Πρώτα η παραλαβή των πυρομαχικών 120 mm από τις ΗΠΑ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Του Σάββα Δ. Βλάσση*

Ελαφρά παράταση παρατηρείται στην χρονίζουσα εκκρεμότητα της προμηθείας πυρομαχικών 120 mm για τα άρματα μάχης Leopard 2 του Ελληνικού Στρατού. Τελευταία εξέλιξη στο ζήτημα, ήταν η υπογραφή στις 27 Δεκεμβρίου 2011 της Επιστολής Αποδοχής (LOA) από τον Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ Αθανάσιο Κουτρουμπέλη, για την δωρεάν παραχώρηση των πυρομαχικών Μ830 από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ. Στην LOA καθορίζεται το κόστος μεταφοράς των 3.000 βλημάτων, το οποίο ανέρχεται σε 235.000 $.

Στο θέμα της προμηθείας πυρομαχικών αρμάτων 120 mm από την Ολλανδία, δεν υπάρχουν εξελίξεις πέραν την εγκρίσεως που δόθηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 2011. Ως εκ τούτου, όλα συνηγορούν στην πρόβλεψη ότι θα προηγηθεί η παραλαβή των 3.000 βλημάτων ΗΕΑΤ από τις ΗΠΑ, η οποία τοποθετείται μεταξύ Μαρτίου – Απριλίου. Μόνο όμως μετά την παραλαβή των πυρομαχικών από την Ολλανδία, θα μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι μονάδες Τεθωρακισμένων έχουν καταστεί στοιχειωδώς ετοιμοπόλεμες.

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2012 στις 5:53:00 μ.μ. EET  

Επιτέλους! Κάλλιο αργά παρά "αργότερα"...

Αλλά και που ήρθαν τι να μας κάνουν τώρα που η Ρωσία μας στοχοποίησε με πυρηνικά όπλα, όπως αναφέρει και το γνωστό σάιτ. Αλήθεια, τι έχει να πει η ρωσική πρεσβεία και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας μας;

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2012 στις 7:54:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή η είδηση που παραθέτω πιο κάτω τελικά δεν ισχύει;

20 Φεβρουαρίου 2012

"Υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες η διακρατική συμφωνία με αντικείμενο την προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων διαμετρήματος 120mm από τα ολλανδικά πλεονάσματα, για τα άρματα Leopard 2HEL και 2Α4 του Ελληνικού Στρατού. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ενώ απέμεναν η εξεύρεση και καταβολή του απαιτούμενου αντιτίμου, καθώς και η ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών της μεταφοράς. Όπως ανέφεραν αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP