Oι "αντιπαραγωγικοί" απεγκλωβίζουν τους Έλληνες της Λιβυής

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες Έλληνες υπηκόους και χιλιάδες άλλους ξένους, από την καιόμενη Λιβυή.

Τρία C-130 Hercules της Πολεμικής μας Αεροπορίας, επανδρωμένα με έμπειρα και σκληροτράχηλα πληρώματα, μαζεύουν Έλληνες από όλες τις περιοχές της Λιβυής. Ένα επιχειρεί στην Sabha, άλλο έχει προορισμό τη Σύρτη ενώ ένα τρίτο πετάει στα τυφλά στην αεροπορική βάση Ghurdabiyah, για να περισυλλέξει εγκλωβισμένους συμπατριώτες μας.

Συνεπικουρούνται από μια Φρεγάτα του Στόλου μας, με ισχυρό κλιμάκιο της Μ.Υ.Κ. (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών) για την προστασία των εμπορικών μας πλοίων που, για άλλη μια φορά, με κίνδυνο της ζωής και της ακεραιότητας των πλοιάρχων, των πληρωμάτων τους και των ίδιων των πλοίων, αποτελούν το μόνο αξιόπιστο μέσο διαφυγής για χιλιάδες πολίτες άλλων χωρών που, αναζητώντας σωτηρία, συνωστίζονται στα λιμάνια της χώρας, κοιτώντας στο πέλαγος για ελπίδα. Την ελπίδα που φέρνει το αντίκρισμα ενός πλοίου, ενός πλοίου που φέρει ελληνική Σημαία. Δεκέπέντε χιλίαδες Κινέζοι υπήκοοι και εκατοντάδες άλλοι ξένοι, αναμένεται να επιβιβαστούν στα πλοία αυτά, με προορισμό τα ασφαλή ελληνικά λιμάνια.

Αυτοί, που ο κύριος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε προ μηνών αποκαλέσει αντιπαραγωγικούς, σχεδιάζουν, οργανώνουν, και υλοποιούν μια επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, όχι μόνο από άποψης απαιτήσεων τεχνικών μέσων, αλλά κυρίως επειδή συνεπάγεται δράση υπό αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες (έρημος, άγνωστο περιβάλλον) και σε περιοχή με πρακτικά καμία στοιχειώδη κρατική ή πολιτειακή οργάνωση, καθώς όλες οι κρατικές δομές της Λιβυής και οι οργανωμένες υπηρεσίες της, φέρεται να έχουν καταρρεύσει από τον εκτεταμένο αλληλοσπαραγμό.

Και αν το έργο των πλωτών μέσων φαντάζει λιγάκι ευκολότερο, που δεν είναι, τι να πει κανείς για τους Αεροπόρους μας;

Εις γνώσειν τους ότι πετούν σε αχαρτογράφητες για αυτούς περιοχές, οι Αετοί του Αιγαίου, άνοιξαν τα φτερά τους για να φέρουν πίσω στην πατρίδα και στους οικείους τους, Έλληνες εργαζόμενους και ομογενείς. Έγιναν η εναέρια γέφυρα ελπίδας και σωτηρίας για τους αδερφούς μας, στη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο αλληλοσκοτωμό χώρα.

Επαφή με το Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού Επιχειρήσεων δεν είχαν. Πρακτικά αγνοούνταν το στίγμα τους για όσο χρόνο ίπταντο της Λιβυής. Στο έδαφος αδέσποτα πυρά μεταξύ αντιμαχόμενων καθιστούσαν το έργο τους τιτάνιο. Συστήματα αυτοπροστασίας δέν έχει φροντίσει η πολιτεία να τους προμηθεύσει. Οι επικοινωνίες ανύπαρκτες. Πετούσαν με το χάρτη και την “μαγκιά” του Έλληνα Ιπτάμενου, αυτού του τύπου, που φορτωμένος με μερικές χιλιάδες ώρες πτήσης ο καθένας, ξέρει να χειριστεί το εργαλείο που του έχει εμπιστευτεί η Πατρίδα σαν το κορμί της γυναίκας του και με μαεστρία να το φέρει πίσω στη βάση του, ακέραιο και ασφαλές. Οι περιστάσεις απαιτούσαν πολλά κιλά ψυχραιμία και επαγγελματισμό που οι κηφήνες της πολιτικής του Μνημονίου, δεν έχουν φανταστεί ποτέ στη ζωή τους.

Και όμως Αυτοί, και το βάζω με κεφαλαία, δεν δίστασαν ούτε μια στιγμή. Δεν σκέφτηκαν το τομάρι τους. Δεν είχαν δεύτερη σκέψη. Δεν λογάριασαν τους κινδύνους. Σαν έτοιμοι από καιρό, ανέβηκαν στο χειριστήριο, άναψαν μηχανές, έκαναν έλεγχο συστημάτων και ξεχύθηκαν στους ουρανούς να εκτελέσουν το καθήκον τους.

Αυτοί οι … “αντιπαραγωγικοί”, κύριε Αντιπρόεδρε, έχουν ορκιστεί στην Ελληνική Σημαία. Έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την πατρίδα και τους Έλληνες.

Και αυτοί οι άνδρες δεν λογίζουν να πάρουν τον όρκο τους πίσω για κανένα σας.

Ως Έλλην πολίτης, που πληρώνω φόρους για την άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις αυτής της χώρας, δεν νιώθω ότι τα χρήματά μου πάνε χαμένα.

Νιώθω υπερήφανος για τους άνδρες αυτούς και τους κλίνω ευλαβικά το γόνυ.

Ierofantis

http://www.antinews.gr

17 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:32:00 μ.μ. EET  

Ο Κος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ ....ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ!!

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:51:00 μ.μ. EET  

Προφανώς ο αρθρογράφος δεν μπορεί να το γράψει εγώ όμως μπορώ, " .... οι περιστάσεις απαιτούσαν πολλά κιλά αρχήδια!!!...."
Αντιπαραγωγικά πάντα.

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:04:00 μ.μ. EET  

καργα λαικιστικο το κειμενάκι...

Unknown 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:08:00 μ.μ. EET  

περήφανοι για τους λεβέντες μας του στρατεύματος, ντροπιασμένοι για τους νταβατζήδες της εξουσίας.....

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:40:00 μ.μ. EET  

υτή η καραμέλα με το "αντιπαραγωγικοί" καλό είναι να σταματήσει γιατί αρχίζει να φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Είπε μια (από τις πολλές) π@π@ρι$ς ο mr vice president και κάτι τρέχει στα γύφτικα!

Επί του θέματος τώρα. Τί ΣΑ έχουν τα C-130; Kανέά! Γιατί τα κλιμάκια της ΜΥΚ δεν επιβαίνουν των α/φων; Η 31ΜΕΕ δεν έπρεπε να εμπλακεί ώς αρμόδιότερη να επιβαίνει των α/φων της ΠΑ; Πάλι διακλαδικές αντιζηλίες αλά Ίμια έχουμε; Γιατί να χαθεί το στίγμα τους; Τα ΑΣΕΠΕ πού είναι δηλαδή; "Μαγκιές" ταρζανιές και λοιπές παραβάσεις της ασφάλειας πτήσεων καλό είναι να λείπουν!

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:08:00 μ.μ. EET  

@ 07:40 "Στρατάρχα" μου όλα τα ξέρεις και όλα τα κατάλαβες. Πάρε τηλέφωνο τον σαπιοκοιλιά εντολοδόχο σου να του αναφέρεις ότι αποστολή εξετελέσθει. Εμεις θα μείνουμε "αντιπαραγωγικοί"

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:27:00 μ.μ. EET  

Τρίπολη, Σέμπχα και Σύρτη. Το Καρδαμπίγια είναι κοντά στη Σύρτη.

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:27:00 π.μ. EET  

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΔΙΕΣ, ΕΠΙΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ). ΜΗΠΩΣ Ο Κος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΡΩΤΟΥΣΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ?
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΤΕΡΟΙ "ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ" ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ 9-10 ΜΠΟΦΟΡ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΠΙΟ "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ", ΕΚΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ?
ΤΣ ΤΣ ΤΣ.

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:56:00 μ.μ. EET  

''Γιατί τα κλιμάκια της ΜΥΚ δεν επιβαίνουν των α/φων; Η 31ΜΕΕ δεν έπρεπε να εμπλακεί ώς αρμόδιότερη να επιβαίνει των α/φων της ΠΑ; Πάλι διακλαδικές αντιζηλίες αλά Ίμια έχουμε; Γιατί να χαθεί το στίγμα τους; Τα ΑΣΕΠΕ πού είναι δηλαδή;''


Διάλεξε τι θές.Να επιβαίνει η ΜΥΚ στα αεροσκάφη (για να μην λές οτι υπάρχουν αντιζλίες) ή να επιβαίνει η 31ΜΕΕ ως αρμοδιότερη όπως λές?Αφού αποφασίσεις να ενημερώσεις το ΓΕΕΘΑ γιατί μάλλον λείπουν μυαλά σαν εσένα απο τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας...

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:09:00 π.μ. EET  

25 Φεβρουαρίου 2011 11:08:00 μ.μ. GMT+02:00

"@ 07:40 "Στρατάρχα" μου όλα τα ξέρεις και όλα τα κατάλαβες. Πάρε τηλέφωνο τον σαπιοκοιλιά εντολοδόχο σου να του αναφέρεις ότι αποστολή εξετελέσθει. Εμεις θα μείνουμε "αντιπαραγωγικοί"

"στραταρχης" δεν είμαι (ευτυχώς) εντολές δεν λαμβάνω από κανέναν, και "αντιπαραγωγικό" δεν σε είπα εγώ. Άν διαβάσεις προσεκτικά χρησιμοποίησα τον όρο "π@π@ρι$ς" για κάποιον που το μυαλό σου θεωρεί ..."εντολοδόχο" μου! Τα συγχαρητήριά μου!

Τώρα αν θεωρείς ότι η ad nauseum επανάληψη της Π@Π@ρι@$ του vice president κάνει καλό στην εικόνα των στελεχών, πάσο. Κατά τη γνωμη μου δεν κάνει. Το είπαμε μια, το είπαμε δύο, όπου πάει ο άνθρωπος τον κράζουνε όλοι! Ο κόσμος τονέχει πάρει χαμπάρι! Το να συνεχίζεται η επανάληψη αυτή κατά την ταπεινή μου γνώμη μου δείχνει κόμπλεξ. Ο μή έχων κόμπλεξ παραιτείται εφόσον έχει προσβληθεί, δεν κλαψουρίζει: μαμά με είπε αντιπαραγωγικό ο Θοδωράκης...

26 Φεβρουαρίου 2011 12:56:00 μ.μ. GMT+02:00

"Διάλεξε τι θές."

Σωστά σχεδιασμένη επιχείρηση έτοιμη για παν δυσάρεστο ενδεχόμενο που να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες, αυτό θέλω.

"Να επιβαίνει η ΜΥΚ στα αεροσκάφη (για να μην λές οτι υπάρχουν αντιζλίες) ή να επιβαίνει η 31ΜΕΕ ως αρμοδιότερη όπως λές?"

Οι αρμόδιοι έστειλαν την ΜΥΚ δεν την έστειλα ούτε την πρότεινα εγώ, την αναφέρει ο αρθογράφος αν πρόσεξες. Συνεπώς στα C-130 δεν υπάρχει κανείς εκτός του πληρώματος και μερικών διπλωματών. Ερώτηση αφελούς: η 31 ΜΕΕ γιατί δεν ενεπλάκη; Αυτή δεν είναι η δουλειά της; Πάλι το ποιός θα στείλει τις ειδικές του δυνάμεις έγινε θέμα διακλαδικής αντιζηλίας; Για τη μόστρα δηλαδή; Ότι είχαμε και στα Ίμια όπου ο ΑΣΔΕΝάρχης ήθελε να στείλει Καταδρομείς και τελικά ο Α/ΓΕΝ έστειλε την ΜΥΚ; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Προφανώς η ΜΥΚ πήγε για τα λιμάνια και τα C-130 μείνανε χωρίς ειδικές δυνάμεις σε περίπτωση που η υποδοχή στο έδαφος δεν ήταν φιλική.
Εύγε! Πολύ έξυπνο!

Αυτό που "θέλω" είναι να κοπούνε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Έκαστος στο είδος του.

"Αφού αποφασίσεις να ενημερώσεις το ΓΕΕΘΑ γιατί μάλλον λείπουν μυαλά σαν εσένα απο τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας..."

Μάλιστα. Σοφή η παρατήρησή σου! Τον λόγο που δεν πήγε το ΑΣΕΠΕ θα μας τον πεις; Γιατί "να χαθεί το στίγμα τους"; Δεν μας νοιάζουν οι άνθρωποί μας; Για μαχητικά φυσικά ούτε λόγος, προφανώς θεωρείς ότι τα C-130 μπορούν να αμυνθούν επαρκώς, άλλωστε εμείς είμαστε ειρηνόφιλοι, δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Το σοφό ΓΕΕΘΑ έχει προβλέψει τα πάντα! Και σύστημα αυτοπροστασίας, και Η/Π και απ' όλα! Αυτό έλειπε, να στείλουμε κόσμο σε περιοχή μαχών έτσι απερίσκεπτα!

Εδώ οι υπουργοί δεν ενημερώνουν ο ένας τον άλλον για να καρπωθούν ατομικά τα εύσημα, κι εσύ πιστεύεις ότι το ΓΕΕΘΑ έχει τον τελαυταίο λόγο; Ξέχασες να ρωτήσεις τον Δρούτσα!

Ποίοι είμαστε εμείς άλλωστε οι ταπεινοί φορολογούμενοι να τολμάμε να έχουμε γνώμη σε μια δημοκρατία, έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:19:00 μ.μ. EET  

oi vretanoi estilan sas exthes,emois den katalaveno gia ti sta dika mas aeroskafoi den stelnoimai eidikes dinamis!!! tha mou pi kanis?

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:21:00 μ.μ. EET  

den stilamai katadromis sta c-130 eno aloi stilan.ti fovomastai epitelous?

kostas kladianos 27 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:29:00 μ.μ. EET  

που ειναι η 31 ΜΕΕ - ΕΤΑ στα c-130; οι αγγλοι στυλαν sas !!

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:04:00 π.μ. EET  

Οι τούρκοι στείλανε και αρματαγωγό στην Λιβύη θα κάνεις πιο εκτενή αναφορά στα τεκτενόμενα Enkripto;;;

enkripto 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:23:00 π.μ. EET  

οχι ακριβώς αρματαγωγά.

οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει αρκετά μεγάλο αριθμό μονάδων για την ασφαλή μεταφορά του κόσμου τους απο την Λιβυή, πιο συγκεκριμένα :

το πλοίο μεταφοράς προσωπικού A-1600 TCG İskenderun του ΤΝ

δύο ίδια πολιτικά οχηματαγωγά, τα M/F Ankara και M/F Samsun

2 πολιτικά οχηματαγωγά ακόμα, τα M/F Osmangazi και M/F Orhangazi (αυτά τα δύο είναι ταχύτερα απο τα συμβατικά Ανκαρα και Σαμσούντα)

Για την προστασία των παραπάνω βρίσκονται στην περιοχή η φρεγάτα F-245 TCG Oruçreis η F-240 TCG Yavuz (ένα ερωτηματικό για την παρουσία της F-493 TCG Gelibolu), καθώς και ένα πλοίο ανεφοδιασμού του ΤΝ

Στα ανωτέρω οχηματαγωγά επιβαίνουν άδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων για την παροχή προστασίας εντός των λιμένων προορισμού.

Η ΤΗΚ επιχειρεί με αριθμό C-130 και C-160, συμμετέχοντας στην απομάκρυνση Τούρκων και άλλων ξένων απο την χώρα.

παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ίσως ανέβει σχετικό σημείωμα αργότερα

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:12:00 μ.μ. EET  

enkripto giati telika den stilamai katadromis me ta c-130? perimenoumai tous alous?

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:54:00 μ.μ. EET  

Να λέμε και ευτυχώς που οι ως άνω μονάδες των τούρκων δεν έκαναν καμιά "αβλαβή διελευση" (επίδειξη σημαίας) πρωτού πάνε προς Λιβύη. Όπως έκαναν τα πλοία που έστειλαν στην UNIFIL. Γιατί θα ανάγκαζαν τα Υπ. Εξ. και ΥΕΘΑ να αντιδράσουν και έχουν άλλες δουλειές τώρα ο Μπέννυ και ο δρούτσας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP