Νέα προκλητική παραβίαση από τουρκική κορβέτα

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Στα Eλληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε στις 19:30 η τουρκική κορβέτα F-501 Bodrum, η οποία κινείται αυτή την ώρα εντός των Κυκλάδων και συγκεκριμένα βορειοδυτικά της Πάρου με νότια πορεία.

Η τουρκική κορβέτα (πρωταγωνιστής του επεισοδίου στο Καστελόριζο το 2009) ξεκίνησε από τον ναύσταθμο της Σμύρνης, κινήθηκε βόρεια της Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα, ακολούθως έλαβε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε περί της 19:30 εντός των Eθνικών Xωρικών Yδάτων μεταξύ Τήνου - Μυκόνου.

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί διακριτικά την πορεία του τουρκικού σκάφους εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων. Ας ελπίσουμε ότι ο κυβερνήτης της τουρκικής κορβέτας είναι άξιο τέκνο της σχολής που ξεκίνησαν οι θαλασσόλυκοι της Γιαβούζ το 1996 (1,2,3). Καθώς όπως φαίνεται η φοβική πολιτική ηγεσία της χώρας έχει εναποθέσει την προστασία των εθνικών χωρικών υδάτων στις Αιγαιοπελαγίτικες ξέρες..

26 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:56:00 π.μ. EET  

Ψαχνει για θεσεις αποκρυψης υποβρυχιων...

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:21:00 π.μ. EET  

Μαλλον για το χαμενο σοναρ ψαχνει ακομα...:))

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:27:00 π.μ. EET  

Να τα οφέλη από την επίσκεψη του "ηγέτη" μας στο Ερζερούμ!!!!!

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:24:00 μ.μ. EET  

Προταση:Nα βυθισουμε μερικα πλοια
στα περασματα ευβοιας-ανδρου-τηνου-μυκονου κοκ με ταυτογχρονη αποσυρση των υποβρυχιων απο τον ναυσταθμο σε αλλες κρυφες θεσεις ελλημενισμου...αν προλαβαινουμε...

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:10:00 μ.μ. EET  

Κι άλλη πρόταση: Να ποντίσουμε πινακίδες σε διάφορα σημεία του Αιγαίου στα τουρκικά "Προσοχή ξέρα", "Υποχρεωτική πορεία δεξιά" κλπ. κλπ.

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:17:00 π.μ. EET  

ε! μαθαινουν οι ανθρωποι...
δειξτε λιγη υπομονη...
Παντως θα μπορουσαν ναταν και βαρελια...αντι για πλοια...

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:19:00 μ.μ. EET  

Δουλευόμαστε; Εδώ δεν μπορούμε να διώξουμε 300 λαθρομετανάστες από την Νομική, θα διώξουμε τους Τούρκους από το Αιγαίο ;

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:27:00 μ.μ. EET  

εμπρος, να βγαλουμε τα υποβρυχια που γερνουν!

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:12:00 π.μ. EET  

Tα υποβρύχια που "γέρνουν" τον δίνουν κιόλας!

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:13:00 π.μ. EET  

χαχαχαχαχαχα σωστός

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:19:00 π.μ. EET  

Ηθελα να ξερα με ποια κριτήρια επιλέγετε τα θέματα για το site. Πριν λίγες μέρες η εισαγγελία του Μονάχου έστειλε στην εισαγγελία πλειμμελειοδικών της Αθήνας φάκελο σχετικά με τις μίζες που έπεσαν στην υπόθεση των περιφημων υποβρυχίων και εσεις ούτε καν το αναφέρατε. Και ασχολούμαστε τώρα με κορβέτες και ιστορίες για αγρίους.

enkripto 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:20:00 μ.μ. EET  

1ον) Αυτό σου λέει κάτι;
http://www.enkripto.com/2011/02/blog-post_9063.html

2ον)"Ηθελα να ξερα με ποια κριτήρια επιλέγετε τα θέματα για το site."

Και γω θα ήθελα να ξερα με ποια κριτήρια κρίνεις την κατάσταση με τις παραβιάσεις ως ασήμαντο θέμα

Και ένα γενικότερο σχόλιο για το θέμα που αναφέρεις. Το ζήτημα είναι η ουσία, όχι οι πομπωδεις τίτλοι στις ειδήσεις για να ησυχάσει το ποπολο. Δλδ να ασκηθούν διώξεις..

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:37:00 μ.μ. EET  

Διωξεις δεν πρόκειτε να ασκηθούν ποτέ, γιατί στην υπόθεση ειναι εμπλεκόμενα άτομα που στην Ελλάδα έχουν το ακαταδίωκτο.

Παραβιάσεις κανουν οι Τουρκοι, κάνουμε και εμείς, κάνει και το ΝΑΤΟ που ειμαστε και φιλαράκια, πρόκειτε για ασκήσεις και οι δύο μεριές τις γνωρίζουν πριν καν γίνουν. Ο λόγος που δίνουμε τόση σημασία είναι αυτό που ανεφερες, για να ψαρώνει το ποπολο και να νομίζει ότι βρίσκεται σε πόλεμο, ενώ έτσι άλλα πιο σημαντικά θέματα, σκάνδαλα, δοαφθορά, κτλ. περνούν απαρατήρητα.

ΑΧΕΡΩΝ 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:33:00 μ.μ. EET  

@12-2 5.37
Δηλαδη,μας λες οτι και εμεις κανουμε τα ιδια...περσε καμμια φρεγατα μας τον βοσπορο,και μας το κρυψανε;
Μαλλον κατι αλλο θα συμβει...θα εχουν κανει οι απεναντι αποβαση,αλλα ΑΥΤΟ θα μας κρυψουν,μεχρι να μας το πει καποιος Χολμπρουκ.

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:28:00 π.μ. EET  

Αντε πάλι τα ίδια. Ναι, θα κανουν αποβαση θα μας σκοτώσουν και θα μας βιασουν τις γυναίκες (ή μήπως το αντιστροφο;)...

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:00:00 π.μ. EET  

εξυπνάκια, ρώτα και κανενα Κύπριο να σου πει

Προφανώς εσύ τις Βαριοπούλες κτλ δεν τις πήρες είδηση ακόμα

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:53:00 μ.μ. EET  

Στην Ελλάδα έχουμε μια τάση να κλεινουμε τα μάτια στα εγκληματα που έγιναν απο εμας τους ίδιους και συνέχεια να κοιταζουμε τι μας έκαναν οι άλλοι. Υπήρχε περίπτωση να επιτεθεί η Τουρκία στην Κύπρο αν δεν ειχε προηγηθεί η αποπειρα δολοφονία εναντίον του Μακάριου και το πραξικόπημα απο την ελλαδική χούντα;

enkripto 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:31:00 μ.μ. EET  

Προφανώς αστειεύεσαι.

Ο έλεγχος της Μεγαλονήσου υπήρξε διακυρηγμένος στόχος της Τουρκίας πολύ πριν το 1974 και την αφορμή που της εδώθει απο την χούντα των Αθηνών.

Επειδή προφανώς αγνοείς πολλά πράγματα, γκούγκλαρε το "εκθεση Νιχάτ Ερίμ" του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 1956

Ο σχεδιασμός της τουρκικής στρατηγικής για τον έλεγχο της Μεγαλονήσου είχε ανατέθει απο τον τοτε πρωθυπουργό Μεντερές στον κομματικό του αντίπαλο, καθηγητή Νιχάτ Ερίμ, το 1956, σχεδόν 20 χρόνια πριν απο την εισβολή..

Δύο χρόνια αργότερα, το 1958, δημιουργήθηκε στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο η μυστική τρομοκρατική ένοπλη ΤΜΤ..


Αντιγράφω απο πρόσφατη ομιλία του Λάζαρου Μαύρου :

"Η τουρκική κυβέρνηση, διά του υπουργού της των Εξωτερικών Φατίν Ρουστού Ζορλού, ανέθεσε στο Γραφείο Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) του επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατιωτικής στρατηγικής της Τουρκίας στο Κυπριακό. Με πλήρη μυστικότητα. Το ΓΕΠ αποτελούσε τον βαθύτερο σκληρό πυρήνα του βαθέως κράτους. Εκεί εκπονήθηκε το Επιτελικό Σχέδιο, το 1957, με το άκρως φιλόδοξο όνομα: «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου»."

Κύριος βραχίονας εφαρμογής του Σχεδίου, η δημιουργία από το ίδιο το ΓΕΠ του ένοπλου στρατιωτικού βραχίονα της Τουρκίας στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο: Η οργάνωση ΤΜΤ.

Προσέξτε: Δεν ήταν κάποιοι Τουρκοκύπριοι πατριώτες πρόθυμοι στην Κύπρο για να τούς αποσταλούν κάποια όπλα και να τους βοηθήσουν. Ήταν διαταγή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για την αποστολή στην Κύπρο μυστικά, ιεραρχικά δομημένου κλιμακίου εν ενεργεία αξιωματικών του ΓΕΠ να συγκροτήσουν μυστικό στρατό εξαναγκάζοντας τους Τουρκοκυπρίους νέους και νέες να στρατευθούν στην ΤΜΤ, να οπλιστούν καταλλήλως, να εκπαιδευτούν και να οργανωθούν κάτω από τη διοίκηση των αξιωματικών του ΓΕΠ.

Στάλθηκαν μυστικά στην Κύπρο, υπό κάλυψη, πρώτη δόση, είκοσι δύο εν ενεργεία αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, εκπαιδευμένοι στις τακτικές του ανορθοδόξου πολέμου: Δύο ταγματάρχες, πέντε λοχαγοί και δέκα τέσσερεις ανθυπολοχαγοί, με επικεφαλής διοικητή τους τον αντισυνταγματάρχη του ΓΕΠ Ριζά Βουρουσκάν.

ΤΗΝ πρώτη τρομοκρατική δράση της ΤΜΤ υπέστησαν τον Μάιο του 1958 οι Τουρκοκύπριοι. Ήταν η διατεταγμένη επιχείρηση δολοφονίας και εξόντωσης των αριστερών Τουρκοκυπρίων, συνδικαλιστών, που επέμεναν να συνεργάζονται με τους Ελληνοκυπρίους συντρόφους τους στην ΠΕΟ. Ήταν η επιχείρηση τρομοκρατικής καθυπόταξης της τουρκικής μειονότητας, υπό την ηγεσία της ΤΜΤ, στρατιωτικής και πολιτικής πτέρυγας, όπως επακριβώς αναφέρεται στα στρατιωτικά έγγραφα του ΓΕΠ."

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:34:00 μ.μ. EET  

http://www.enkripto.com/2010/09/httpwwwtovimagrdefaultasppid2.html

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:14:00 μ.μ. EET  

Σχέδια μπορεί να υπήρχαν από πιο πριν η αφορμή, και αυτό είναι που μετράει, δώθηκε τελικά από το πραξικόπημα και την τοποθέτηση του Σαμψών του "τoυρκοφάγου".

enkripto 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:39:00 μ.μ. EET  

Αντιφάσκεις.

Παραπάνω αναρωτιέσαι αν "Υπήρχε περίπτωση να επιτεθεί η Τουρκία στην Κύπρο αν δεν ειχε προηγηθεί η αποπειρα δολοφονία εναντίον του Μακάριου και το πραξικόπημα απο την ελλαδική χούντα;", ρίχνωντας το φταίξιμο για την εισβολή στην Ελληνική πλευρά "που αρνείται να δεί την ιστορία της".

Και την απάντηση την δίνεις μόνος σου παραδεχόμενος ότι το πραξικόπημα δεν ήταν παρα η αφορμή, όχι η αιτία (όπως μαρτυρά ο πολυετής σχεδιασμός).

Αφορμή έψαχναν, αν δεν την δίναν οι απριλιανοί, θα έβρισκαν κάποια άλλη. Απο "τεχνητές" κρίσεις γνωρίζουν καλά οι γείτονες, δεν νομίζω να διαφωνείς.

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:16:00 μ.μ. EET  

Όσον αφορά τα αίτια, απο το 1964 είχαμε στριμώξει τους Τουρκοκύπριους σε γκέτο και η ΕΟΚΑ Β έκανε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις (μάθετε τι έγινε στην Κοφίνου).
Το 74 κάνουμε πραξικόπημα και βάζουμε προεδρο τον Τουρκοφάγο Σαμψών που καυχιόταν ότι είχε καθαρίσει με τα χέρια του δεκάδες Τούρκους.

Η απάντηση των Τούρκων ήταν αναμενόμενη - εμείς την προκαλέσαμε.

enkripto 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:06:00 μ.μ. EET  

Λυπάμε που το λέω, αλλά αναπαράγεις λεξη προς λέξη την Τουρκική προπαγάνδα..

1)κανένας δεν "στρίμωξε" τους ΤΚ σε θύλακες, ας διαβάσουμε λίγο ιστορία.

2)Στις συγκρούσεις στην Κοφίνου έλαβε μέρος η Ε.Φ, όχι η ΕΟΚΑ Β'..«Επιχείρηση Γρόνθος»

Για την ιστορία να πούμε ότι μετά τις διακοινοτικές ταραχές του 1963, η Κοφίνου εξελίχθηκε σε ισχυρό στρατιωτικό προπύργιο των Τουρκοκυπρίων. Ήταν μία διαρκής εστία επεισοδίων στην περιοχή και συχνά ένοπλοι Τουρκοκύπριοι απέκοπταν τις δύο οδικές αρτηρίες, όταν δεν πυροβολούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:44:00 μ.μ. EET  

Μην του κόβεις την φόρα.

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:37:00 π.μ. EET  

λέξη προς λέξη την τουρκική προπαγάνδα;

Δεν ξέρω απο ποια βιβλία αντλείτε πληροφορίες εσείς, αλλά θα σας πρότεινα να διαβάσετε το "κόκκινο στην πράσινη γραμμή" ένα βραβευμένο βιβλίο που το έγραψε ένας βετεράνος της ΕΛΔΥΚ το '74, ο Βασίλης Γκουρογιάννης.

ΑΧΕΡΩΝ 14 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:32:00 π.μ. EET  

@13-2 8:16
Χριστ-οφιοειδες παπαγαλακι,βγαλε την κουκουλα,ετσι κι´αλοιως δεν πειθεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP