνοπτικά.

E.A.V, 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:25:00 μ.μ. EET  

Ωραίο άρθρο, αλλά όπως φάνηκε και από τον καταιγισμό σχολίων αγγίζει πολλά θέματα.
ΝΑΙ, να αυξηθεί η θητεία, αλλά:
- Να μην υπάρχουν εξαιρέσεις "υπερ-ευαίσθητων" δήθεν ειδικών κατηγοριών. Θητεία για όλους.
- Να γίνεται σωστή και άρτια εκπαίδευση.
- Να φροντίζει η υπηρεσία ο στρατευμένος νέος να σιτίζεται, κοιμάται και να πληρώνεται ικανοποιητικά.
-Να αναγνωρίζεται ο χρόνος θητείας ως συντάξιμος (δύο χρόνια προσφοράς στην πατρίδα είναι αυτά, με υψηλό επίπεδο κινδύνου για πολλούς).
- Θητεία στα 18 αμέσως μετά το σχολείο, ώστε και οι Ε.Δ. να εκμεταλεύονται το σφρίγος των στρατιωτών και να περάσει η θητεία στη συνείδηση όλων ως προσφορά στο κοινό καλό και ολοκλήρωση του μετασχηματισμού τους σε "πολίτες".
- Θητεία ΚΑΙ για τις γυναίκες, υποχρεωτική και πλήρης (όχι απαραίτητα στις Ε.Δ. αλλά και σε νοσοκομεία, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες κτλ. Το Σύνταγμα προβλέπει θητεία για όλους και η εξαίρεση των γυναικών είναι κατ' εμένα αντισυνταγματική. Είναι ή όχι ίσες με τους άντρες;
Σχολιάστε παρακαλώ.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:49:00 μ.μ. EET  

Εξαιρέσεις δεν υπήρχαν και τη δεκαετία του '60 και οι αυτοκτονίες είχαν φτάσει στα ύψη, μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες προς τα τέλη της.
Σωστή και άρτια εκπαίδευση, ορθό, επαρκούν 6 μήνες για αυτό.
Το ζήτημα του ύπνου και της ξεκούρασης είναι το σημαντικότερο και προς το συμφέρον και των στρατιωτικών, αλλιώς σωστές υπηρεσίες δεν γίνονται.
Συντάξιμος χρόνος, συμφωνώ και επαυξάνω.
Θητεία στα 18, ήδη μεγάλο μέρος των στρατεύσιμων μπαίνουν στα 19 χωρίς αναβολή, η αναβολή για λόγους σπουδών υπάρχει από πολύ παλιά, είναι και κοινωνικό κριτήριο και καλό είναι να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά με 6μηνο αυτό λύνεται.
Από προσωπική μου πείρα οι γυναίκες στο στρατό είναι βάρος και ακατάλληλες για πλήρη στρατιωτική υπηρεσία, στο κάτω κάτω αυτές γεννούν και μεγαλώνουν παιδιά, και κατά την έννοια του άρθρου 4 περί ισότητας δεν μπορούν να φέρουν όπλα.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:30:00 μ.μ. EET  

Εκεινο που πρεεπι να γινει κατανοητο, ειναι πως πρεπει να γινει αλλαγη τροπου σκεψεως και πραξεως. Αυτο καταδικνειεται και απο τον τροπο συζητησεως και στα σχολια. Δεν αξιζει μονον κατι το οποιο λεγεται αλλα επισης και πως λεγεται. Η επιθετικοτης ας εξαφανιστη μεταξυ ολων που πρεπει να ανηκουν στο ιδιο στρατοπεδο. Ειναι πολυ κακο να αφοπλιζεται ενας λαος εκ των εσωθεν ενω προωθηται ενα μυνημα απαθειας, ηττοπαθειας, μη επανδρωσεως, χωρις εκπαιδευση, αφηνομενος ερμαιος στη 'τυχη' που αποφασιζουν οι αλλοι, ενω προωθειται το μυνημα οτι ο καθε ενας πρεπει να κοιταει αλαζωνικα μονον για τον εαυτο του κτλ. αυτο ισχυει για ολους απο μικρα παιδια μεχρι παπουδες, και σε ολα τα στρωματα της κοινωνιας. Ακομη το μαθημα της Κυπρου, των Ιμιων, της 'βαριοπουλας' κτλ δεν εχει αφομειωθει, και η ιστορια αλλαζεται συστημενα. Εφοσον ο Ελλην δεν θυμηθει πως να αγαπαει και να ποναει και να προστατευσει σωστα τον πλησιον του πρωτα τον Ελληνα, πως θα αναλαβει να διδαξει και βοηθησει την ανθρωποτητα ανα την υφηλιο. Μια προσεκτικη ματια σε οσα γινονται και τοτε ολοι πρεπει να καταλαβουν οτι εκεινο που ερχεται ειναι εκεινο που μιλησαν και προειπαν οι γραφες.

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:12:00 π.μ. EET  

Το τι χρειάζεται για την θητεία είναι πολυσυζητημένο με απόψεις που διίστανται.

Το μόνο που έχω να πώ σαν παρατήρηση είναι ότι ένα τέτοιο μέτρο απλά θα οδηγήσει σε δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες ανυπότακτους.Οι νέοι μας φεύγουν έτσι και αλλιώς από την χώρα για να πάνε να ζήσουν κάπου αλλού,για να βρουν μια νέα πατρίδα για να ζήσουν και να χτίσουν τα όνειρα τους και ειδικότερα οι μορφωμένοι.Το να τους λες δώσε και άλλο μέρος της ζωής σου για μια πατρίδα που σε πρόδωσε και την οποία έχουν έτσι και αλλιώς αποφασίσει να αφήσουν απλά τους τσακίζει και οι περισσότεροι κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα το αποδέχονταν.
Αρκετά λυπητερό αλλά μάλλον έτσι είναι η πραγματικότητα και μακάρι να κάνω λάθος.

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:34:00 π.μ. EET  

έχει ενδιαφέρον βέβαια να δουμε απο τι σκοπιά μας τα γράφει αυτά ο Μελέτης, διαβάζοντας το βιογραφικό του εξεπλάγην από το πόσο "παιδί του λαου" ειναι που ζητάει από την μέση οικογένεια να χρηματοδοτήσει για εναμιση χρονο μια θητεία χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Κάτοικος Φιλοθέης, αποφοιτος κολλεγίου Αθηνών, πτυχιούχος παν. Γενευης, και έχοντας κάνει θητεία στο ΠΝ, όπου όπως αναφέρει υπηρέτησε στο ΓΕΕΘΑ και εθελοντικά (lol) στα σύνορα.
Δεν ξέρω για εσας αλλά εγω ανετα τον ψηφιζα και για δήμαρχο (αν εμενα Φιλοθέη -sic-).

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:35:00 π.μ. EET  

http://www.meletopoulos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=34

το βιογραφικό του Μελέτη

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:55:00 π.μ. EET  

lol πλάκωσε η Ανταρσυα με τον Λιακοπουλο βλέπω

οτι να'ναι..

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:03:00 μ.μ. EET  

Όποιος δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει σε character assassination. Παλιά και γνωστή πρακτική. Τι σημασία έχει ποιος είσαι αν αυτά που λες είναι σωστά;

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:27:00 π.μ. EET  

Λοιπον ηρεμειστε...
Αραχτε κιολα θα σιαξουν...
Χαλαρα...
Ενα-ενα με την σειρα...
Πρωτα το μεγαλο ψαρι...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP