Τα εθνικά... ατοπήματα Παπανδρέου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, έστω και αν προσπαθούν οι συνεργάτες των πολιτικών μας να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από τις λανθασμένες αποφάσεις των αφεντικών τους και να παρουσιάσουν το λάθος ως μία έξυπνη πολιτική και διπλωματική κίνηση. Σε άλλες εποχές, η είδηση θα ήταν πρωτοσέλιδη...

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώρ­γος Παπανδρέου επέλεξε να κάνει το πρώτο του ταξίδι -μετά την «αποδέσμευσή» του και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- στην Τουρκία. Το ίδιο είχε πράξει και μετά την εκλογή του, τον Οκτώβριο του 2009, όταν μαζί με τους «κηπουρούς» του επισκέφθη­καν την Αγκυρα αφήνοντας σύξυλο στη Λευκωσία τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δικαιολογη­μέ­να δυσαρεστήθηκε. Ετσι και αλλιώς, ο κ. Παπανδρέου δεν είναι τόσο δημοφιλής στην Κύπρο όσο είναι στην Τουρκία.

Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μίας απαξιωμένης οργάνωσης που χωρά δικτάτορες, φιλοαμερικανούς σοσιαλιστές και μερικούς ρομαντι­κούς που ακόμα πιστεύουν στο δίκαιο κοινωνικά σύστημα που καθιέρωσε ο Πάλμε, ο κ. Παπανδρέου όρισε την Κωνσταντινούπολη ως τόπο συνεδρίασης της Επιτροπής για τον Αραβικό Κόσμο, διότι προφανώς πιστεύει πως μέσω αυτής και άλλων που θα ακολου­θή­σουν, θα επανέλθει στο διεθνές προσκήνιο και θα είναι υποψή­φιος για κάποια εκ των θέσεων που θα «ανοί­ξουν» σε διεθνείς οργανισμούς, σοβαρούς και αμελητέους.

Οι συνεργάτες του διέδωσαν ότι η επίσκεψη στην Πόλη και η ενασχόληση με το θέμα της «Αραβικής Ανοιξης» αποδεικνύουν και το ενδιαφέρον του για τη Μέση Ανατολή. Το γεγονός ότι ουδείς νοιάζεται για τις απόψεις του, ουδόλως απασχολεί τον ίδιο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών για πολλές εκ των αποφάσεων και των πολιτικών του.

Επειδή ο «διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», αξίζει να υπογραμμίσω ότι:

Η επίσκεψη γίνεται παραμονές της επετείου της 25ης Μαρτίου και
Το ταξίδι στην Τουρκία είναι μία ακόμα ευκαιρία για να βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα της οικονομίας, που ολίγον τον απασχολούν...

www.ethnos.gr

8 σχόλια:

Alexandros 26 Μαρτίου 2012 στις 4:17:00 μ.μ. EEST  

Η Προσωπική άποψη που έχω για τον Παπανδρέου είναι η χειρότερη, ειλικρινά αν το 1 δέκατο από αυτά που σκέφτομαι είναι αλήθεια, τρομάζω για την Ελλάδα και τους Έλληνες και για το λάθος που κάναμε να τον ψηφίσουμε.

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2012 στις 5:00:00 μ.μ. EEST  

κατα τα αλλα,αγαπητο εν κρυπτω, γελαμε με κατι παιδακια που μπερδευουν τις απαντησεις στο τι εθνικη επετειο γιορταζουμε σημερα.αυτος που διετελεσε και πρωθυπουργος,ξερει?

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2012 στις 9:50:00 μ.μ. EEST  

έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν, διαφωνεί κανείς;

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2012 στις 1:12:00 π.μ. EEST  

Ετσι και αλλιώς, ο κ. Παπανδρέου δεν είναι τόσο δημοφιλής στην Κύπρο όσο είναι στην Τουρκία

Έτσι!

Nikos 27 Μαρτίου 2012 στις 10:01:00 π.μ. EEST  

Μιχάλης Ιγνατίου, κορυφαίος δημοσιογράφος και αληθινός Έλληνας

ΑΧΕΡΩΝ 27 Μαρτίου 2012 στις 10:29:00 π.μ. EEST  

''Εχουμε τους ηγὲτες που μας αξὶζουν,διαφωνεὶ κανεὶς;''
Εγὼ πὰντως ὸχι.

enkripto 27 Μαρτίου 2012 στις 11:51:00 π.μ. EEST  

το ειχε πει ο ανθρωπος

7 Μαρτίου 2010
: "Σε 3 χρόνια η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα.."

http://www.enkripto.com/2010/03/3.html

αξίζει να κάνει κάποιος μια αναδρομή στην πορεία ΓΑΠ μέσω των αναρτήσεων του μπλογκ κανωντας κλικ εδω..πραγματικα αξιζει τον κοπο να τις δειτε μεχρι το τελος

http://www.enkripto.com/search/label/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2012 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

έτσι γιατι όλοι κράζουν τους αλητες/προδοτες/πολιτικούς αλλά μόλις τους τάξουν 10€ πάνε και τους ξαναψηφίζουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP