Σχετικά με τις δραστηριότητες των Εφέδρων...

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τα τελευταία 24ωρα διάφορες δημοσιογραφικές πένες συκοφαντούν το κίνημα των εφέδρων πολιτών - οπλιτών ως "Ελληναράδες", κάνοντας λόγο για "επιστροφή των ταγμάτων ασφαλείας" κλπ. Βέβαια βρίσκουν πρόσχημα και από κάποιες "πολιτοφυλακές" που εμφανίστηκαν προσφάτως, και που ουδεμία σχέση έχουν με τον υγιή κορμό των εφέδρων. Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βάζει τα πράγματα στη θέση τους...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.)

12.03.2012 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή, κυρίως, το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (04.03.2012), και άλλα ανάλογα κατά καιρούς δημοσιεύματα σχετικά με τις δραστηριότητες των σωματείων Εθελοντών Εφέδρων Πολιτών - Οπλιτών, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής, τουλάχιστον όσον αφορά τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα υποχρεούται να συνεισφέρει στην Άμυνα της Πατρίδας (Σύνταγμα αρθ. 4 παρ. 6), ενώ όσοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις εντάσσονται στην Εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων (Ν. 3421/2005 αρθ. 49 παρ. 1). Για την οργάνωση του θεσμού της Εφεδρείας είναι υπεύθυνη η ΓΕΣ/ΔΕΣ στην ιστοσελίδα της οποίας περιγράφεται και η λειτουργία της Εφεδρείας και του συστήματος επιστρατεύσεως, καθώς και οι λόγοι που επιβάλλουν τη διατήρηση της εφεδρείας και τη διαρκή μετεκπαίδευσή της. Ενώ, όμως, όλα αυτά προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι γνωστό ότι οι Έφεδροι στην Ελλάδα όχι μόνο δεν μετεκπαιδεύονται, αλλά πολύ περισσότερο δεν εκπαιδεύονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Για όποιον μπορεί και παρακολουθεί αντικειμενικά, ψύχραιμα και μακριά από κομματικές ιδεολογικές περιχαρακώσεις τους περιφερειακούς και παγκόσμιους γεωστρατηγικούς συσχετισμούς που επηρεάζουν και την χώρα μας, είναι προφανές ότι η ισχυρή αμυντική θωράκιση της Ελλάδος με γνώμονα πρωτίστως την αποτροπή είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εξασφάλιση της πολυπόθητης ανάπτυξης, ενός αξιοπρεπούς βιωτικού επιπέδου και μίας αξιοσέβαστης θέσης στο ευρύτερο γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Εσφαλμένως, κατά τη γνώμη μας, θεωρείται ότι αυτό επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω πανάκριβων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ ταυτόχρονα αγνοείται προκλητικά ο ανθρώπινος παράγων, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι Έφεδροι.

Την απουσία αυτή της Πολιτείας στο χώρο της Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα στον τομέα της επιχειρησιακής ετοιμότητος της Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων, έρχονται να καλύψουν οι Εθελοντές Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες, οργανωμένοι σε σωματεία του Αστικού Κώδικα, αναγνωρισμένα από την Ελληνική Πολιτεια κι εποπτευόμενα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν πρόκειται, επομένως, για παραστρατιωτικές οργανώσεις - με όποιους συνειρμούς επιδιώκεται να δημιουργήσει ένας τέτοιος χαρακτηρισμός - αλλά για σωματεία εφέδρων στρατιωτικών, όπως περιγράφονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σκοπός των σωματείων αυτών είναι να παρέχουν στα μέλη τους τη στρατιωτική εκπαίδευση που θα έπρεπε να τους παρείχε η Πολιτεία, ώστε αυτοί οι Έφεδροι να είναι σε θέση να εκπληρώσουν την αποστολή τους όποτε τους ζητηθεί, όπως αυτή προβλέπεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, δηλ. η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητος και της εθνικής ανεξαρτησίας και σε καμία περίπτωση η άσκηση αστυνομικής καταστολής. Για μία ακόμη φορά ο Εθελοντισμός και η ιδιωτική πρωτοβουλία από ευαισθητοποιημένους πολίτες επιχειρεί με ελάχιστες δυνάμεις να καλύψει το τεράστιο κενό της Πολιτείας στο χώρο της Άμυνας, αλλά και πολλές φορές και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Είναι λυπηρό δε, αν όχι σκόπιμο, ενώ ο «εθελοντισμός» σε κάθε άλλη περίπτωση εκθειάζεται, στον χώρο της Εθνικής Άμυνας να στοχοποιείται και να δυσφημείται συστηματικά από συγκεκριμένα ενημερωτικά έντυπα και πολιτικούς χώρους.

Τα μέλη μας, δηλαδή εμείς οι απλοί Έλληνες Εθελοντές Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες, οι συνάδελφοί σας, οι γείτονές σας, οι γονείς σας, τα αδέρφια σας, τα παιδιά σας, οι γνωστοί καθημερινοί συνάνθρωποί σας, θεωρούμε χρέος μας να αφιερώσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στην υπηρέτηση της ιδέας του ΠΟΛΙΤΗ - ΟΠΛΙΤΗ, η οποία αποτελεί μία ιστορική παρακαταθήκη 2.500 ετών (ήδη από τη Μάχη του Μαραθώνα, η οποία διασφάλισε τη δημιουργία αυτού που αποκαλείται σήμερα «ευρωπαϊκό κεκτημένο»), στερώντας χρόνο από τις οικογένειές μας και την ξεκούρασή μας κι επενδύοντας το υστέρημά μας στην αγορά εξοπλισμού και στην παρακολούθηση εκπαιδευτικών σχολείων και ασκήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αποκλειστικό στόχο έχουν τον εμπλουτισμό των γνώσεων και των ικανοτήτων που επιβάλλεται να διαθέτει κάθε μαχητής στο σύγχρονο πεδίο της μάχης Μόνιμος ή Έφεδρος - τα εχθρικά πυρά δεν κάνουν τέτοιες διακρίσεις.

Μέρος αυτών των ικανοτήτων πρέπει να αποτελεί και η μάχη σε αστικό περιβάλλον, όσον αφορά τις ΣΕΑΕ (Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Αστικού Εδάφους). Σημειώνεται ότι αυτή αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης τόσο των στρατευσίμων του ΕΣ όσο και κάθε μαχητή πλέον σε όλους τους σύγχρονους στρατούς και υπαγορεύεται από το γεγονός της εκτεταμένης αστικοποιήσεως ανά τον πλανήτη που έχει ως αποτέλεσμα οι στρατιωτικές συγκρούσεις στην εποχή μας να διεξάγονται όλο και σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αστικές περιοχές. Επομένως, στόχος της εν λόγω εκπαιδεύσεως είναι η αύξηση της επιβιωσιμότητος των Εφέδρων σε στρατιωτικές και όχι, βέβαια, κατασταλτικές επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον. Εξάλλου, η «καταστολή λαϊκών κινημάτων» δεν θα μπορούσε να είναι αποστολή των Εθελοντών Εφέδρων, διότι θα έπρεπε να στραφούν κατά του ίδιου τους του εαυτού. Είναι δε αυτονόητο ότι με πρόβλεψη του καταστατικού κάθε σωματείου αλλά και της Ομοσπονδίας απαγορεύονται πολιτικές συζητήσεις, ενώ οι συντάκτες και οι αναγνώστες του άρθρου του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, θα εκπλαγούν ίσως να μάθουν ότι στους Εθελοντές Εφέδρους εκπροσωπούνται Έλληνες Πολίτες όλου του πολιτικού - κομματικού φάσματος.

Ελπίζουμε το παρόν δελτίο τύπου να συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και να τύχει φυσικά δημοσίευσης από τα έντυπα που είχαν την καλοσύνη να ασχοληθούν μαζί μας. Σημειώνεται ότι το παρόν εκφράζει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και τα σωματεία - μέλη της και όχι όλους όσοι θέλουν να αυτοαποκαλούνται Πολίτες - Οπλίτες ή οποιαδήποτε «Πολιτοφυλακή». Εξάλλου, ο τίτλος του «Πολίτη - Οπλίτη» δεν μπορεί να είναι μία πρόσκαιρη διακήρυξη αλλά μία στάση ζωής που απαιτεί μακρόχρονη συνέπεια και ακούραστη προσπάθεια και προσήλωση στην επίτευξη του σκοπού του.
Κλείνοντας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς τους συντάκτες που ασχολήθηκαν ή επιθυμούν να ασχοληθούν στο μέλλον με τα θέματα των Εθελοντών Εφέδρων Πολιτών - Οπλιτών κι ενδιαφέρονται να κάνουν ένα εμπεριστατομένο ρεπορτάζ να παρακολουθήσουν από κοντά τις δραστηριότητές μας.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.)

ΠΑΝΕΕΑ
ΛΕΦΕΔ
ΠΕΝΕΦΥΟ
ΣΣΑΕ
ΣΕΕΔΑ
ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ

39 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 13 Μαρτίου 2012 στις 5:48:00 π.μ. EET  

Απομονὼνω τα εξὴς:θα εκπλαγοὺν οι συντὰκτες και οι αναγνὼστες του Ριζοσπὰστη αν μαθουν ὸτι στις οργανὼσεις εφὲδρων εκπροσωποὺνται πολὶτες απὸ ὸλο το πολιτικὸ και κομματικὸ φὰσμα.
Η γραμμὴ ὸμως,και ὸχι μὸνο για το ΚΚΕ,εὶναι ''θὰψτε την ὰμυνα''.
Ὰλλωστε,αυτοὶ ὲχουν ὰλλους καημοὺς,ὸπως την αποκατὰσταση του Ζαχαριὰδη(εδὼ αποκαταστὰθηκαν οι πρωταὶτιοι της Μικρασιατικὴς Καταστροφὴς,θα μου πεὶτε).
Ὰλλα λὸγια να αγαπιὸμαστε.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2012 στις 9:01:00 π.μ. EET  

Από τη μια το ΚΚΕ που ονειρεύεται τη δικτατορία του προλεταριάτου, από την άλλη κάτι τσιτάτα που τα ξανακούσαμε παλιότερα... τα άκρα αφορούν λίγους πάντα.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2012 στις 12:26:00 μ.μ. EET  

Έδω φίλε μου φοβούνται και θάβουν το "κίνημα της πατάτας" μην τυχόν και μέλη διανοηθούν να κάνουν κάτι ανεξάρτητα απο το κόμμα (που κοπανούν τώρα το κεφάλι τους πως δεν το σκέφτηκαν πρώτοι αλλά με την προσθήκη μιας "εταιρείας" που θα ελέγχεται απο το κόμμα και τα κέρδη θα πηγαίνουν στο κόμμα και οι εργαζόμενοι θα παίρνουν τον βασικο -you know 530€-) και εσύ πιστευείς ότι δεν θα γράφανε για την άμυνα;;;;

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2012 στις 12:30:00 μ.μ. EET  

Αυτά γράφονται, όταν οι αριστεροαναρχικοί είναι ΚΑΙ εξοπλισμένοι ως τα μπούνια ΚΑΙ οργανωμένοι σε συμμορίες έτοιμες να δράσουν!

Πάντοτε όλοι οι μη αριστεροί/κομμουνιστές είναι δεξιά φίδια ή φασίστες ...

Αυτά, ενώ το ΚΚΕ και οι παραφυάδες του έχουν ως μοναδικό τους σκοπό της έννομης τάξεως και την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ το πιό φασιστικό κόμμα που υπάρχει σήμερα. Το κόμμα που συμμετείχε με το Φασιστικό Κόμμα Ιταλίας στην Α΄Σοσιαλιστική Διεθνή!!

Αυτά για να μην ξεχνιώμαστε.


Ευμένης Καρδιανός

Υ.Γ. Ζηλεύω τους Εφέδρους Καταδρομείς!

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EET  

εμεις οι της εφεδρειας ειμαστε ετοιμοι να πολεμησουμε και να πεθανουμε για ΟΛΟΥΣ τους ελληνες....αυτοι οι διαχωρισμοι ειναι για αλλους..

E.A.V. 13 Μαρτίου 2012 στις 3:09:00 μ.μ. EET  

Όπως λέει και ο Ανώνυμος (13 Μαρτίου 2012 12:26:00 μ.μ), ο "Ριζοσπάστης" και το ΚΚΕ μόνο προκηρύξεις ξέρουν να βγάζουν! Ακόμα κι αν αυτοπροβάλλονται ως εργολαβικοί υπέρμαχοι του λαού, με τον οποίο έχουν χάσει προ πολλού κάθε επαφή, οι διακηρύξεις τους προστατεύουν ΜΟΝΟ το κόμμα (συγγνώμη: το Κόμμα). Αν η διακήρυξη είναι εντελώς άστοχη -και τελευταία μόνο άστοχες διακηρύξεις κάνουν- αρκεί μία "αναθεώρηση" για να διορθώσει τα πάντα. Στο κάτω κάτω, σαν άλλος Ταραντίνο, το ΚΚΕ "writes it's own script".

Στην τελική, είναι ΕΝΑ ακόμα κόμμα εξουσίας, και ο αγώνας για την επιβίωσή του είναι υπεράνω όλων. Ακόμα και του λαού, υπέρ του οποίου δρα και υπάρχει (υποτίθεται!).
Πράγματι, καμία διαφορά από τους άλλους...

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2012 στις 3:14:00 μ.μ. EET  

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΠΑΙΔΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΥΠΗΡΕΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΧΘΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΥΡΑ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ .....ΤΗΝ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΝΗΣΗ , ΑΣ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΖΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ..........ΖΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΙΟΙ ΔΕΝ ΚΟΛΟΝΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ .................

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2012 στις 3:59:00 μ.μ. EET  

Συγχαρητήρια στον συντάκτη της απάντησης. Αυτός είναι ο χαρακτήρας εκείνων που είναι ανεξάρτητοι των δυνάμεων που προσπαθούν να διαμελίσουν τον Ελληνισμό μέσω των ψευτοιδεολογιών των κομμάτων: Νηφαλιότητα και σταθερότητα στις αρχές τους. Τι να πεί ώς ανταπάντηση οποιοςδήποτε ελληνόφωνος αστράτευτος ανθέλληνας τώρα;

Υ.Γ. Είμαι 14 χρόνια στο εξωτερικό. Μόλις επιστρέψω στά πάτρια εδάφη μονίμως, το πρώτο μέλημά μου θα είναι να συμμετάσχω στίς ασκήσεις των Εφέδρων.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2012 στις 7:49:00 μ.μ. EET  

Πριν λίγο καιρό είχα αναφερθεί στην ιστορία και τον ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ διαχρονικό ρόλο του ΚΚΕ στην χώρα μας εξαιτίας σχόλιου αναγνώστη



ο οποίος διαστρέβλωνε την πραγματικότητα,προσφιλές άθλημα των κομμουνιστών,γιά την περίοδο 1942-1949.Πιθανόν να μην είναι ώρα τώρα γιά να σκαλίζουμε τα παλιά γιατί μας διχάζουν,όπως πολύ σωστά μου επισήμανε ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ,αλλά βλέπω ότι όσα χρόνια και αν περάσουν και όσο αφήνουμε,προς χάρην της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΤΗΤΑΣ,τους κομμουνιστές και τα παρακλάδια τους συριζέους και δημ.αριστερά να λένε ότι θέλουν,λασπολογώντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια,χωρίς αντίλογο αυτοί αποθρασύνονται συνεχώς.Λοιπόν γιά να τελειώνουμε με αυτό το θέμα ξανά τονίζω ότι οι πρόγονοί τους έχουν βάψει τα χέρια τους με ΑΘΏΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΙΜΑ Αγωνιστών που το μόνο σφάλμα τους ήταν ότι δεν συνέπραξαν μαζί τους γιά την ένοπλη κατάληψη της μεταπολεμικής εξουσίας.Αντί μιάς δημόσιας συγγνώμης γιά να ξεχαστούν όλα και να συνεχίσουμε αγαπημένοι να εργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό της χώρας μας αυτοί συνεχίζουν αμετανόητοι το ίδιο βιολί,της υπόσκαψης δηλαδή της ασφαλείας της ΕΛΛΑΔΑΣ,με την ανοχή των ελεηνών ΠΑΣΟΚ,Ν/Δ,ΚΛΠ κομμάτων. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Hellas marine.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2012 στις 11:22:00 μ.μ. EET  

Ασχολούμαι με την άμυνα και τις ένοπλες δυνάμεις καιξέρω τη διαφορά των εφέδρων απο τις "λαϊκές πολιτοφυλακές".Επίσης είμαι υποστηρικτής του κκε, και πολύ απλά θα σας πώ, οτι το κκε εκφράζει τις επιφυλάξεις του γιατί κάποτε τέτοιου είδους οργανώσεις ήταν η μαγιά για τη δημιουργία "άλλων μηχανισμών".Και επίσης θα σας πώ, οτι πιο πατριώτες απο τους κομμουνιστές δεν υπάρχουν.Απλά θα σας θυμίσω, οτι όταν η χώρα βρέθηκε υπο κατοχή, οι κομμουνιστές βγήκαν στα βουνά και χύσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας, ενώ οι δήθεν πατριώτες συνεργάζονταν με τον κατακτητή σε κάτι οργανώσεις που λέγονταν "τάγματα ασφαλείας", και οι λοιποί "πατριώτες" κάναν διακοπές στην ερυθρά θάλασσα ή πίναν τσάι με τους συγγενείς τους στο Μπάκινγχαμ.

Υ.Γ. 1 Αχέρωντα, όταν δεν ξέρεις την ιστορία σου δεν έχεις μέλλον.Φαντάσου τι θα είμασταν οι έλληνες χωρίς την ιστορία μας.Θα είμασταν στην ίδια κατάσταση με τους σκοπιανούς.Έθνος χωρίς γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού του δεν έχει μέλλον.Γι΄αυτό και το κκε μελετά την 90χρονη ιστορία του για να έχει μέλλον και εμπειρία.

Υ.Γ. 2 Οι έξι δεν αποκαταστάθηκαν, ούτε αθωώθηκαν.Η απόφαση του Άρειου Πάγου έλεγε, οτι δεν είχαν δίκαιη δίκη.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 12:55:00 π.μ. EET  

Ξέρετε τι θέλουν όλοι αυτοί οι γελοίοι???

Ετσι για την τρέλλα και για αντίδραση...να ντυθούμε (με φόρμες παραλλαγής) 1.000.000-2.000.000 από εμάς κάτι...σαν "Εφεδροι" ένα πράγμα...και να ξεχυθούμε στις πλατείες, μπροστα από τη βουλή, έξω στους δρόμους...
να μείνουμε εκεί βουβοί, θυμωμένοι και να περιμένουμε!!!
Φανταστείτε την τρομάρα τους...φανταστείτε τον "ξένο" τύπο...φανταστείτε το Μητσοτακαίικο, το Παπανδρείκο το Καραμανλέικο και όλο το σκυλολόι των 300 κλεφτοτεμπελχανάδων της βουλής μας...Φανταστείτε τα σχόλια των καναλιών και των "λειτουργών" δημοσιογράφων μας...
Θα νομίζουν ότι ήρθε η Χεζμπολάχ στο...Σύνταγμα...
Ο λαός έχει μεγάλη δύναμη...ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!



Χρήστος

ΑΧΕΡΩΝ 14 Μαρτίου 2012 στις 2:39:00 π.μ. EET  

Aνὼνυμε 13/3/12 11:22
Ἂν κατὰλαβα καλὰ,μου καταλογὶζεις ὰγνοια της Ιστορὶας.Δεν διεκδικὼ τὶτλους ιστορικοὺ,προσπαθὼ ὸμως να γνωρὶσω την Ιστορὶα για να διδαχθὼ απὸ αυτὴν,και ομολογὼ ὸτι δεν εὶναι εὺκολο.Εσὺ απὸ την πλευρὰ σου πὸσο καταρτισμὲνος εὶσαι;Εννοὼ πὸσο ὸντως εὶσαι,ὸχι πὸσο νομὶζεις ὸτι εὶσαι.
Γρὰφεις ὸτι το ΚΚΕ μελετὰ την 90χρονη ιστορὶα του για να ὲχει μὲλλον και εμπειρὶα.Και εγὼ σου λὲω ὸτι αυτο ονομὰζεται
ομφαλοσκοπὶα.Ὸταν περιορὶζεσαι στην μελὲτη του ''βιογραφικοὺ''του KKE,αλλὰ παραλεὶπεις να μελετὴσεις την πολυχιλιετὴ στορὶα της Ελλὰδος,εὶσαι καταδικασμὲνος να διαγρὰφεις κὺκλους γὺρω απὸ ορὸσημα,και δεν διευρὺνεις ορὶζοντες.
Πὲφτεις ὸμως και σε κὰποιες αντιφὰσεις,ακριβὼς επειδὴ περιορὶζεις τον ορὶζοντὰ σου:γρὰφεις λοιπὸν,ὸτι οι κομμουνιστὲς πὴραν τα ὸπλα και βγὴκαν στα βουνὰ,ὸταν ὰλλοι ὲγιναν ταγματασφαλὶτες του κατακτητὴ.Ὸντως,το ΚΚΕ οργὰνωσε το μαζικὼτερο κὶνημα αντιστὰσεως,και οι παπποὺδες μου εντὰχθηκαν σε αυτὸ.Εὶναι η δεὺτερη φορὰ που το αναφὲρω απὸ αυτὸ εδὼ το ιστολὸγιο.
Το ἂν δικαιὼθηκαν οι παπποὺδες μου στην επιλογὴ τους,δεν θα το ψὰξουμε εδὼ.
Εγὼ πὰντως θα σε προτρὲψω να κὰνεις την πολὺ απλὴ,ἂν και ὶσως για σὲνα ιερὸσυλη σκὲψη,μὴπως σὴμερα εκκολὰπτεται κὰποιο νὲο μαζικὸ αντιστασιακὸ κὶνημα,εναντὶον της Ευρωχοὺντας,και οι ταγματασφαλὶτες της τελευταὶας,φοβοὺνται τους ὲνοπλους πολὶτες,και σπεὺδουν προκαταβολικὰ να τους δαιμονοποιὴσουν,και να τους αρνηθοὺν το δικαὶωμα να φὲρουν ὸπλα.Και τὼρα,κὰνε την απλὴ σκὲψη μὴπως το ΚΚΕ ὲχει συνταχθεὶ με τους σημερινοὺς ταγματασφαλὶτες.

Χρὴστο,
ο λαὸς ὲχει μεγὰλη δὺναμη
ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ
Συμφωνὼ!!!

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 9:02:00 π.μ. EET  

Θα ήθελα να ρωτησω το εξής: σε όλες τις φυσικές καταστροφές που είναι η ΚΝΕ? Διοτι εγω βλέπω συνέχεια άτομα με παραλλαγές να είναι δίπλα στην πυροσβεστική από τη πρώτη στιγμή μεχρι το τέλος. αυτοί οι άνθρωποι έχουν οικογένεια, εργασία και άλλα προβλήματα αλλα τρέχουν για το κοινό καλό. οι αλλοί που??? εκτός αυτού οι έφεδροι είναι όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτου θρησκείας, πολιτικών πιστεύω, αθλητικών ομάδων κ.α. το μόνο που μας ενώνει είναι η Ελληνική σημαία. έτσι όποιος μας κτυπάει κτυπαει τον Ελληνικό λαο.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 9:28:00 π.μ. EET  

Πολλοί από εμάς εκφράζουμε οικογενειακές πολιτικές αντιλήψεις ή θεωρίες που συγγενείς μας άκουσαν ή και βίωσαν.Μία από τις πολλές θεωρίες ή μάλλον προσωπικό βίωμα περί αντιστασιακού ΚΚΕ της σκοτεινής περιόδου 42-45,είναι και του Συγγραφέα ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΟΣΙΑΛΟΥ του Εκδοτικού οίκου ΔΣ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, με τίτλο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ 1942-1945.Αξίζει πιστεύω να διαθέσουμε όλοι περί τις τρείς ώρες περίπου,από την ασφαλή πιά ζωή μας,γιά να το μελετήσουμε.Είναι επαναλαμβάνω προσωπικό βίωμα και όχι θεωρίες του τύπου μου είπανε ή άκουσα κάποιους να λένε.Όποιοι κάνουν τον κόπο να το διαβάσουν εκτός του ότι θα τους ανακατευτεί το στομάχι από τις πολιτισμένες πράξεις μας είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα πιστούν και γιά την αλήθεια των γεγονότων που περιγράφει ο παθών.Hellas marine.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 9:46:00 π.μ. EET  

Τα παιδια εχουν μπερδευτει και μπερδευουν και τον κοσμακη που δεν γνωριζει την παραγματικοτητα.Οι συνδεσμοι Εφεδρων των Ελληνικων Ενοπλων Δυναμεων καμια σχεση δεν εχουν με ανυπαρκτους 'συνδεσμους' τυπου πολιτοφυλακης κτλ.οι οποιοι δεν εχουν και καμια νομικη υποσταση.Δουρειος ιππος ειναι με στοχο την εφεδρεια και οι αγραμματοι τσιμπησαν ως συνηθως.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 9:53:00 π.μ. EET  

Δυστυχώς δεν πμορεί να υπάρξει δημοκρατία με αριστερό-εξτρεμιστές στην χωρα.Η ιστορία το δείχνει αυτό .

Λυπάμαι να το γράφω αλλα θα χυθεί πολύ αίμα στο μέλλον στην Ελλάδα γιατί μάλλον θα υπάρξει συμμαχία τους με τους ισλαμιστές που θα παρουσιαστούν

Πέτρος Ζ 14 Μαρτίου 2012 στις 10:59:00 π.μ. EET  

Κύριοι πρέπει να γίνει άμεσως διαχωρισμός της ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ που υπάρχει και προσφέρει στην Πατρίδα ενταγμένη μέσα στους θεσμούς της, απο τους όψιμους "λαϊκούς πολιτοφύλακες" που κάνουν απο μόνοι τους ότι τους κατέβει χωρίς ίχνος νομιμοποίησης απο πουθενά. Τα σωματεία εφέδρων δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτούς τους καραγκιόζηδες. Τα σωματεία εφέδρων είναι κοντά στην Πατρίδα και τον Πολίτη και στις φυσικές καταστροφές και στην πυρασφάλεια και στην Άμυνα της χώρας. Αυτοί είναι ανύπαρκτοί. Μην τα μπερδεύουμε λοιπόν εκούσια ή ακούσια

hk75gr 14 Μαρτίου 2012 στις 12:22:00 μ.μ. EET  

Το οτι τα καθεστωτικα μεσα, ΒΗΜΑ ραδιο και εφημεριδα ετρεξαν να παρουν συνεντευξη απο αυτον τον... αρχηγο της πολιτοφυλακης δεν πονηρευει κανεναν μας? ποτε εδωσαν φωνη σε κατι πατριωτικο τα μεσα της διαπλοκης? ο Μιχαλολιακος σε λιγο θα μπει στην βουλη και αυτοι κανουν πως δεν υπαρχει! αυτος ο κυριος που ξεφυτρωσε απο το πουθενα, αμεσως να πει τις αρλουμπες του, που αν δεν ηταν επικινδυνες θα ηταν για γελια! Αμαυρωνει ολους τους εφεδρους που προσφερουν εθελοντικα στην πατριδα. Προβοκατορας, αν οχι ηλιθιος.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 12:47:00 μ.μ. EET  

Με τι ασχολειστε?!!!!!!

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 1:19:00 μ.μ. EET  

http://news247.gr/ellada/eidiseis/politofulakes_se_etoimothta_gia_katastaseis_xaoys.1690195.html

Αυτοί ποιοι είναι;

Οδυσσέας 14 Μαρτίου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EET  

Αυτοί είναι οι προβοκάτορες που λέγαμε, οι "πολιτοφυλακές" που δεν έχουν καμία σχέση με τον υγιή κορμό των εφέδρων.
Πολύ σωστά κάνει η ομοσπονδία των σοβαρών σωματείων εφέδρων και αποστασιοποιείται από δαύτους.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 3:12:00 μ.μ. EET  

Να βγει το ΓΕΣ και να ενημερώσει ποιοι σύλλογοι τηρούν τις νόμιμες προδιαγραφές και ποιοί είναι οι ξεκάρφωτοι ψυχωτικοί που "ποντάρουν στο χάος"!

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 3:19:00 μ.μ. EET  

Δεν χρειάζεται να βγει το ΓΕΣ να δηλώσει τίποτα. Τα Σωματεία Εφέδρων έχουν άδεια πρωτοδικείου είναι αναγνωρισμένα απο το κράτος και ενταγμένα στην πολιτική προστασία. Το πρόβλημα βρίσκεται στους όψιμους "πολιτοφύλακες" οι οποίοι δεν έχουν καμία αναγνώριση απο πουθενά και δρουν απο μόνοι τους.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 4:04:00 μ.μ. EET  

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ . ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΠΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΦΕΡΔΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ . ΕΤΣΙ ΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΙΔΕΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΑΧΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΩΝ ΕΝ ΕΡΗΝΗ (ΦΩΤΙΕΣ, ΠΛΥΜΗΡΕΣ, ΣΕΙΣΜΟΙ, Κ.Α) ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ . ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤOΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ;

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 4:13:00 μ.μ. EET  

Μάγος είσαι;

γιαννης 14 Μαρτίου 2012 στις 4:20:00 μ.μ. EET  

συναδελφοι πρεπει να καταλαβουμε οτι η γραμμη του σωστου κ του λαθους ειναι πολυ λεπτη κ σε αυτους τους πονηρους κ δυσκολους καιρους( οπως συμφωνω με τους φιλους που το αναφερουν)ειναι πολυ ευκολο να κανεις το λαθος κ να χαρακτηριστεις ακομα και αν οι προθεσεις σου (που πρεπει να ειναι η αγαπη σου για την πατριδα )ειναι αγνες...η πραγματικη εφεδρεια που ειναιενεργη για ολους που υπηρετησαν τον ελληνικο στρατο ειναι μεχρι τα 45 χρονια. τα σωματεια που ειναι νομιμα κατοχυρωμενα απο το ελληνικο κρατος με αποφασεις πρωτοδικειων εκπαιδευουν αυτους τους εφεδρους ωστε στις μοναδες που θα κληθουν να επιστρατευτουν απο το ΓΕΣ να ειναι πιο ετοιμοι κ πιο ενημερωμενοι για συγχρονες μεθοδους... κ αυτο γιατι δεν ειναι τοσο οργανωμενο το συστημα ωστε να το κανει απο μονος ο ελληνικος στρατος ....η εφεδρεια υπαρχει οπως υπαρχει κ σε ολα τα ευρωπαικα κρατη οχι τοσο οργανωμενα βεβαια αλλα υπαρχει.....επισης μεσα απο τα σωματεια γινετε πολυ σοβαρη εθελοντικη κινηση για ζητηματα που αφορουν την πολιτικη προστασια(διασωσεις ,πυροπροστασια σεισμοι)κ εκπαιδευονται κ πανω σε αυτα τα αντικειμενα ολα τα μελη τους(πρωτες βοηθειες,)....αρα ολα αυτα εχουν να κανουν με μια προσπαθεια αγνη κ μεσα στα πλαισια των νομων κ του ελληνικου συνταγματος....υπερ των συνανθρωπων μας..οτιδηποτε αλλο πρεπει να καταδικαζεται κ να περιθωριοποιειτε...αλιμονο αν φταναμε στο σημειο να παρουμε εμεις τον νομο στα χερια μας....μιλαμε πλεον για πληρη καταληση του ελληνικου συνταγματος....ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον κ σε αυτους που θελουν πραγματικα αλλα ειναι σε λαθος δρομους....

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EET  

Προς τη ΛΕΦΕΔ και όλα τα σοβαρά σωματεία εφέδρων:
Καλούτσικη η ανακοίνωσή σας, αλλά ανεπαρκής. Μάλλον δεν καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που διατρέχετε.
Αυτόν τον τύπο πρέπει να τον αποκηρύξετε ρητά, ονομαστικά και ανεπιφύλακτα.
Και αυτό δε γίνεται με γενικόλογες ανακοινώσεις για το ποιοι είναι οι καλοί. Γίνεται δείχνοντας τον κακό με το δάχτυλο.
Από τα σχόλιά σας φαίνεται ότι κάποιοι τον θεωρούν "καλών προθέσεων αλλά σε λάθος δρόμο" κλπ.
Δεν ξέρω αν είναι έτσι, αν είναι ψυχολογικά διαταραγμένος (εμένα αυτό μου δείχνει το "ποντάρω στο χάος") ή αν είναι βαλτός προβοκάτορας.
Ξέρω όμως ότι αυτό είναι το πρόσχημα που θα χρησιμοποιήσει το "σύστημα" για να σας κλείσει.
Και δε θα ανοίξει ρουθούνι, γιατί ακόμα δεν έχετε περάσει στην κοινωνία τη διαφοροποίησή σας.
Ελπίζω η προειδοποίηση να είναι κατανοητή, γιατί είναι κρίμα να "σβήσουν" το εφεδρικό κίνημα με μια τόσο απλή προβοκάτσια.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 στις 8:18:00 μ.μ. EET  

"Εγὼ πὰντως θα σε προτρὲψω να κὰνεις την πολὺ απλὴ,ἂν και ὶσως για σὲνα ιερὸσυλη σκὲψη,μὴπως σὴμερα εκκολὰπτεται κὰποιο νὲο μαζικὸ αντιστασιακὸ κὶνημα,εναντὶον της Ευρωχοὺντας,και οι ταγματασφαλὶτες της τελευταὶας,φοβοὺνται τους ὲνοπλους πολὶτες,και σπεὺδουν προκαταβολικὰ να τους δαιμονοποιὴσουν,και να τους αρνηθοὺν το δικαὶωμα να φὲρουν ὸπλα.Και τὼρα,κὰνε την απλὴ σκὲψη μὴπως το ΚΚΕ ὲχει συνταχθεὶ με τους σημερινοὺς ταγματασφαλὶτες."

Αχέρωντα, για τη δημιουργία αυτού του μαζικού κινήματος παλεύουμε οι κομμουνιστές και το κκε χρόνια τώρα.Με τις πράξεις του εδώ και δεκαετίες το κκε δείχνει οτι είναι στο πλάι του λαού, στη μάχη του ενάντια στα όποια συμφέρωντα τον οδηγούν στην εξαθλίωση.
Δεν νομίζω, οτι η οπλοφορία είναι δικαίωμα, έγκλημα ενάντια στη κοινωνία είναι.Ούτε είναι δικαίωμα του καθενός να σκοτώσει το κλέφτη που μπήκε σπίτι του.Το ρόλο αυτό το έχει το κράτος.

ΑΧΕΡΩΝ 15 Μαρτίου 2012 στις 12:10:00 π.μ. EET  

Mὸλις διὰβασα την εὶδηση στο news.247.
Εγὼ καταλαβαὶνω δὺο πρὰγματα:πρὼτον,ὸντως ο λὺκος στην αναμπουμποὺλα χαὶρεται,ὸπως ο κ.Ανεστὸπουλος,και δεὺτερον,η απουσὶα εννὸμου τὰξεως,επιμελὼς συντηροὺμενη απὸ τοὺς Παπουτσὴδες και Χρυσοχο'ὶ'δηδες,σπρὼχνει τα πρὰγματα ακριβὼς στην αναμπουμποὺλα.
Προσοχὴ,και πὰλι προσοχὴ.

ΑΧΕΡΩΝ 15 Μαρτίου 2012 στις 12:31:00 π.μ. EET  

Ανὼνυμε 14/3/12 8:18
Η δικὴ μου ὰποψη για το ΚΚΕ και τις επιδιὼξεις του εὶναι διαφορετικὴ.Τὸ θεωρὼ σωσσὶβιο του κατεστημὲνου.
Ως προς το ἂν ὲχεις ως πολὶτης το δικαὶωμα να υπερασπὶσεις τον εαυτὸ σου και την οικογὲνειὰ σου απὲναντι στο ὸποιο απὸβρασμα που εισβὰλλει στο σπὶτι σου,ὸταν ὲρθει στο κεφὰλι σου,τα ξαναλὲμε.Ἂν περιμὲνεις απὸ το κρὰτος πὰντως(το οποὶο κρὰτος παρεμπιμπτὸντως,το ΚΚΕ το αμφισβητεὶ κατὰ περιπτὼσεις),θα περιμὲνεις λὶγο παραπὰνω.

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2012 στις 11:06:00 π.μ. EET  

Έχω βαρεθεί να διαβάζω τις απλουστεύσεις των αριστερών και ακροαριστερών πως όποιος δεν ήταν αριστερός ή δεν ήταν στο ΕΑΜ, πρέπει να ήταν ταγματασφαλίτης και φασίστας! Έλεος ακροαριστεροί φίλοι μου, που σφάξατε τις περιοχές καταγωγής μου στην Μακεδονία επειδή δεν θέλαμε να γίνουμε υπήκοοι Βουλγαρίας! Όσο για την εν λόγω ομάδα, καλά κάνουν όταν το κράτος είναι αρωγός του κάθε εγκληματία! Στο κάτω-κάτω τα μέλη αυτής της ομάδας δεν έχουν ούτε όπλα, ούτε θα χρησιμοποιήσουν τις "φονικές" (εδώ γελάμε γιατί μπορεί να είναι αγανακτισμένοι αλλά δεν έχουν και το τσαγανό του εγκληματία) τους γνώσεις για να δημιουργήσουν πρόβλημα στο (παράνομο έτσι και αλλιώς) καθεστώς. Ο στρατός είναι της πλάκας αποτελούμενος από καθάρματα, η αστυνομία τα ίδια και χειρότερα (με συνεργασίες με πάσης φύσεως παρανόμους), οι δικαστές στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ακροαριστεροί που καταδικάζουν μόνο Έλληνες που χρωστάνε στο δημόσιο μικροποσά ενώ μόνο η Πυροσβεστική είναι κάπως αξιόλογη αλλά τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία δεν μπορεί να τα κατασβέσει. Με 2 και πλέον εκατομμύρια αλλοδαπούς που οι περισσότεροι είναι σε μάχιμη ηλικία, πολλοί δε εξ αυτών με εμπειρία, και βέβαια σε κατάσταση απόγνωσης, εσείς καθίστε και περιμένετε τον Μεσσία, τον Πάτερ Παχύσιο, το Ξανθό Γένος και τον Luke Skywalker να έρθει να σας σώσει από τις ματσέτες και τα AK-47. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ έχω εμπιστοσύνη στο ελληνόφωνο παρακράτος που ονομάζεται Ελλάδα και το διοικούν άτομα αλβανικής, τουρκικής και σκλαβούνικης καταγωγής (Παπούλια,Καλέντζι-Παπανδρέου,Σαμαρά, Παπαδήμος).

Οδυσσέας 15 Μαρτίου 2012 στις 12:26:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε 11.06 πμ
Το σχόλιό σου αποδεικνύει ότι ο μηδενισμός είναι ο προθάλαμος του φασισμού. Γράφεις:
"Ο στρατός είναι της πλάκας αποτελούμενος από καθάρματα, η αστυνομία τα ίδια και χειρότερα (με συνεργασίες με πάσης φύσεως παρανόμους), οι δικαστές στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ακροαριστεροί που καταδικάζουν μόνο Έλληνες που χρωστάνε στο δημόσιο μικροποσά"
Λοιπόν ΌΧΙ, δεν είναι έτσι.
Δεν είναι της πλάκας οι Ένοπλες Δυνάμεις ούτε ήταν καθάρματα ο Ηλιάκης, ο Σιαλμάς, ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος, ο Γιαλοψός και τόσοι άλλοι.
Ούτε είναι καθάρματα τα παιδιά της ΔΙΑΣ που έχουν τόσα θύματα από συμπλοκές με κακοποιούς (πχ Μενίδι).
Ούτε είναι ακροαριστεροί οι δικαστές που δίνουν αβέρτα προσωρινές διαταγές για να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, κόντρα το νόμο του Βενιζέλου.
Όλοι αυτοί προσπαθούν με φιλότιμο να κάνουν τη δουλειά τους για να μείνει το ελληνικό κράτος όρθιο.
Και καθάρματα δεν είναι αυτοί, αλλά όσοι προσπαθούν να μηδενίσουν την προσφορά τους. Ναι, καλά κατάλαβες, για σένα το λέω.
Αλλά το λέω και για όλους όσους προάγουν αυτό το μηδενισμό και "ποντάρουν στο χάος" (το έχει πει
ρητώς αυτός ο τύπος) για να βγουν στον αφρό.

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά: υπάρχουν αναγνωρισμένα νόμιμα σωματεία εφέδρων εποπτευόμενα από το ΥΠΕΘΑ, που κάνουν εξαιρετική δουλειά και εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμοι να προσφέρουν σε περίπτωση πολέμου, ενταγμένοι επιστρατευτικά στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως προβλέπεται. Όποιος άλλος μιλάει για "πατριωτικές πολιτοφυλακές", δηλαδή για αυθαίρετη άσκηση αστυνομικών καθηκόντων, μιλάει για άλλο πράγμα και εμπίπτει στον Ποινικό Κώδικα. Και επιπλέον δίνει πρόσχημα σε όσους "προοδευτικούς" έχουν λυσσάξει να διαλύσουν τα σωματεία εφέδρων και να ματαιώσουν το πατριωτικό κίνημα της εφεδρείας.

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2012 στις 12:59:00 μ.μ. EET  

ΠΡΟΣ 15/3, 11'06. Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις και μπράβο σου,αλλά γιά το πρόσωπο του πατέρα ΠΑΙΣΙΟΥ[Αρσένιος Εζνεπίδης]είσαι αρνητικός γιατί πιθανόν δεν γνωρίζεις ότι όχι μόνο δεν απέφυγε να υπηρετήσει την Στρατιωτική του θητεία,ενώ μπορούσε λόγω καλογερικής,αλλά πολέμησε τους αναρχοκομμουνιστισυμμορίτες ρισκάροντας το κορμί του[εθελούσια σε επικίδυνες αποστολές] γιά χάρη της ασφάλειας των συναδέλφων του επειδή αυτοί είχαν οικογένειες ενώ αυτός είχε σκοπό να γίνει καλόγερος και από αγάπη πρός αυτούς.Όσο γιά τους πλανεμένους ανάρχοκομμουνιστές προσευχόταν και απέφυγε να θανατώσει κάποιον,ενώ μπορούσε, προτιμώντας να πεθάνει ο ίδιος.Ηταν ασυρματιστής της πρώτης γραμμής και με την αυτοθυσία του βοήθησε από βέβαιο χαμό την εγκλοβισβένη από τον εχθρό μονάδα του αλλά και έσωσε τραυματίες συναδέλφους του από βέβαιο θάνατο,όπως οι ίδιοι βεβαίωσαν όταν άλλοι απέφυγαν λόγω κινδύνου,ποτέ σκεπτόμενος την δική του ασφάλεια.Οσο γιά το θέμα των προφητειών που σαρκάζεις,πιθανόν από άγνοια ή από θρησκευτική εμπάθεια, ο άνθρωπος δεν έχει πει κάτι εξωπραγματικό από αυτά που γίνονται 18 χρόνια μετά τον θανατό του,αλλά αναλύει ή μάλλον επεξηγεί τις παμπάλαιες προφητείες του ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ,ΜΕΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ μας. Υ.Γ Μπορεί αυτό το σχόλιο να μην έχει σχέση με το θέμα αλλά με σχόλιο αναγνώστη,είμαι όμως υποχρεωμένος συνειδησιακά να παρέμβω προς χάρην της αλήθειας και φιλοπατρίας του Πατρός ΠΑΙΣΙΟΥ. Hellas marine.

enkripto 15 Μαρτίου 2012 στις 2:08:00 μ.μ. EET  

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην δημόσια συζήτηση σχετικά με το θέμα θα πρέπει προκαταβολικά να συμφωνούν με τους όρους τους οποίους θέτει η ιστοσελίδα..

Δλδ να μην αφήνουν σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ή υβριστικά σχόλια.

Αυτός ο χώρος και η συγκεκριμένη ανάρτηση δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον δημόσιο διάλογο για την εφεδρεία, ΟΧΙ για να βγάζει ο καθένας τα εμφυλιοπολεμικά του συμπλέγματα.

Τούτων λεχθέντων,θα παρακαλέσω να παραμείνουμε ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Σχόλια για τα "αναρχοκομούνια", το "προδοταριο" κτλ ΔΕΝ θα δημοσιεύονται. Όποιος θέλει να συμμετέχει θα πρέπει να δείχνει και την απαραίτητη σοβαρότητα.

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2012 στις 2:27:00 μ.μ. EET  

Γιά το σχόλιο περί καθαρμάτων στα σώματα ασφαλείας ή στο Στρατό πραγματικά δεν το σχολίασα γιατί το θεωρώ γελοίο και όχι γιατί συμφωνώ με τον 11'06.ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ. ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ του τύπου όλοι οι αστυνομικοί η οι στρατιωτικοί είναι καθάρματα από που προκύπτει;Ο αστυνομικός λόγω της φύσης της δουλειάς πράγματι θα έχει επαφή με υπόκοσμο,οι πληροφορίες δεν πεφτουν από τον ουρανό,αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ο ίδιος κάθαρμα,εξαιρέσεις υπάρχουν.Οσο γιά το στρατό στην περίοδο της στρατιωτικής θητείας γνωστού μου μόνιμοι τον έβαλαν να υπογράψει ως νεοσύλλεκτος ότι είχε λάβει μισθό δύο μηνών του γελοίου ποσού των 980 δρχ.[το μήνα]ενώ του χορήγησαν τον ένα μήνα.Σε παρατηρησή του ότι τον προηγούμενο μήνα δεν πληρώθηκε γιατί ήταν υπηρεσία,τον έδιωξαν κακήν κακώς αφού τα είχαν τσεπώσει.Το ανέφερε στον ΑΝΘΛ/ΓΟ διμοιρήτη του ο οποίος του είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε.Συμπέρασμα διεφθαρμένοι ή άτομα μειωμένης συνείδησης υπάρχουν παντού σε όλα τα σώματα και υπηρεσίες υπεραπλουστεύσεις του τύπου όλοι είναι καθάρματα δεν τις σχολιάζω ούτε τις λαμβάνω σοβαρά υπόψιν και το μπράβο το έδωσα γιά το πρώτο σκέλος του σχόλιου του 11΄06.Ειναι όμως μεγάλο το πρόβλημα στο δικαστικό σώμα αλλά δεν φταίνε πιστεύω αυτοί αλλά η κομματικοποίηση των σχολών[νομική] και η διαφθορά των πολιτικών μας ηγετών.Είμαι σίγουρος ότι αν έβλεπε την καθημερηνότητα της πυροσβεστικής θα έλεγε χειρότερα,όπως το να μην πληρώνονται καθόλου.Η απογοήτευσή μας έστω δικαιολογημένη δεν πρέπει να μας κάνει μηδενιστές.Eχει δίκιο ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Hellas marine

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2012 στις 8:19:00 μ.μ. EET  

Φανταζομαι ότι οι εθελοντές έφεδροι αποτελούν την αφρόκρεμα του πατριωτισμού στην Ελλάδα. Σε περίπτωση εχθρικής επιθέσεως, ο εχθρός θα ήθελε πολύ να εξουδετερώσει αυτούς πρώτα (και μετα μας μένουν ποιοί, οι συριζέοι;). Το ερώτημά μου είναι λοιπόν εάν οι λίστες των ονομάτων των εφέδρων με τις διευθύνσεις τους είναι απόρρητα ή αντιθέτως, λίστες έχει το τάδε αστυνομικό τμήμα, ο τάδε γραμματέας του υπουργείου εθνικής άμυνας κτλ. κτλ. Γνωρίζοντας την ελαφρότητα των κομματόσκυλων και την διείσδυση συγκεκριμένων μυστικών υπηρεσιών στην επικράτεια, πολύ φοβάμαι ότι αυτές οι λίστες δεν είναι πιά απόρρητες. Ποιός γνωρίζει περί του θέματος;
Ευχαριστώ, Δάσκαλος.

navigator 21 Μαρτίου 2012 στις 3:11:00 μ.μ. EET  

Προς πληροφόρησή σας σχετικά με το ποιόν του Ανεστόπουλου, μάθετε-όσοι δε το γνωρίζετε- ότι ήταν μέλος της ΛΕΦΕΔ Ατικής και τον είχαν διώξει... Αυτό πολύ πριν τις πολιτοφυλακές και τη δημοσιότητα. Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος έχει προβολή από το πουθενά ενώ οι έφεδροι με πολυετή κοινωνική και στρατιωτική προσφορά δεν έχουν τίποτα...

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2012 στις 5:09:00 μ.μ. EET  

η εθνική εταιρία τι ειναι; άλλο φρούτο;

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2012 στις 12:12:00 μ.μ. EEST  

Προς navigator μπορει αυτος ο κυριος να ηρθε απ το πουθενα και να βγηκε στα μμε και ειπε οτι ειπε, μηπως λεω μηπως θα θελατε και εσεις λιγο απ την δημοσιοτιτα?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP