Νεώτερα για τα τουρκικά LCT

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Η σχεδίαση της ADIK-Furtrans η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για το πρόγραμμα 8 αποβατικών σκαφών (LCT) για το Τουρκικό Ναυτικό σε πρόσφατες δοκιμές υπερέβει τις προσδοκίες των γειτόνων (βάση προδιαγραφών) σε τουλάχιστον 2 κρίσιμους τομείς .Κατα τις διαθέσιμες πληροφορίες το εγχώριο προιόν της τουρκικής A.D.I.K (μέλος της Furtrans holding) θα έχει μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβων και μεταφορική ικανότητα εώς και 7 Μέσων Αρμάτων Μάχης ή 17 φορτηγών..Το πρόγραμμα αυτό θα ενισχύσει της τουρκικές δυνατότητες σε έναν τομέα κρίσιμο και για την ασφάλεια του Ελληνικού αρχιπελάγους ,πλαισιώνοντας έναν ήδη εύρωστο στολίσκο αποβατικών σκαφών αρμάτων της ναυτικής βάσης Φώκαιας (Foca) ,έδρα της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.Στον ναύσταθμο Φώκαιας ο οποίος βρίσκεται νοτίως της παλαιάς πόλης της Φώκαιας ναυλοχούν 17 μικρότερα αποβατικά LCM το μεγαλύτερο μέρος των 25 αποβατικών LCT ,καθώς και μικρός αριθμός των μεγαλυτέρων αποβατικών κλάσης LST (αντίστοιχων των δικών μας Ιάσων)

Υπενθύμιζεται ότι το πρόγραμμα το οποίο κατακύρωσε στην εν λόγω εταιρία η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK) της Τουρκίας απαιτούσε αποβατικά σκάφη αρμάτων LCT με επιφάνεια καταστρώματος φόρτωσης 300m² και μεταφερόμενου φορτίου τουλάχιστον 200 μετρικών τόνων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2009 στις 12:17:00 π.μ. EEST  

Οι Τούρκοι ενισχύουν τις αμφίβιες δυνατότητες τους. Εμείς τι κάνουμε; μετατρέπουμε την 32 ΤΑΞ. Π/Ν από επίλεκτη δύναμη με δυνατότητα ειδικών επιχειρήσεων σε επίλεκτο πεζικό, μειώνοντας παράλληλα την δύναμη της από 3 πλήρη τάγματα σε 2 και ένα ΚΕΝ και από την άλλη ακρωτηριάζουμε τις δυνατότητες μεταφοράς δυνάμεων με αμφίβια μέσα έχοντας μόλις 5 LST & 1-4 ΠΤΜ.

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2009 στις 1:19:00 π.μ. EEST  

το defencenet αντεγραψε την ανάρτηση σχεδόν αυτολεξί,χωρίς να αναφέρει ούτε μια λέξη για την πηγή....

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=7585&Itemid=92

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP