Εγκρίθηκε η προμήθεια Iσραηλινών Spice

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ενέκρινε σήμερα την προμήθεια των συστημάτων SPICE 1000 και SPICE 2000, τα οποία προσαρμόζονται στις βόμβες που φέρουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4 και ουσιαστικά τις μετατρέπουν σε αυτόνομα οπλικά συστήματα με πολύ μεγάλη ακρίβεια πλήγματος. Το συνολικό κόστος της προμήθειας αυτής θα προσεγγίσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η αναλογία των συστημάτων θα είναι περίπου 70% από τα SPICE 1000 και 30% από τα SPICE 2000, με τις τελικές λεπτομέρειες να καθορίζονται το προσεχές διάστημα.

Υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έλεγαν ότι το θέμα της προμήθειας του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος είχε συζητηθεί ήδη από το περασμένο καλοκαίρι όταν συναντήθηκαν στην Αθήνα οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, κκ. Γ. Παπανδρέου και Βενιαμίν Νετανιάχου.

Το Βήμα

Βλέπε επίσης : Ελληνοισραηλινές συνομιλίες (14-12-2010)

9 σχόλια:

Πελταστής 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:34:00 μ.μ. EET  

Πολύ ευχάριστη είδηση μπράβο στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:06:00 μ.μ. EET  

Πόσα τεμάχια?
Για 100εκ , θα έλεγα καμιά τετρακοσαριά . Είναι ολοκληρωμένα στα αεροσκάφη μας?

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:35:00 π.μ. EET  

http://www.enkripto.com/2010/12/blog-post_8870.html

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:29:00 π.μ. EET  

Καλή ως κίνηση δεν λέω, αλλά μια απορία ρε παιδιά! Η τρόικα που.... "είναι";;;;

ηλιας 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:19:00 π.μ. EET  

Η τροικα;
Xεχεχεχεχε! τους στειλαμε στα μπουζουκια...

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:02:00 μ.μ. EET  

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Πασόκ!
Επιτέλους μια αυτόνομη, εθνικά υπερήφανη και ανεξάρτητη πολιτική!!! Έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού αυτή η κίνηση, το Ισραήλ είναι παντονινός μας φίλος και συμπαραστάτης στα εθνικά μας προβλήματα, από την εποχή της Μασάντα. Ο εβραϊκος λαός, ένας λαός με κυρίαρχα τα στοιχεία της αλληλεγγύης και του αλτρουισμου, είναι ο φύσει και θέσει συμπαραστάτης μας. Σήμερα δε με την οικονομική κρίση μας, θα βοηθήσουν όσο κανέις άλλος στο να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Τουρισμός, επενδύσεις, ενέργεια όλα απλώνονται μπροστά μας πλούσια και άφθονα, Ο εβραϊκος λαός ποτέ δεν ξεχνάει τους φίλους του, ΣΗΜΕΡΑ δεθήκαμε για πάντα με τα αδέλφια μας τους Εβραίους. Ζήτω η ελληνοισραηλινή φιλία στους αιώνες των αιώνων ΑΜΗΝ!!

enkripto 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:58:00 μ.μ. EET  

τα χαιρετίσματα μας στο Τελ Αβίβ...είπαμε αλλα όχι κι ετσι..

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:54:00 μ.μ. EET  

Ποιό είναι το πρόβλημα; Η Ελλάδα και το Ισραήλ, δύο μικρές και δυναμικές χώρες περιβάλλονται από εχθρούς. Η συνεργασία τους είναι μονόδρομος και ευνοεί και τους δύο λαούς αλλά και τις εταιρίες μας. Εντάξει έχουμε και εμείς τα προβλήματά μας, η Ιουδαία και η Σαμάρεια που διεκδικούμε ήταν πάντα εβραϊκές που εντωμεταξύ αποικήθηκαν από εχθρικές φυλές, οι οποίες αρνούνται να φύγουν προς την Υπεριορδανια. Θα το λύσουμε σύντομα όμως το πρόβλημα αυτό με τον νομο περί εβραϊκης καθαρότητας του κράτους μας και την ομογενοποίηση της Ιερουσαλημ. Τι σας πειράζει εσάς; Και εσείς δεν έχετε το ίδιο περίπου πρόβλημα με τους Σλαβομακεδόνες;

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:22:00 μ.μ. EET  

Είναι φανερό ότι ο ελληνοεβραίος "Ανωνυμος" που έχει γράψει τα δύο μεγάλα σχόλια, είναι διχασμένος ως προς την ταυτότητα του. Τι είναι Έλληνας πολίτης εβραϊκής θρησκείας ή Ισραηλινός πολίτης ελληνικής καταγωγής; Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι έλληνες εβραίοι υπηρετούν την θητεία τους στον ισραηλινό στρατό και έχουν διπλή υπηκοότητα. Δεν νομίζω να χρειάζεται να σκεφθούμε πολύ για να καταλήξουμε που βρίσκεται η πραγματική τους πίστη και ένταξη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP