Τρικυμία εν κρανίω στο ΥΠΕΘΑ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Την έναρξη προγράμματος εκπαίδευσης οπλιτών εξήγειλε με πανηγυρική ανακοίνωση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όμως μην πάει το μυαλό σας στο..πονηρό. Όχι, δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη στρατιωτική εκπαίδευση στον ΕΣ.

Ακολουθώντας κατά γράμμα το δόγμα Βενιζέλου ("δεν περιμένουμε γενικευμένο πόλεμο ούτε και προετοιμαζόμαστε για αυτόν") το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης «Δήμητρα», ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο θα επιτρέψει σε ορισμένους "τυχερούς" οπλίτες θητείας να αποκτήσουν πιστοποιημένη εκπαίδευση σε επάνω σε θέματα... γεωργίας, κτηνοτροφίας και αγροτουρισμού!

Ο ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» είναι ένα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΝΠΙΔ, το οποίο ασχολείται κυρίως με την πιστοποιημένη εκπαίδευση νέων αγροτών. Το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί αρχικά σε πιλοτική βάση και θα συμμετάσχουν σε αυτό τριάντα οπλίτες θητείας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχεδιάζονται νέες καινοτόμες παρεμβάσεις στους τομείς της χαρτοκοπτικής, κηπουρικής καθώς και στο πλέξιμο σεμέν.

Βλέπε επίσης :

1) Θητεία – Κατηχητικό 9 μηνών
2) Εσύ κύριε Υπουργέ/Αρχηγέ/Διοικητή/Μόνιμο Στέλεχος.. και Basic Soldiering

19 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:48:00 μ.μ. EET  

Θα πίστευε κανείς ότι μετά τον Μεϊμαράκη δε θα βρσκόταν μεγαλύτερος καραγκιόζης στη θέση του Υπουργού Αμύνης.

Citius, altius, fortius, κύριε Υπουργέ μας...

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:54:00 μ.μ. EET  

Στην πανυγηρική ανακοίνωση προγράμματος...

πανηγυρική, αφού ειναι για τα πανηγύρια...

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:34:00 μ.μ. EET  

Αναρωτιέμαι, αφού λεφτά για ανταλλακτικά δεν υπάρχουν και το ΥΠΕΘΑ (πρώτο από όλα τα υπουργεία) μείωσε τον προϋπολογισμό του, για τη συνεργασία με τη "Δήμητρα" που βρέθηκαν χρήματα;

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:57:00 μ.μ. EET  

Καλά το Υπουργείο δεν καταλαβαί νει απο στρατό, όπως συνήθως συμβαίνει. Το ΓΕΣ όμως; Γιατί επιτρέπει τέτοιες αχρείαστες εκπαιδεύσεις που δεν συμβάλλουν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού. Τρεις μήνες θέλεις για να γίνεις πρόσκοπος, έχοντας μάθει μόνο τα βασικά. Είναι δυνατόν στη σημερινή θητεία των 9 μηνών, με τις δεκάδες ημερών κανονικών και άλλων αδειών, να μην είναι το πρώτο μέλημα του ΓΕΣ η παρουσία του προσωπικού στις Μονάδες και όχι η απουσία; Ρώτησε κανείς τους Δοικητές των Μονάδων εαν είναι ευχαριστημένοι με το σύστημα; Αλλά είπαμε, η καρέκλα, αυτό είναι το παν. Γι΄αυτό και κοιτώντας πίσω, μόνο αυτούς που υπηρέτησαν ευόρκως θυμόμαστε και ας ήταν και ανθυπασπιστές.

Αρματιστής 24 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:00:00 μ.μ. EET  

1) "δεν περιμένουμε γενικευμένο πόλεμο ούτε και προετοιμαζόμαστε για αυτόν"!!!

Αυτό αποτελεί μια απόλυτη (και εξακριβωμένη πλέον) βεβαιότητα. Έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι όλες οι Ελληνικές ηγεσίες, μετά τα Ίμια, είχαν και έχουν αποφασίσει, «να δώσουν γη και ύδωρ» στην Τουρκία, προκειμένου να αποφύγουν το πόλεμο. Ακόμη και αν γκριζαριστεί ολόκληρο το Αιγαίο, ακόμα και αν οι Τούρκοι καταλάβουν κάποια βραχονησίδα ή κάποιο μικρό νησί, όπως π.χ. το Αγαθονήσι, ή το ….. Καστελόριζο… Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία για την ανακατάληψη του Αγαθονησίου, σε περίπτωση αιφνιδιαστικής κατάληψής του από την Τουρκία;;; Μην κοροϊδευόμαστε… Στον ΟΗΕ θα καταφύγουν και στις καλές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Τα Ίμια έχουν καθορίσει τη μελλοντική πορεία ... για να μη ξεχνιόμαστε...

Άλλωστε ο Γ. Α. Παπανδρέου έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής:

· Αποδέχθηκε την παραίτηση της Ελλάδα από την ασυλία της ως κυρίαρχο κράτος (άρθρο 14 της δανειακής σύμβασης).

* Δέχεται να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων (πάντα στη Γερμανία), για το εάν η Ελλάδα θα πουλήσει νησιά της, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΊ, ή τουλάχιστο να τις απορρίψει ως απαράδεκτες. Και τι λέει;;
Τα νησιά μας δεν τα πουλάμε διότι: α) τα αγαπάμε πολύ β) είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Αυτό είναι το επίπεδο του πρωθυπουργού της χώρας. Και η Σμύρνη και η Έφεσος και η Τραπεζούντα και η Πόλη, μέρη της ψυχής μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας είναι, αλλά δεν είναι δικά μας.

2) Ο Ελληνικός στρατός, είναι πλέον «ένας στρατός χωρίς στρατιώτες και χωρίς εκπαιδευμένη εφεδρεία). Διαθέτει (χοντρικά) κάπου 40.000 (αξιωματικούς + μόνιμους υπαξιωματικούς + ΕΠΟΠ + ΕΜΘ πολλοί εξ αυτών βαδίζουν την 4η και 5η δεκαετία της ζωής τους) και καμιά τριανταριά χιλιάδες ανεκπαίδευτους κληρωτούς (συμπεριλαμβανομένων των Ι3 και Ι4)….

Δηλαδή, Στρατός χωρίς στρατιώτες!!

Μου έρχεται λοιπόν στη μνήμη ο μακαρίτης Δροσογιάννης (απόστρατος των ΚΔ και ΥΦΕΘΑ επί Ανδρέα – το «παιδί» δεν έχει πάρει τίποτε από τον πατέρα του), που σε μια ομιλία που μας είχε κάνει στη φρουρά όπου υπηρετούσα, έλεγε ότι:

«δεν μπορεί τα τάγματα να είναι περισσότερα από τους λόχους…». Ήθελε να πει ο άνθρωπος, ότι οι ανώτεροι και οι ανώτατοι αξιωματικοί, δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από τους κατώτερους και ως εκ τούτου θα έπρεπε να αυξηθεί ο χρόνος παραμονής στους βαθμούς του ανθυπολοχαγού, του υπολοχαγού και του λοχαγού. Και αυτό είναι το σωστό.

Στον Ελληνικό στρατό πλέον, φθάσαμε στη παγκόσμια πρωτοτυπία, να διαθέτουμε περισσότερα στελέχη από στρατιώτες.

3) Ο ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα».

Διαβάζω ότι διαθέτει σχολές στην Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Κρήτη, στην Νεμέα και στη Καλαμπάκα. Δηλαδή ... στις περιοχές που βρίσκεται και ο όγκος του στρατού!!! Αντιλαμβάνεστε τι βόλεμα σε ημετέρους έχει να πέσει. Να είστε σίγουροι ότι θα δούμε πτυχιούχους και μαστεράτους να παίρνουν απόσπαση για αυτές τις σχολές. Αρχιτέκτονες θα δηλώνουν ότι θέλουν να γίνουν αγρότες και ….. έχει ο Θεός. Κάποιοι βεβαίως δεν έχουν το Θεό τους.

Η ανευθυνότητα κάποια στιγμή πληρώνεται. Αυτό είναι το πλέον σίγουρο. Απλώς ο Βενιζέλος ... θα έχει πάρει σύνταξη...

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:57:00 μ.μ. EET  

"Το ΓΕΣ όμως; Γιατί επιτρέπει τέτοιες αχρείαστες εκπαιδεύσεις που δεν συμβάλλουν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού. "



Γιατί αγαπητέ οι κ.κ. ανώτατοι γίνονται αρεστοί στην πολιτική ηγεσία, και οι κ.κ ανώτεροι γίνονται αρεστοί στους ανώτατους... Έρχονται και κρίσεις βλέπεις...

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:24:00 μ.μ. EET  

δεν νοιαζονται οι στρατηγοι των επιτελειων για τον απλο, πολυ απλο λογο,εχουν 30 η και 35 χρονια στην υπηρεσια,ειναι συνεχεια στις μεταθεσεις με τις οικογενειες τους απο εδω και απο εκει, με ολα τα προβληματα που συνεπαγονται απο τις μεταθεσεις,οικονομικα,οικογενειακα,κοινωνικα,ψυχολογικα προβληματα, και φτανει καποια στιγμη που πρεπει οι αξιωματικοι να παρουν την μεγαλη αποφαση, να γινουν στρατηγοι εφοσον φτασουν σε αυτο το σημειο τους δινεται η ευκαιρια να ρεφαρουν, να κανουν γνωριμιες με πολιτικους για να βοηθησουν αργοτερα τα παιδια τους και να τα βολεψουν καπου λογω υψηλων γνωριμιων που θα εχουν, και μεσα σε 2 η 3 χρονια που θα ειναι επανω στην εξουσια με τον παχυλο μισθο που θα παιρνουν ρεφαρουν ολα τα χαμενα της θητειας τους στις μεταθεσεις και στα ενοικια,χωρια την συνταξη του στρατηγου που θα παρουνε συν το εφαπαξ, και καθεται και σκεφτεται ο καθε μελλοντικος στρατηγος,μου δινεται μια ευκαιρια στην ζωη μου τωρα, εφαγα ολο το ζορι τοσα χρονια απο εδω και απο εκει, και τωρα που εφτασα εδω στην πηγη δεν θα πιω νερο, τα ζυγιζει και αποφασιζει απο κοινου με την οικογενεια του οτι πρεπει να παει με το συστημα για να κανει κατι και για τον εαυτο του, και για τα παιδια του,αλλιως παει σπιτι του αν δεν παει με τα νερα της εκαστοτε κυβερνησης, και καποιος αλλος εξυπνος θα βρεθει να του παρει την θεση και να εχει ολα αυτα τα ευεργετηματα απο την πολιτεια,ειδατε ποσο απλος ειναι ο λογος που δεν μιλανε οι στρατηγοι σου λεει εγω θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα εγω εφτασα εδω μετα κοπον και βασανων τωρα θα αρπαξω την ευκαιρια και οτι μπορω και απο εκει και κατω να πανε να κρεμαστουν!!!!!!ετσι εχουν δυστυχως τα πραγματα.

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:54:00 μ.μ. EET  

Ε ρε γλέντια, ώπα ώπα ώπαααα. Τους εκπαιδεύουν να γίνουν γεωργοί κι όταν απολυθούν και πάνε στο χωράφι θα δουν ότι δε βγαίνει λόγω οικονομικών δεδομένων και κλίκας μεσαζόντων εμπόρων, οπότε θα επιστρέψουν να γίνουν ΕΠΟΠ. Ας μη ξεχνάμε τι λέει η διαφήμιση του υπουργείου Άμυνας: "γίνε ΕΠΟΠ για να έχεις 8ωρο, ασφάλιση και σταθερό μισθό". Αυτά είναι! Ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης.
Bravo Begliti, Bravo Venizelo. Στα χνάρια των προκατόχων σας.

bizo249 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:25:00 π.μ. EET  

Ο Υπουργός με την πράξη του αυτή δηλώνει ξεκάθαρα ότι θεωρεί την θητεία χαμένο χρόνο για τον πολίτη (οπλίτη) , θεωρεί την κατάρτιση σε γεωργο-κτηνοτροφικές ασχολίες σπουδαιότερη από την εκπαίδευση στα όπλα σε μια θητεία που ούτως ή άλλως είναι ανεπαρκής από άποψη χρόνου αλλά και ποιότητας εκπαίδευσης.
Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο ακόμα θα απαξιωθεί ο θεσμός της εθνικής άμυνας από αυτούς που υποτίθεται ότι τον προάγουν.

ΑΧΕΡΩΝ 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:20:00 π.μ. EET  

@24-2 9:24
Εγω λεω οτι τα στερνα τιμουν τα πρωτα,και αναλογως κρινονται και οι ανωτατοι.Επισης,σου υπενθυμιζω,οτι στο Γουδι,το 1922,δικαστηκαν ΚΑΙ στρατιωτικοι μαζι με τους πολιτικους,και μαλιστα ενας στρατιωτικος,κατα συμπτωση ο πρωην Αρχηγος της Στρατιας Μικρας Ασιας,εκτελεστηκε ΜΑΖΙ με τους πολιτικους.
Ευχομαι να μην φτασουμε ως εκει,να ξυπνησουμε αποτομα μετα απο μια καταστροφη,αλλα,εαν οντως φτασουμε,-αφου κανουμε οτι μπορουμε ακριβως για να φτασουμε εκει-δεν θα δακρυσω για κανεναν κλαρατο-κλητηρα του μπεννυ χιλλ.Θα απαιτησω να στηθει στα ιδια εξη μετρα με εκεινον.

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:50:00 π.μ. EET  

Εγω εχω μια απορια: αφου δεν θελουν τον στρατο, γιατι δεν τον καταργουν τελειως και τον απαξιωνουν συνεχως και ιδιαιτερο ζηλο? Πες ρε φιλε, δεν γουσταρω παραλλαγες, να το κλεισουμε το μαγαζι, να τελειωνει το θεμα.

Ειπαμε, να μην ειμαστε και πολεμοχαρεις, αλλα οχι αυτο το χαλι πια. Ημαρτον, ποσο χαμηλα πια εχει πατο αυτο το βαρελι?

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:03:00 μ.μ. EET  

ο υπουργός παλαιότερα ειχε δηλώσει ότι προκειτε να αναβαθμισει τη θητεία σε χρόνο γόνιμο και παραγωγικό για όλους τους στρατιώτες. Σήμερα ό,τι ειδικότητα και να πάρουν οι στρατιώτες δεν έχει καμμία αναγνώριση απο την αγορά εργασίας, εκτός απο τους αρτοποιους (κυρίως αοπλοι στρατιώτες) που πιστοποιουνται να δουλεψουν σε φουρνους, ό,τιδηποτε άλλο ειναι καθαρά χαμένος χρόνος.
Η υλοποιηση βέβαια απέχει παρασαγκας απο την αρχική πρόθεση, όπως πάντα θα βολευτούν τα βύσματα και τα "δικά τους παιδιά" και τελικά ελαχιστοι θα εκμεταλευούν μετά την απολυση την υποτιθέμενη εκπαιδευση...

Αρματιστής 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:10:00 μ.μ. EET  

ΠΡΟΣ: Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 4:03:00 μ.μ.

Ο κάθε παπάρας, ο κάθε άσχετος, ο κάθε ανίκανος, πετάει μια παπαριά και ύστερα ο κάθε αφελής, το κάθε κορόϊδο, την αποδέχεται και τη κάνει σημαία.

Παπάρα και μάλιστα μεγατόνων, είναι οι εξαγγελίες όλων ανεξαιρέτως των κατά καιρούς ΥΕΘΑ, ότι "θα αναβαθμισουν τη θητεία σε χρόνο γόνιμο και παραγωγικό για όλους τους στρατιώτες". Εδώ δεν έφθανε η θητεία των 18 μηνών προκειμένου οι κληρωτοί να εκπαιδευτούν σωστά στην ειδικότητά τους και θα γίνει αυτό με θητεία 9 μηνών. Είναι δυνατόν όταν οι τριάντα χιλιάδες φαντάροι, αντί να εκπαιδεύονται, φυλάνε επί 24ωρού βάσης σκοπιάς;

Και σε ποιο στρατό του κόσμου γίνεται αυτό; Ας μας δείξουν επιτέλους ένα.

Αυτές όμως τις παπάρες, τις λένε μόνο οι πολιτικοί, που κατά τεκμήριο υπηρέτησαν τη θητεία τους ως γραφιάδες και δίπλα στο σπίτι τους. Και βεβαίως, τις ακούνε με ανοικτό το στόμα και τις πιστεύουν, ... οι μαμάκηδες, οι μαμάδες, κάποιοι νεολαίοι ... οι ... και οι αφελείς.

Τώρα αν κάποιοι έχουν ασπαστεί την άποψη, (που τεχνηέντως καλλιεργήθηκε στη κοινή γνώμη από πολλούς παπαγάλους, σιτιζόμενους σε άγνωστα και σκοτεινά πρυτανεία), ότι ο στρατός δεν χρειάζεται και η θητεία είναι χαμένος χρόνος, με γειά τους και χαρά τους. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας... παρά μόνο ο ήχος των σειρήνων αν κάποια στιγμή κτυπήσουν ξαφνικά.... και πάντα, έστω και αν αργήσουν, δεν ξεχνούν να κτυπήσουν.

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:19:00 μ.μ. EET  

ανώνυμε, πάρτο και ηχητικά

http://www.youtube.com/watch?v=PvdVxr8rMLM

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:07:00 μ.μ. EET  

ψαρωσαμε με τις σειρηνες, βαλτο και ηχο στο κινητο σου να μην τυχει και τις ξεχασεις...

ΑΧΕΡΩΝ 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:53:00 μ.μ. EET  

@26-2 3:07
Μη χολοσκας αδελφε,για σειρηνες και αλλες τετοιες βαρβαροτητες.Για να μην ενοχληθεις εσυ,αλλα ουτε και ο ΥΕΘΑ Μπεννυ Χιλλ,δεν προκειται να ακουστουν σειρηνες.Ισως ομως ακουστουν τιποτε τσιριδες ''Τουρκοι,Τουρκοι!!!''οπως ακουστηκαν σε πολλα χωρια της Μικρασιας το 1922,αλλα και της Κυπρου το 1974.

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:04:00 μ.μ. EET  

Κώστα Πρεκα, εσυ;

ΑΧΕΡΩΝ 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:28:00 π.μ. EET  

@26-2 10:04
Bερα Κρουσκα,εσυ;

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:46:00 μ.μ. EET  

πέρα απο τις σειρηνες και τα παραμύθια με δράκους, η σοβαρή εκπαίδευση κοστίζει πολλά χρήματα.
Η ειδικότητα μου ειναι ΑΤ ΜΙLAN, δεν κάναμε ούτε μια βολή γιατί το κάθε βλήμα κοστίζει 16.000€, αν κάναμε τουλάχιστον 1 βολή ο καθένας στην ομάδα, ημασταν περιππου 8 ατομα, τότε θα κόστιζε τουλάχιστον 128.000€. Απο που περιμένετε να βρεθούν αυτά τα χρήματα;
Εδώ δεν ειχαμε καν πλυντηρια να πλένουμε τις παραλαγες...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP