Μπεγλίτης : Πρόβλημα με την επάνδρωση,αλλα δεν θα αυξήσουμε την θητεία..

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόβλημα της επάνδρωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις συζητήθηκε ,μεταξύ άλλων, στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου και ακούστηκαν σοβαρότατες καταγγελίες απο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη. Ο κ.Μπεγλίτης αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία για τα μεγάλα προβλήματα επάνδρωσης που προκλήθηκαν σε κρίσιμους στρατιωτικούς σχηματισμούς,από τη μείωση της θητείας στου 9 μήνες και κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι προχώρησε στη μείωση της στρατιωτικής θητείας χωρίς κανένα σχέδιο. (Βλέπε σχετικά : Θητεία : Η πραγματική μείωση)

Την επόμενη στιγμή βέβαια διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ...δεν έχει καμία πρόθεση να αυξήσει τη χρονική διάρκεια της θητείας, παρά το οξύτατο πρόβλημα.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

"Εννέα μήνες στρατιωτική θητεία. Ξέρετε που βρεθήκαμε; Να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Ρωτήστε τη στρατιωτική ηγεσία, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σε τι ποσοστά είναι σήμερα η πληρότητα μειζόνων ή ελασσόνων στρατιωτικών σχηματισμών ανά την Ελλάδα.

Αυτή η απροετοίμαστη και αψυχολόγητη μείωση στο όνομα της προεκλογικής σκοπιμότητας, έναν μήνα πριν τις εκλογές, μας έχει οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς διάφορες σκοπιμότητες, που ακούστηκαν.

Σε δυόμισι, τρία χρόνια ουσιαστικά καταργείται η στρατιωτική θητεία στην Αεροπορία και το Ναυτικό και όλα τα νέα παιδιά θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στο Στρατό ξηράς. Ναι, η στρατιωτική θητεία θα συνεχίσει, δεν θα αυξηθεί, γιατί ακούγονται διάφορα στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης, συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης. Όχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αυξήσουμε τη στρατιωτική θητεία."
Δηλαδή έχουμε τον υπεύθυνο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, να παραδέχεται δημοσίως ότι επιλέγει να κάνει τα στραβά μάτια στο οξύτατο πρόβλημα επάνδρωσης που αντιμετωπίζει το στράτευμα, προφανώς για λόγους πολιτικού κόστους... Και εις ανώτερα.

7 σχόλια:

flanker7 10 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:51:00 μ.μ. EEST  

Δηλαδή ο πολιτκός υπέυθυνος για την άμυνα της χώρας επιλέγει συνηδειτά να την υποσκάπτει παρόλο που έχει την δυνατότητα να διορθώσει τα αναγνωρισθέντα υπ'αυτόν λάθη των προκατόχων του!
Ζήτω η μελλοθάνατη ελληνική Ελλάδα!

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:16:00 μ.μ. EEST  

Τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να διορθώνονται?
Κατηγορείτε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι κακώς μείωσε την θητεία, και έχετε δίκιο.
Επανορθώστε τα λάθη, αν δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε.

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:39:00 μ.μ. EEST  

dongfire

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

Αν τα βυσματα πανε στα συνορα.
αν κλεισουν και τα ακυρα στρατοπεδα δεν χρειαζεται να αυξηθεί η θητεια.
Η ιδια στρατιωτικη ηγεσια φταιει που κανει τα στραβα ματια στις "μεταθεσεις"

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:46:00 μ.μ. EEST  

@ 11 Σεπτεμβρίου 2010 4:38:00 μ.μ.

Φιλε η νοοτροπια γυρω απο τα βυσματα οντως δημιουργει προβληματα. Η στρατιωτικη ηγεσια ομως υπακουει εντολες απο την πολιτικη ηγεσια. Η ευθυνη ειναι κυριως στους πολιτικους και στους νεους που αποδεχονται αυτη την κατασταση (τα ιδια τα βυσματα) επειδη δεν εχουν ιχνος αξιοπρεπειας, δεν καταλαβαινουν τις υποχρεωσεις τους σαν πολιτες και δεν καταλαβαινουν τη σημασια της θητειας. Και βεβαια η ευθυνη ειναι και στο περιβαλλον που ανατρεφει τετοιες χαμενες υπαρξεις.

Τωρα το κατα ποσο ο αριθμος των βυσματων θα διορθωνε την ελλειψη προσωπικου, αυτο δεν ισχυει ουτε και κατα φαντασια. Η θητεια χρειαζεται να αυξηθει και πολυ σημαντικα, γιατι οι αριθμοι ειναι αριθμοι και το προβλημα ειναι πολυ μεγαλο. Επισης οι βαρβαροι απο την ανατολη γινονται πιο απειλητικοι μερα με την μερα.

konion 12 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

Εἶμαι περίεργος τί θὰ κάνη, διότι ἂν μιλάει ὅπως ὁ ὑπουργὸς οἰκονομικῶν (ὄχι νέα μέτρα γιὰ φέτος, ἀλλὰ γιὰ τὸ ἑπόμενο ἕτος δὲν λέω τίποτε), μᾶλλον βλέπω τὴν θητεία νὰ αὐξάνεται.
Τὸ μέλλον θὰ δείξη.

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:28:00 μ.μ. EEST  

Επειδή διαβάσαμε και το "κουφό", ότι για τα βύσματα φταίνε οι νέοι (που τα χρησιμοποιούν):
α) Μεγαλύτερα βύσματα από τους στρατεύσιμους είναι οι μόνιμοι. Όποιος έχει περάσει από Γεν. Επιτελείο το γνωρίζει καλά. Ακόμα και οι ΕΠΟΠ, γι' αλλού προορίζονταν και αλλού βρίσκονται.
β) Το βύσμα αυτό καθαυτό, είτε είναι ο ίδιος, είτε συνεργάζεται με ανθρώπους από το στράτευμα, για να φέρει σε πέρας το "έργο" του.
γ) Όπως και να 'χει, την εικόνα της επαρκούς ή ανεπαρκούς επάνδρωσης των μονάδων την έχουν οι στρατιωτικοί. Επομένως, στο χέρι τους είναι να δέχονται ή να απορρίπτουν αιτήματα μετάθεσης.
Όταν όμως στην κορυφή τοποθετείται ο πιο "αρεστός" στους πολιτικούς, ο οποίος με τη σειρά του τοποθετεί από κάτω αυτούς που θα τον βοηθήσουν να παραμείνει ο πιο αρεστός και αυτοί με τη σειρά τους, συγχρόνως με την εξυπηρέτηση των "από πάνω", κάνουν και τα προσωπικά τους μικροβολεματάκια, πως να μείνει προσωπικό για "επάνδρωση";
Ντροπή λοιπόν στους νέους που εκμεταλλεύονται το σάπιο σύστημα. Αλλά μεγαλύτερη ντροπή στους "μύκητες" και τα "βακτήρια", που εμποδίζουν το σύστημα να αναπτύξει υγιείς αντιστάσεις. Στο κάτω κάτω της γραφής, η εκδιδόμενη πάντα θα είναι χειρότερη από αυτόν που περιστασιακά νοικιάζει τον έρωτά της...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP