Η ώρα του Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας για προδότες πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Οι σχέσεις που ανέπτυξαν και συνεχίζουν να διατηρούν ανεξέλεγκτα πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες με ξένες υπηρεσίες, αξιωματούχους και κυβερνήσεις, συνιστούν μείζον πρόβλημα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα. Γι' αυτό είναι επιβεβλημένη η άμεση θέσπιση Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα ελέγχει το όλο ζήτημα.

Του Σάββα Καλεντερίδη

Το ζήτημα της διαχείρισης των σχέσεων της Ελλάδος με τις άλλες χώρες, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη θέση της χώρας μας στο διεθνές σύστημα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που είναι σε εξέλιξη η πρωτοφανής οικονομική κρίση, ανάγεται σε ένα μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την πατρίδα μας.

Υπεύθυνοι για το χειρισμό και τη διαχείριση των σχέσεων με τις ξένες χώρες είναι κατά κύριο λόγο η διπλωματική υπηρεσία και το υπουργείο εξωτερικών, ενώ σχέσεις, διαπραγματεύσεις και συνομιλίες διεξάγουν υπηρεσιακοί παράγοντες και πολιτικοί που υπηρετούν και σε άλλα υπουργεία, αυτά του Εθνικής Αμύνης, της Δημοσίας Τάξεως -τώρα Προστασίας του Πολίτη-, Ενέργειας, και Εθνικής Οικονομίας, ειδικά μετά την υπογραφή των Μνημονίων, που δημιούργησαν ένα πολύπλοκο πλέγμα σχέσεων και επαφών με ξένους παράγοντες.

Όσον αφορά τις επαφές των υπηρεσιακών παραγόντων με ξένους ομολόγους τους, διπλωμάτες, αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και φυσικά, μετά από κάθε επαφή, πρέπει να υπάρχει ανάλογη τεκμηριωμένη ενημέρωση της ιεραρχίας. Άλλες, καλές εποχές, μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι επαφές με ξένους παράγοντες ήταν απολύτως οριοθετημένες, ελεγχόμενες και το περιεχόμενο των συνομιλιών μαγνητοσκοπούνταν, για να υπάρχει και το ανάλογο αρχείο. Με άλλα λόγια, όποιος συναντιόταν με ξένο παράγοντα, το έκανε μετά από σχετική άδεια και η συνάντηση γινόταν υπό την επίβλεψη του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα.

Όσον αφορά τους πολιτικούς, όπως έχουμε πληροφορηθεί από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και εκθέσεις ξένων διπλωματικών αποστολών που δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς στον τύπο, οι ξένοι διπλωμάτες κατά παράδοσιν ζητούν συνάντηση με Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ανταποκρίνονται ασμένως. Στις συναντήσεις αυτές οι ξένοι διπλωμάτες κινούνται βάσει σκοπού και ερωτηματολογίου. Δηλαδή, σε κάθε συνάντηση έχουν αντικειμενικό σκοπό, ο οποίος είναι άλλοτε η συλλογή πληροφοριών και άλλοτε η μεταφορά μηνύματος προς τη μια ή την άλλη πλευρά και ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται ανάλογα με την ευφυία και τη στάση του συνομιλητή τους. Με άλλα λόγια, αυτού του είδους οι συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές, μεταξύ άλλων, και για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Στην Ελλάδα της διάλυσης των πάντων, το ζήτημα αυτό φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν σε υπηρεσιακό, πολιτικό αλλά και δικαστικό επίπεδο, αφού περιπτώσεις συνομιλιών Ελλήνων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με ξένους, που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, ενώ είχαν καταφανώς στοιχεία που έπρεπε να απασχολήσουν τον εισαγγελέα, πέρασαν στο ντούκου, που λένε και οι χαρτοπαίκτες!

Δυο από τις περιπτώσεις αυτές ήταν οι συναντήσεις που έκανε κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο στρατηγός Λευτέρης Οικονόμου, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντίστοιχα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Σπέκχαρντ, τον Ιανουάριο του 2010. Στις συναντήσεις εκείνες, σύμφωνα την εμπιστευτική έκθεση που συνέταξε και έστειλε στην υπηρεσία του ο Αμερικανός πρέσβης (διέρρευσε στον ιστότοπο Wikileaks και αναδημοσιεύτηκε από την Guardian), οι προαναφερθέντες Έλληνες αξιωματούχοι, πέραν της εν γένει στάσης τους απέναντι σε έναν ξένο διπλωμάτη, που είναι ένα πολιτικό θέμα, ανέφεραν στοιχεία και λεπτομέρειες για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της ΕΥΠ, που εντάσσονται στην κατηγορία των εθνικών μυστικών. Τότε, με την αποκάλυψη του θέματος, δεν κουνήθηκε φύλλο.

Πρόσφατα, διέρρευσε και πάλι στον ιστότοπο Wikileaks και αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ότι Έλληνες «συνομιλητές» της αμερικανικής παρα-υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor, με κωδικούς GR001 και GR101, ενημέρωναν από το 2009 την υπηρεσία αυτή και αυτή με τη σειρά της το ΔΝΤ με κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!
Εδώ τίθενται δυο ζητήματα.

Το πρώτο είναι η ανεξέλεγκτη δράση μια ξένης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στην Ελλάδα και το δεύτερο η στρατολόγηση Ελλήνων πρακτόρων, που δρουν προδοτικά και εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδος. Και τα δυο ζητήματα, αφορούν πρωτίστως την εθνική ασφάλεια της χώρας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει να γίνεται κάποια ενέργεια για την αντιμετώπισή του.

Ένα άλλο θέμα, το σοβαρότερο ίσως απ’ όλα, είναι η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου στον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Τόμσεν, με την οποία ένας Έλληνας κρατικός αξιωματούχος ζητεί από έναν ξένο να πράξει τα «δέοντα» για να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛ.ΣΤΑΤ προκειμένου να «αποσαφηνιστεί» ο ρόλος του προέδρου της Αρχής. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά από 20 ημέρες το αίτημα του κ. Γεωργίου, ικανοποιήθηκε, αφού η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη αλλαγή της νομοθεσίας, όπως ακριβώς ζητούσε ο κ. Γεωργίου από τον κ. Τόμσεν!

Το θέμα εδώ έχει δυο ανατριχιαστικές διαστάσεις.

Η μια είναι ότι ένας Έλληνας αξιωματούχος, ζητά όχι από τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό αλλά από έναν ξένο αξιωματούχο ενός φορέα που αποδεικνύεται είχε στο στόχαστρο την Ελλάδα από το 2009, να ψηφιστεί ένας νόμος, με βάση τον οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ΔΝΤ, στο οποίο σημειωτέον υπηρετούσε και ο ίδιος από το 1989 μέχρι να αναλάβει «αποστολή» στην Ελλάδα. Εδώ είναι φανερό ότι υπάρχει σαφής παράβαση καθήκοντος, η νομική τεκμηρίωση του οποίου εναπόκειται στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει την υπόθεση.

Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει, είναι το γεγονός ότι ο κ. Τόμσεν είχε «συνεργάτες» και στην κυβέρνηση, αφού το αίτημα του κ. Γεωργίου, έγινε αποδεκτό και είχαμε έτοιμο το νόμο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα Γεωργίου-Τόμσεν, σε είκοσι μέρες, χρόνος ρεκόρ για το ελληνικό σύστημα παραγωγής νόμων! Ποιος είναι λοιπόν ο κύριος που έλαβε την εντολή από τον κύριο Τόσμεν και την εξετέλεσε σε χρόνο ρεκόρ;

Και στις δυο αυτές υποθέσεις, δεν έχει κουνηθεί φύλλο, και εννοούμε τον εισαγγελέα, ο οποίος θα έπρεπε από καιρού να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Μπορεί να χρειάζονται πολλά για να μετατραπεί η Ελλάδα από ξέφραγο αμπέλι στο οποίο κάνουν ό,τι θέλουν ξένοι πολιτικοί, πράκτορες, διπλωμάτες και λοιποί, σε μια ευνομούμενη χώρα, που θα προστατεύει τα συμφέροντά της. Όμως, μέχρι να γίνουν αυτά και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, καλό είναι να θεσπιστεί άμεσα ένας Εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας, κατά τα πρότυπα των Οικονομικών Εισαγγελέων, ο οποίος θα επιλαμβάνεται άμεσα και αποτελεσματικά όλων των περιπτώσεων εκείνων που άπτονται θεμάτων της λειτουργίας του κράτους και της κυβέρνησης σε σχέση με την προστασία και περιφρούρηση της εθνικής μας ασφάλειας, που αποτελεί πολύτιμη άυλη αξία του εθνικού μας θησαυροφυλακίου.

http://infognomonpolitics.blogspot.com




Σημ Εν Κρυπτώ : Αναδημοσιεύση του ανωτέρω άρθρου απο το strategy reports συνοδευόμενο απο μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία.


6 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2012 στις 11:41:00 π.μ. EET  

Σχετικά με την ενδιαφέρουσα φωτογραφία, είναι προφανές ότι οι ενδιαφερόμενοι εφαρμόζουν την τακτική "μάζευε κι ας ειν' και ρώγες", πράγμα σύνηθες όσον αφορά τις πληροφορίες. Προφανώς και τις αξιολογούν αναλόγως. Για τη συγκεκριμένη πηγή, ταιριάζει η λαϊκή ρήση "αν βάλεις τον **** σου μάγειρα, ***** θα σου μαγειρέψει".

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EET  

Η θέσπιση μιας τέτοιας θέσης εισαγγελικού λειτουργού δεν είναι κάτι εύκολο από νομικής άποψης. Θα προτείναμε θέσπιση Γενικού Επιθεωρητή Εθνικής Ασφάλειας ως Ανεξάρτητης Δοικητικής Αρχής, ο οποίος θα ορίζεται από τη συνέλευση των προέδρων της Βουλής και θα έχει υποχρέωση να απαντά στη Βουλή (βλ. νομοθετικό πλαίσιο και αρμοδιότητες Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης). Το άρθρο δεν αναφέρεται αν ο εισαγγελικός λειτουργός θα έχει αρμοδιότητα και επί του Υπουργείου Άμυνας και των στελεχών του που υπάγονται στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Αν έχει αρμοδιότητα και επί του Υπουργείο Άμυνας τότε θα είναι ένα πανίσχυρο νομικό μόρφωμα που θα πρέπει να πλαισιώνεται από ένα μεγάλο σύνολο νομοθετημάτων. Επίσης το άρθρο θίγει περισσότερο τεχνικά σημεία (όπως η μαγνητοφώνηση συναντήσεων)- διαρροή πληροφοριών μπορεί να γίνει και σε μια δεξίωση. Όσο για τη STRAFOR αν παρακολουθούσε κανείς επί χρόνια την ιστοσελίδα της θα διαπίστωνε ότι για να εξασφαλίζουν συνδρομές είχαν αναπτύξει δημόσιες σχέσεις και προβάλανε το 'έργο τους' ('τις αναλυσεις'- πάντα αόριστες) σε βαθμό ασύμβατο με μια 'υπηρεσία πληροφοριών'. Νομίζουμε λοιπόν ότι η αναγραφή κωδικών του τύπου GR01 κτλ απλά θέλει να διεγείρει τη φαντασία μας. Δεν θα μπορούσανε να μιλήσουνε με ένα δημοσιογραφο, καθηγητή πανεπιστημίου ή βουλευτή (όλοι μιλούνε για την κρίση και κουτσομπολεύουν) και μετά να τον βαφτίσουν ως πηγή? Εξάλλουν σε όλους είναι γνωστή η πρακτική (όπως αποκαλύφθηκε πολύ πριν από τα wikileaks από το Guardian και Independent) στρατιωτικοί ακόλουθοι διαφόρων χωρών να πέρνουν δημοσιεύματα του τύπου για αμυντικά θέματα, και αυτούσια να τα παρουσιάζουν σε έκθεση που τη χαρακτηρίζουν απόρρητη. "Αυτά συμβαίνουν..."

Mithridates 10 Μαρτίου 2012 στις 7:11:00 μ.μ. EET  

Η περίπτωση της Βάλερι Πλέϊμ είναι χαρακτηριστική της ευκολίας με την οποία ξένες υπηρεσίες συλλέγουν πληροφορίες στην Ελλάδα.

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2012 στις 9:08:00 μ.μ. EET  

Όλα όσα αναφέρει ο Συνταγματάρχης ε.α. κ. Καλεντερίδης, είναι όχι μόνο ορθά από πάσης απόψεως, αλλά και αυτονόητα για ένα Κράτος που σέβεται την παράδοσή του!

Σφάλλει όμως ο συλλογισμός του σε ένα σημείο.

Αυτά όλα που αναφέρει αφορούν ένα εύνομουμενο κράτος και όχι , δυστυχώς, την Πατρίδα μας Ελλάδα της σήμερον!

Εδώ βασιλεύει η εξαχρείωση των πάντων, η πληρης αναξιοκρατία, η κατάργηση της κάθε έννομης τάξης. Όσον αφορά του μη έντιμους πολίτες (διότι οι έντιμοι διώκονται απηνώς για την τυχούσα ασήμαντη παράβαση!) αυτοί βασιλεύουν!

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η ασέβεια που επιδεικνύεται προς τον Ελληνικό Λαό από τους ανθρώπους που έχουν αναγάγει σε άθλημα ή παίγνιο την πολιτική.

Τρανό παράδειγμα η σημερινή ομιλία του πρώην -δόξα τω θεώ - προέδρου του ΠΑΣΟΚ που ανέφερε συνεχώς την λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ποιός αυτός που την Ελληνική Πατρίδα μας, -διότι είναι πλέον βέβαιο τις πάσι πως δεν την θεωρεί δική του- , φρόντισε να την χρεωκοπήσει, να την εξευτελίσει, να την κουρελιάσει και να την εξουθενώσει παντοιοτρόπως!

Ποιός, αυτός και οι διάδοχοι του που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να επιτρέπουν σε στρατιές ξένων αλλόθρησκων ανθρώπων από κάθε σημείο του ορίζοντα, να εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα και να καταστρέφουν την οικονομία και την δημογραφική της συνοχή.

Ξένων ανθρώπων, οι οποίοι αύριο όταν η Πατρίδα θα μας χρειαστεί, θα τους βρει σαν τρίτη φάλαγκα να δυναμιτίζουν την Ελληνική αντίσταση!


Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2012 στις 12:30:00 μ.μ. EET  

Ενα κρατος με σοβαρες εθνικες μυστικες υπηρεσιες,δεν εχει αναγκη απο εισαγγελεις που μετα απο καιρο,ειναι σιγουρο και νομοτελειεακο πως θα χασουν την ακεραιοτητα τους.Να υπαρχει ως υπενθυμιση στους ''μαρτυριαρηδες'' πως δεν μπορουν να κανουν οτι θελουν,το καταλαβαινω,αλλα ως οργανο επιβολης ποινων σε προδοτες και υπηρεσιακους παραγοντες,δεν νομιζω να αποδοσει.Οντως,η Ελλάδα μας εχει γινει ξεφραγο αμπελι σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις και -κατ'εμε-διανυει τη χειροτερη περιοδο της ιστοριας της,αλλα,ευτυχως υπαρχουν καποιοι ανθρωποι στην αφανεια-και πολυ καλα κανουν-που εργαζονται μεθοδικα ωστε η χωρα μας να μη σβησει τοσο ευκολα οσο καποιοι θελουν.Το κακο ειναι οτι ειναι λιγοι,με λιγα μεσα και με μικρη εφεδρεια,απεναντι σε πολλους,με ολα τα μεσα και κεφαλες Λερναιας Υδρας.

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2012 στις 7:41:00 μ.μ. EET  

Σκεφθήκατε ποτέ να κάνετε έναν σχετικό παραλληλισμό με την Μεγάλη Βρετανία;

Εαν στην Μεγάλη Βρετανία συνέβαινε αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μας, δηλαδή ένας πολίτης της χώρας, να συναντάται με επίσημους εκπροσώπους ξένων κρατών και να τους προδιδει, εν πάσι αφελεία (!) ή εν γνώση του, απόρρητα μυστικά του Κράτους για το οποίο είναι διαπεπιστευμένος, ποιά θα ήταν η αντίδραση του Αγγλικού κράτους;

Είμαι βέβαιος ότι: ή θα τον είχαν ξαποστείλει σε κάποια αποικία με πολύ κακό κλίμα, ή θα τον είχαν εξαφανίσει μέσω κάποιας "ευγενούς"
μυστικής υπηρεσίας από αυτές που διαθέτει η δόλια Αλβιών.

Στις ΗΠΑ, πηγαίνει φυλακή, πραγματικά ισόβια, ο κόσμος να χαλάσει και να κατεβεί ο ίδιος ο Θεός!

Εδώ.....

Εδώ "υποτίθεται ότι έχουμε δημοκρατία ρεεεε", συνεπώς είμεθα ... πολιτισμένοι άνθρωποι" και δεν συμπεριφερόμαστε έτσι ....

Τι εισαγγελείς, ποιοί νόμοι και νομολογία και ποιά δικαιοσύνη !


Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP