Σε πείσμα όλων, γιορτάζουμε την Εθνική Παλιγγενεσία!

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012


Χρόνια Πολλά Έλληνες, απανταχού της Γης!

Ας παραμερίσουμε για μια μέρα τη μιζέρια και ας αφιερώσουμε τη σκέψη μας σε αυτούς που αγωνίστηκαν κόντρα σε όλους και όλα, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Ας αγνοήσουμε τον πολιτικό κόσμο που μας πρόδωσε, και τώρα στήνει κιγκλιδώματα για να γλιτώσει από τη λαϊκή οργή.

Ας μην παίξουμε το παιχνίδι όσων απεργάζονται την κατάργηση των παρελάσεων, και ψάχνουν αφορμή. Η οργή μας ας περιμένει μέχρι τις κάλπες. Δεν αργούν...

Και αν το σκηνικό πολιορκίας που έχει στηθεί στο κέντρο των πόλεων σας απωθεί, δε σας αναγκάζει κανείς να το υποστείτε. Αδιαφορήστε γι' αυτούς και αναρτήστε τη Σημαία στο σπίτι σας.

Και όσοι είστε στο εξωτερικό και ακούτε "τα μύρια όσα", αναρτήστε κι εσείς τη Σημαία μας αγέρωχα. Θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους...

Χρόνια Πολλά και ψηλά το κεφάλι!

11 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2012 στις 9:09:00 π.μ. EEST  

Και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε την πραγματική ιστορία της Επανάστασης και όχι την πλαστή του οθωνικου διατάγματος του 1848 που γέννησε το παραμύθι της Αγ. Λαυρας (στις 25 Μαρτίου ο Παλαιών Π. Γερμανός βρισκόταν στο δρόμο για την Πάτρα για να ευλογήσει τους επαναστάτες του Λοντου που είχαν ήδη απελευθερώσει την πόλη).

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2012 στις 1:30:00 μ.μ. EEST  

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2012 στις 3:48:00 μ.μ. EEST  

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!!! Τιμή & Δόξα στους ήρωες του 1821!!! ΚΑΝΕΝΑ μπαλκόνι χωρίς την Γαλανόλευκη!!!

"Γιασεμής"

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2012 στις 3:58:00 μ.μ. EEST  

Ο δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης Καδή Ισμέτ δεν παρέστη στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου!!! Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε!!! Αφού νιώθει τούρκος... ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ!!!

ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!


"Γιασεμής"

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2012 στις 3:59:00 μ.μ. EEST  

χρονια πολλα,ζητω η ελλαδα

Αρματιστής 25 Μαρτίου 2012 στις 4:30:00 μ.μ. EEST  

Χρόνια πολλά για τη μεγάλη γιορτή. Ψιλά το κεφάλι. Πίστη στην Ελλάδα, στην ελευθερία, στην εθνική κυριαρχία και στη δημοκρατία. Αιώνια η μνήμη των αγωνιστών του έθνους για την εθνική αποκατάσταση και την εθνική ολοκλήρωση. Αιώνια η μνήμη των πεσόντων μαχητών για την ελευθερία της πατρίδας, που δυστυχώς οι περισσότεροι, παραμένουν άγνωστοι και ατίμητοι. Με ευθύνη βεβαίως αυτών, που δηλώνουν ότι με τη παρέλαση τιμούμε τους νεκρούς των πολέμων.

Λίγα λόγια για τη σημερινή παρέλαση. Κατέβηκα στην Αθήνα για να παρακολουθήσω τη παρέλαση και να τιμήσω τις Ένοπλες Δυνάμεις του έθνους, όπως κάνω κάθε 25η Μαρτίου από τότε που αποστρατεύθηκα.

Κατέβηκα στην Ομόνοια και ανέβηκα την Πανεπιστημίου μέχρι το Πανεπιστήμιο, όπου εκεί στάθηκα για να παρακολουθήσω. Όλη η λεωφόρος βρισκόταν υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν και από τις δύο πλευρές του δρόμου, σχεδόν κατ’ αγκώνα, με μέτωπο προς τα έξω. Η ώρα ήταν 1030 και η αναλογία πολιτών αστυνομικών ήταν 1:10. Λίγο πριν αρχίσει η παρέλαση προσήλθαν κάποιοι πολίτες, αλλά παρ’ όλα ταύτα, ο κόσμος παρέμενε καταθλιπτικά λίγος.

Τι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση:

Ο σχηματισμός του τμήματος των ανθυπολοχαγών με τις πολεμικές σημαίες των συνταγμάτων, ήταν άψογος.

Πέρα από κάθε σύγκριση, η παρέλαση του συντάγματος Ευελπίδων. Πειθαρχημένοι σχηματισμοί, τέλεια ζύγιση, δυνατός ρυθμός, απόλυτος συντονισμός, άψογο παράστημα, αλάνθαστο βήμα, το χέρι ψιλά και η ενδρομίδα να «σκάβει» την άσφαλτο. Τυφέκιο Μ1 επ’ ώμου, ζύγιση όπλων. Δυνατή φωνή. Το «Μακεδονία» ακουγόταν 5’ λεπτά πριν εμφανιστούν., Πρέπει να αλλάξουν τα συνθήματα και να αφήσουν την αρίθμηση. Ένα μεγάλο μπράβο στο νέο αίμα. Οπωσδήποτε συγκινήθηκα. Το αίμα νερό δεν γίνεται.

Τα ίδια μπορώ να πω και για το τμήμα της ΣΜΥ. Άψογοι.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα τμήμα με κράνη, με παραλλαγή στα πρόσωπα, και ορισμένοι έφεραν και διόπτρες στα κράνη. Δεν ξέρω ποιοι ήταν, αλλά …. απλώς χάλια.

Πολύ καλή η παρουσίαση και των δυνάμεων ΚΔ. Ο 3ος Λόχος της σχολής Ικάρων … Ευελπίδων.

Τα υπόλοιπα τμήματα: Καλά, σχεδόν καλά, μέτρια, κακά. Βεβαίως παίζει ρόλο η εκπαίδευση και αντοχή. Από την είσοδο του εθνικού κήπου που αρχίζει η παρέλαση, μέχρι το πανεπιστήμιο, είναι 1 χλμ. Αντέχουν όσοι εκπαιδεύονται και γυμνάζονται.

Κάποιοι καταρρέουν νωρίς. Από τις παρελάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απουσιάζει διαχρονικά το πεζικό. Έπρεπε να περνά ένα σύνταγμα πεζικού, δηλαδή 9 λόχοι. Μάλλον όμως είναι αδύνατη η συγκρότηση.

Λυπηρό ότι δεν παρελαύνουν μηχανοκίνητα και δεν διέρχονται μαχητικά και Ε/Π.

Και πάλι χρόνια πολλά … και τον επόμενο χρόνο να καταλάβουν οι υπεύθυνοι, όχι ο Πάγκαλος, ότι θα πρέπει να παρελάσουν μηχανοκίνητα.

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2012 στις 7:25:00 μ.μ. EEST  

χρονια πολλα,ζητω η ελλας

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2012 στις 8:17:00 μ.μ. EEST  

Χρονια μας πολλα!

ΥΓ1. Δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθάφτη!

ΥΓ2. Ειστε η πιο αξιοπιστη σελιδα! Συγχαρητήρια για τις αποψεις σας και την δουλεία σας! Ευχομαι να μην τα γυρίσετε και σεις τουμπα οπως καποια περιοδικα που μεσω του ιντερνετ ψαρευουν χαιβανια τωρα τελευταία!

ΝΕΣΤΩΡ 25 Μαρτίου 2012 στις 8:59:00 μ.μ. EEST  

Χρόνια Πολλά, χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά για την τωρινή συγκυρία καλόν θα ήταν, προτείνω να διαβάσουμε την σημερινή επιφυλλίδα του Χρήστου Γιανναρά, ΄΄Εκλογίκευση της επετείου και της ψήφου΄΄, νομίζω ότι θα μας κάνει καλό από το να λέμε μόνο ωραία κούφια πατριωτικά λόγια.

SZAE 25 Μαρτίου 2012 στις 11:51:00 μ.μ. EEST  

@Αρματιστής:
Υπολογισε και την κουραση, την ορθοστασια που εχει η αναμονή.
Δεν τα αναφερω σαν δικαιολογια απλα σαν παράγοντα.
Ελειπε και ο κοσμος η παρουσια του οποιου ακούγεται στο αυτι σου.
Εαν εχεις κανει την διαδρομη, που προφανως την εχεις κάνει, θα με καταλάβεις.

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2012 στις 12:57:00 π.μ. EEST  

Χρόνια πολλά σε όλους!

@ Αρματιστή: σε παλιότερα φιλμ επικαίρων έχω δει παρελάσεις με το Αμερικανικό στυλ παρέλασης, το χέρι χαμηλά δηλαδή. Πότε καθιερώθηκε ο Αγγλικος τρόπος παρέλασης με το χέρι ψηλά;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP