Άκουσε τα..."γαλλικά" του ο Πάγκαλος

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Διαστάσεις χιονοστιβάδας που θυμίζουν τις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της επταετίας λαμβάνουν πλέον στο εξωτερικό οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης. Μετά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σειρά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος αποδοκιμάστηκε από δεκάδες Έλληνες φοιτητές και μετανάστες στο Παρίσι. Μάλιστα αναβλήθηκε κατ'αυτό τον τρόπο η βραδιά-αφιέρωμα που θα γινόταν προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, και θα έκλεινε με την προβολή της ταινίας "Ζ".

Ομως, πριν να ξεκινήσει η βραδιά και μόλις έφθασε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος , ομάδα Ελλήνων φοιτητών άρχισαν ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις για την κυβερνητική πολιτική και την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο Θ. Πάγκαλος πρότεινε στους συγκεντρωμένους να συναντηθούν σήμερα για προκειμένου να συζητήσουν, εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν. Ακαρπες αποδείχθηκαν και οι προσπάθειες του Κώστα Γαβρά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ κάποιες παρατηρήσεις του Θ.Πάγκαλου έριξαν "λάδι στην φωτιά". Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο και τελικά φυγαδεύτηκε τόσο ο Θ.Πάγκαλος όσο και ο πρέσβευτής μας στο Παρίσι.

Οι Έλληνες ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά του ιδίου και της κυβέρνησης ("απατεώνες", "αλήτες", "τι δουλειά έχει αυτός εδώ πέρα", "αμαυρώνεις τη δουλειά του Γαβρά", "πες μας για τα διαμερίσματα" κ.α. ήταν μερικά από τα ηπιότερα "κοσμητικά επίθετα") και ματαίως οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους παρευρισκόμενους!

Τελικά ο αντιπρόεδρος αποχώρησε κάτω από το σύνθημα "Έξω, έξω!".

http://kostasxan.blogspot.com

8 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

Πολύ καλά του κάνανε, του Πάγκαλου, ο άνθρωπος αποτελεί την ενσάρκωση του ορισμού του συκοφάντη. Ακόμα και όσοι υποστηρίζανε το ΠΑΣΟΚ με όλες αυτές τις ασυναρτησίες που λέει τον αντιπαθούνε.

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:20:00 μ.μ. EET  

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΑΙΣΧΟΣ!!! Δεν συμπεριφέρονται έτσι σε έναν "πατριώτη/ευεργέτη" της πατρίδος!!!

"Γιασεμής"

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:47:00 μ.μ. EET  

ναι, ιδρωσε το αυτί του...

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:27:00 μ.μ. EET  

Βέβαια και αυτοί που φώναζαν ή έστω κάποιοι από αυτούς είπαν και το παραμυθάκι της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

kagelarios 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:12:00 μ.μ. EET  

σιγα τα αιματα. πανω... συγκεκριμενη ορολογια...

Απλα απεσταλμενοι των πατρονων τους ηταν και θα εισπραξουν τη κομματικη τους αμοιβη με το που θα επιστρεψουν.

Λυπηρο γεγονος μονο και μονο γιατι ηταν α π ο λ υ τ α καθοδηγουμενοι απο τους εδω κοινωνικους μηδενιστες

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:48:00 μ.μ. EET  

ναι, σιγά μην εστειλε το συριζα ατομα στη Γαλλία να κραξουν τον Παγκαλο, οπουδήποτε στο εξωτερικο και να εμφανιστουν απο αυτην την κυβερνηση θα φάνε κράξιμο.

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:05:00 μ.μ. EET  

ναι τον κραξανε κι αυτος δεν θα μπορεσει να κοιμηθει το βραδι απο την ντροπη του...

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2011 στις 1:28:00 π.μ. EET  

Μόνο να κοιμηθεί δεν θα μπορει;;; Ούτε να φάει!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP