Σαμαράς : Διέξοδος απο το Μνημόνιο

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες απο το Βελλίδειο Ίδρυμα στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διαψεύδοντας ότι το Μνημόνιο αποτελεί διέξοδο από την κρίση και παρουσιάζοντας την εναλλακτική λύση διεξόδου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια λύση, όπως είπε πολλαπλά καλύτερη, πολύ πιο αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη.

Θέτοντας εξάλλου το πολιτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφοβισμού τους απο το ΠΑΣΟΚ και να "ψηφίσουν τις ελπίδες τους κι όχι τους φόβους τους", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ομιλία Σαμαρά εδώ

Ολόκληρη η συνέντευξη της 19/9 εδώ

31 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:26:00 π.μ. EEST  

“Πρέπει να γίνουμε ξανά Έθνος Μεγάλων Φιλοδοξιών. Να μη γίνουμε φοβικοί. Να μη «καταναλώνουμε την Ιστορία μας…

Να δημιουργούμε Ιστορία! Να γίνουμε αισιόδοξοι. Να αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση. Ώστε να αφήσουμε το ίχνος της αξιοσύνης μας.”

Α.Σαμαρας

(κλειστε τα ματια σας και σκεφτειτε αυτα τα λογια να βγαινουν απο το στομα του γιωργακη, θα ηταν εργο επιστημονικης φαντασιωσης)

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:52:00 μ.μ. EEST  

Ο γιωργάκης συνεχίζει την μυστική διπλωματία με την Τουρκία και μιλά για παγκόσμια διακυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα επειδή από λόγια έχουμε χορτάσει περιμένουμε τα έργα του Σαμαρά, οχι πως με τα Σκόπια δεν είδαμε να πάει κόντρα του εφιάλτη, αλλά όλα κρίνονται από τις θέσεις την ώρα της κρίσης.

Geopolitics & Daily News 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:28:00 μ.μ. EEST  

Καλησπέρα.

Ρε παιδιά, ήμαρτον.

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να μας τύχει για να αποκαθηλώσουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ήμαρτον ξανά.

Και σας το λέω χωρίς να είμαι ΛΑ.Ο.Σ, Παπαθεμελικός ή πόσο μάλλον αριστερός.

Στο τέλος της γραφής δεν είμαι τίποτα, άλλά δεν ξεχνώ για το ποιος φταίει για το κατάντημα μας.

Και αν μου πείτε φταίμε και εμείς θα σας πω, ναι 100%, φταίμε και εμείς, και αυτό συμβαίνει γιατί απλώς δεν βάζουμε μυαλό. Και ο νοών νοείτω.

Τι είπε ο Σαμαράς, τι είπε ο Γιωργάκης, γιατί δεν μιλάει ο χοντρός της Ραφήνας, γιατί φτιάχνει κόμμα η Ντορίτσα κλπ.

Άντε να χαθούνε όλοι τους. Βαρεθήκαμε.

Και ολοκληρώνω με μία διευκρίνιση. Δεν αφήνω υποννοούμενα για το ιστολόγιο. Απεναντίας, το επισκέπτομαι, είσαστε άξιοι, και 100% σοβαροί.

Απλώς βγάζω τη τρέλα μου και τα νεύρα μου για τους πολιτικάντηδες στην εν λόγω ανάρτηση.

Κάποιες φορές αναρωτιέμαι, τελικά μας αξίζει τέτοια τύχη;

Φιλικά / Λουκάς

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:35:00 μ.μ. EEST  

Antonis kai ta miala sto mixer..!!

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:54:00 μ.μ. EEST  

Kαι τι προτείνεις εσύ Λουκά;

"Παγκόσμια διακυβέρνηση" σαν το ΓΑΠ;

Ξέρεις αυτό το ψηλό παιδί απο την Μινεσσότα που υποστηρίζει ο κωλοτούμπας και η κορη του πατέρα της

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:25:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Λουκά καταρχήν,σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου.

Πολιτικές παρεμβάσεις κάνουμε σπανίως απο αυτό εδώ το βήμα, όμως χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, νοιώθω ότι τις λίγες φορές που είπαμε κάποια πράγματα ανοιχτά δικαιωθήκαμε πανυγηρικά.

Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε τον Οκτώβρη του '09 ότι η συλλογιστική του κ.Καρατζαφέρη (ο οποιος ελεγε περιπου τα ιδια) θα οδηγήσει τον ΓΑΠ στην εξουσία, με πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις για την χώρα

Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009
http://www.enkripto.com/2009/09/4-2009_16.html

Μαλιστα σε εκείνη την τοποθέτηση μας είχε απαντήσει βουλευτής του κ.Καρατζαφέρη και νυν υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, ο οποιος στο επιχείρημα "αν ο ΓΑΠ αποκτησει 151 βουλευτές θα κανει οτι θέλει" λιγο πολύ μας απάντησε ότι δεν είναι έτσι, καθώς μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ θα προκαλέσει "σεισμό" κτλ κτλ.

Το πόσο μεγάλο "σεισμό" προκάλεσε η ταύτιση του κόμματος του κ.Καρατζαφέρη με καίριες επιλογές του ΠΑΣΟΚ, όπως το μνημόνιο , όπως η προσφυγή στο ΔΝΤ ("δική μου ιδέα ήταν" κραύγαζε στην tv ο κ.Καρατζαφέρης..) το βλέπουμε στην πράξη σήμερα. Ακόμα θυμόμαστε κάποιους να κατηγορούν απο το βήμα της Βουλής Έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονταν για το λαθρονομοσχέδιο ώς "πράκτορες"..

Μάλιστα χαιρόμαστε ιδιαιτέρως γιατι βλέπουμε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής στον οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως έστω και με καθυστέρηση 1 έτους έρχεται στα λόγια μας. Μέσω μεγαλοπρεπέστατης κυβιστήσεως. Βλέπε :

"Ακούω από ορισμένους την κριτική γιατί δεν εμποδίσαμε τον Πρωθυπουργό από το να μας πάη στο ΔΝΤ. Πώς; να τον δέρναμε; αυτόν εξέλεξαν οι Έλληνες και με 160 έδρες κάνει ό,τι θέλει. Ό,τι περισσότερο μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε, αλλά σε τίποτε δεν μας άκουσε δυστυχώς!"

http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=3&t=412

Scripta manent, ευτυχώς.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:08:00 μ.μ. EEST  

"Μέγα το της θαλάττης κράτος" απάντηση στον Νταβούτογλου!

Εύγε Αντώνη!!

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:42:00 μ.μ. EEST  

H metria kyvernisi karamanli , itan h kaliteri ta teleytea 30 xronia , giati oi alles itan apo kakes os athlies . alla fisika ta vromo kanala toy kathestotos episan oloys toys elines . Tora o Samarsa ine o pio patriotis.
xypniste

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:54:00 μ.μ. EEST  

Φίλε ΛΟΥΚΑ , έχουμε δημοκρατία και αυτό αμέσως-αμέσως , σημαίνει ότι έχουμε την δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην διαμόρφωση του μέλλοντος της πατρίδας μας(έστω και λίγο) . Από εκεί και μετά , έχουμε συγκεκριμένες επιλογές . Και εγώ ας πούμε θα ήθελα τον Μέγα Αλέξανδρο , αλλά δεν υπάρχει . 5-6 επιλογές τελικά υπάρχουν . Κατ'εμέ η καλύτερη από αυτές , είναι ο Σαμαράς . Αν είσαι ενεργός πολίτης και παίρνεις στα σοβαρά , το δημοκρατικό σου καθήκον , θα ψάξεις και εσύ , θα διαβάσεις , και ίσως να καταλήξεις στην ίδια άποψη με εμένα . Η πολιτική ιστορία του κυρίου Σαμαρά τα τελευταία 20 χρόνια , δεν είναι κάτι κρυφό . Μιλάμε για έναν πραγματικό πατριώτη .
Οι γενικοί αφορισμοί , δεν έχουν χώρο σε μια κατάσταση πραγματικών επιλογών .

PRO

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:23:00 μ.μ. EEST  

Είμαι 39 και ψηφίζω ΝΔ αλλά έχω πάρει την απόφαση να μην ψηφίσω στις εκλογές που έρχονται και θα την κρατήσω. Σήμερα άκουσα τον Σαμαρά να μιλάει και ένιωσα κάτι μέσα μου που έχω να νιώσω πολύ καιρό, μια ελπίδα. Και μόνο που είπε "είναι πιο δύσκολο για ένα νεοδημοκράτη να ψηφίσει ΝΔ παρά για ένα ψηφοφόρο του πασοκ" μιλάει στη ψυχή μου, πιάνει το πως νιώθω τώρα. Πάνω απ'όλα όμως είμαι Εθνική Ελλάδος όπως είμαστε όλοι μας και θέλω να σωθεί η χώρα μου όποιος και να κυβερνάει.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:18:00 μ.μ. EEST  

ξυπνάτε πρέπει να πάει από εκεί που ήρθε το αμερικανάκι, αυτό είναι το διακύβευμα, συν ότι πρώτη φορά ακούγετε μια πατριωτική για έχουμε πήξει στους εφιάλτες κατα καιρούς από το δούλεμα του Αντρέα μέχρι τον γνωστό έξω από εδώ.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:36:00 π.μ. EEST  

Παιδιά, τα λόγια είναι πάντα ωραία και εμείς οι Έλληνες πάντα διαπρέπουμε στις ρητορείες. Κατά τη γνώμη μου, δεν αρκεί να είσαι πατριώτης και να ενδιαφέρεσαι για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής για να κερδίσεις αξιοπιστία και να διεκδικήσεις την πρωθυπουργία. Συμφωνώ ότι ο Σαμαράς είναι ευαίσθητος στα λεγόμενα "εθνικά θέματα" και μπράβο του, αλλά δεν έχει παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο σαν αντιπρόταση στα κυβερνητικά μέτρα -που μας επιβάλλουν οι δανειστές, για να μην ξεχνιώμαστε-. Άλλωστε ήταν υπουργός στην τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή και ποτέ δεν άκουσα να διαφωνεί, να αντιπροτείνει, να επεμβαίνει για να βελτιώσει τις πολιτικές που ακολουθούνταν (αδράνεια, διάλυση και τα γνωστά που κληρονόμησε η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ και επάξια τα συνέχισε...). Όσο για το επαχθές μνημόνιο, σε καμία περίπτωση δεν είναι υπαιτιότητα αποκλειστικά της κυβέρνησης Παπανδρέου. Όποιος ζει σ' αυτή τη χώρα καταλαβαίνει ότι εκεί οδηγηθήκαμε σιγά σιγά από όλους, άρα όλοι έχουν ευθύνη και δεν μπορεί εναλλάξ να το παίζουν τιμητές. Συμφωνώ σε πολλά και με τον Λουκά.

Ως πολύ συχνός αναγνώστης αυτού του μπλογκ θέλω ανοιχτά να καταθέσω την ενόχλησή μου για αυτού του τύπου τα άρθρα σας, όχι γιατί δε μ' αρέσουν, όχι γιατί θεωρώ ότι δε δικαιώνονται ενίοτε, αλλά επειδή έχουν κομματική ταυτότητα σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα άρθρα και τη λογική συγκρότησης του μπλογκ που είναι ευτυχώς απαλλαγμένη από κομματικούς χρωματισμούς. Ίσως είμαι ευαίσθητος σ' αυτό επειδή ακριβώς δεν έχω κομματική ταυτότητα και θεωρώ εαυτόν ελεύθερα σκεπτόμενο πολίτη (όσο είναι αυτό δυνατόν στις μέρες μας). Μη χάσετε σ' αυτό το μπλογκ το πλεονέκτημα της καθαρής και ακομμάτιστης ματιάς στη θεματική του. Μια καλή ιδέα θα ήταν να κάνατε ξεχωριστά ένα πολιτικό μπλογκ!

Φιλικά,
ΠΚΠ

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:47:00 π.μ. EEST  

"Οι γενικοί αφορισμοί , δεν έχουν χώρο σε μια κατάσταση πραγματικών επιλογών ."
Ετσι φιλε μου οπως το ειπες,ετσι ακριβως.Γιατι με αυτο το τροπο πολλοι νιπτουν τας χειρας τους και με λιγα λογια δεν ξερουν τιποτα για το φονο... Και ειδα και ακουσα.Κι δε θα το αφησω να περασει ετσι.Θα παω και θα το πολεμισω,θα ψηφισω θα φωναξω και θα πω το λογο μου.Δεν ειναι ολοι το ιδιο,τελος.Το Χρυσανθο το Λαζαριδη,το Φαηλο το Κρανιδιωτη,το Καραχαλιο,το Μαζη και ολα αυτα τα εθνικα ιδεολογικα κεφαλαια,ΔΕΝ θα μπορεσει να τα εχει ποτε των ποτων το εθνομηδενιστικο πασοκ!Οχι,δεν ειναι το ιδιο.Θα μπορουσε, αλλα... του λειπει κατι.
13

enkripto 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:11:00 π.μ. EEST  

Φίλε ΠΚΠ, πολιτική ταυτότητα έχουμε, κομματική όχι.

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά.

Ακομμάτιστος ναι, απολιτικος οχι. θυμίσου τα περι "οριζοντίου σχίσματος" που γραφαμε κάποτε, για να καταλάβεις τι εννοώ.

Ίσως έχει καταντήσει κουραστικό να το λέμε,αλλά θα το ξαναπώ.Όταν κατακεραυνώναμε την απαράδεκτη πολιτική Μεημαράκη και την γνωστή σε όλους "προσφορά" της Ντόρας απο το ΥΠΕΞ, κάποιοι μας έλεγαν κρυφοπασόκους (ψάξε τις λέξεις Βασιλάκος,Μεημαράκης,Ντόρα για να δείς και μόνος σου) . Όταν μιλάγαμε για την πολυπολιτισμική ατζέντα ΓΑΠ και το λαθρονομοσχέδιο μερικοί μας έλεγαν κατευθυνόμενους νεοδημοκράτες. Όταν υπογραμίζαμε τις κωλοτούμπες Καρατζαφέρη ο οποιος καλωσόρισε στο ..πατριωτικό κίνημα τον πρωθυπουργό, συνέβει το ίδιο.

Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα γύρω σου και να μην παίρνεις θέση. Ειδικά αν το κάνεις για να μην χαρακτηριστείς ή για να "χαιδέψεις αυτιά". Τις αλήθειες πρεπει να τις λέμε.

Τώρα για την ουσία της παρούσας ανάρτησης. H δημόσια συζήτηση για το Μνημόνιο είναι καίριας σημασίας, πρόκειται για θέμα που άπτεται της εθνικής μας κυριαρχίας. Οι τοποθετήσεις σαν την παραπάνω, δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στα ΜΜΕ,γίνεται μεγάλος πόλεμος απο το σύνολο σχεδόν των εκδοτικών συγκροτημάτων σε όποιον ακολουθεί τέτοια αντι-μνημονιακή ρητορική. Τέτοια κίνητρα εμείς δεν έχουμε. Όσοι εκ των αναγνωστών θέλουν να διαβάσουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που ειπώθηκαν (χωρίς τον παραμορφωτικό φακό των δελτίων) μπορούν να ακουλουθήσουν τον σύνδεσμο,είναι στην διακριτική τους ευχέρεια.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:20:00 π.μ. EEST  

Η ομιλία ήταν εξαιρετική και η συνέντυξη τύπου ακόμη καλύτερη κι εδώ θα σταθώ με μια παρατήρηση. Είναι εντυπωσιακό πόσο ψύχραιμα και σωστά απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις που ήταν ανοιχτά προβοκατόρικες, ακολουθούσαν λογική ακροβασία για να καταλήξουν ίσως προσβλητικές από κάποιους -μόνο στο τίτλο- δημοσιογράφους. Πραγματικά το 1/10 της χολής τους να βγάζαν στο ΓΑΠ θα είχαμε νέα εντυπωσιακά μαργαριτάρια (και το 1/10 της προβολής του ΓΑΠ να είχε ο Σαμαράς θα ήταν σήμερα θέμα συζήτησης παντού)

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:53:00 π.μ. EEST  

ΠΚΠ

Καλές οι γενικότητες, ο Σαμαράς ήταν ένα χρόνο στο υπουργείο πολιτισμού, ο άλλος που ήταν επί κυβέρνηση Σιμήτη και 10 χρόνια υπουργός δεν το λες.

Ασε τις γενικότητας και μιλά για την ταμπακέρα, άλλωστε οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Tommygun 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:02:00 μ.μ. EEST  

Αρνουμαι να θεωρησω εναλλακτικη λυση ενα κομμα, του οποιου προηγουμενος ηγετης ειχε πει για την Μακεδονια "σε δεκα αυτο το ονομα θα το εχουμε ξεχασει". Αρνουμαι να ψηφισω ενα κομμα, το οποιο εθεσε στερεες βασεις για την καταρρευση της χωρας (τους οροφους τους σηκωσε ο ΓΑΠ) και το πιασαν οι πατριωτισμοι του κωλου μπας και τσιμπησει κανενα κοροιδο. Αρνουμαι να ψηφιζω ηλιθιους, ανικανους, ασχετους και επαγγελματιες πολιτικους, οι οποιοι δεν πιστευουν σε τιποτα και τους πατριοτισμους τους εχουν μονο ως μεσο εξαπατησης των πολιτων.


Χιλιες φορες να ψηφισω ενα γελοιο κομμα με 0,1 % παρα σε εναν απο αυτους τους λυκους με προβια προβατου. Αποφασιστε και πραξτε ο καθενας κατα συνειδηση. Μονο μετα μην γυρισατε να πειτε "αλλα μας εταξε, αλλα εκανε".

Αρματιστής 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:22:00 μ.μ. EEST  

Όπως πολύ σωστά γράφει ο "εν κρυπτώ", στη παρούσα δυσάρεστη συγκυρία, κανένας πραγματικός πολίτης δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος με όλα αυτά που σχεδιάζονται σε βάρος του έθνους, του λαού, της κοινωνίας των πολιτών και της υπόστασης της πατρίδας μας.

Και αν το Μάϊο πολλοί δεν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει και σε τι ατραπό μπήκαμε, σήμερα η άγνοια είναι ασυγχώρητη.

Θα δανειστώ ένα άρθρο του Σταύρου Χριστακόπουλου, που δημοσιεύθηκε στο "Ποντίκι", λίγο πριν την 19/6/2010 και περιέγραφε με μεγάλη σαφήνεια που βαδίζει η χώρα μας με την υπογραφή του "Μνημονίου" και της δανειακής σύμβασης. Όσοι το διαβάσουν, πιστεύω ότι θα μπορέσουν να καταλάβουν γιατί βιώνουμε τη σημερινή θλιβερή κατάσταση που από ότι φαίνεται δεν έχει ορατό τέρμα.
********************

Από topontiki.gr

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Όσο ο χρόνος περνά και γίνεται καθαρό ότι η ελληνική κρίση είναι μόνο μια πτυχή της δομικής οικονομικής και πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο θα εμφανίζονται πιεστικά κάποια ερωτήματα που θα υποχρεωθεί να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα ερωτήματα αυτά έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές της και εκ του αποτελέσματος συνοψίζονται ως εξής:

1ο Γιατί η χώρα βρίσκεται υπό τη διακυβέρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Γιατί προχώρησε σε αυτήν την επιλογή η κυβέρνηση;

2ο Γιατί αποδέχτηκε και προωθεί μια οικονομική πολιτική η οποία, ενώ απειλεί με πτώχευση την ελληνική κοινωνία, όπως δείχνουν οι αριθμοί, δεν οδηγεί σε κάποια διέξοδο;

3ο Ποιο είναι τελικά το αντάλλαγμα που πρόσφερε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει νέα δάνεια από τους πιστωτές;

Για τα δύο πρώτα ερωτήματα η συζήτηση θα κρατήσει χρόνια και οι τελικές απαντήσεις ίσως δοθούν από την Ιστορία. Το τρίτο ερώτημα, ωστόσο, έχει ήδη απαντηθεί από τη δανειακή σύμβαση την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση στις 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση αυτήν, η δανειολήπτρια (Ελλάδα) παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει σε σχέση με τα περιουσιακά της στοιχεία ή από κάθε νομική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της ασυλίας από την άσκηση αγωγής, κατάσχεσης, αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των περιουσιακών της στοιχείων. Μάλιστα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με γνωμοδότησή του, μας ξεκαθαρίζει το νόημα αυτού του όρου της Σύμβασης:

«Ούτε ο δανειζόμενος ούτε οποιαδήποτε περιουσία του έχουν ασυλία λόγω κυριαρχίας ή για άλλο λόγο από τη δικαιοδοσία και την εκτέλεση σχετικά με κάθε ενέργεια ή διαδικασία σχετική με τη σύμβαση».

Είναι προφανές ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση έναντι των πιστωτών της χώρας είναι τεράστιες. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει με την υποθήκευση ολόκληρης της χώρας κρύβοντας τα ψιλά γράμματα των όποιων δανειακών συμβάσεων.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:23:00 μ.μ. EEST  

Προφανές είναι επίσης ότι, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα μαύρα σενάρια και οι πιστωτές αρχίσουν να κάνουν χρήση των δανειακών συμβάσεων απαιτώντας από τα δικαστήρια κομμάτια της χώρας και της περιουσίας της, οι ευθύνες που θα καταλογιστούν στην κυβέρνηση και τα μέλη της δεν θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμες.

Ήδη η εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά και των επιμέρους εξειδικεύσεών του, πετσοκόβει τους μισθούς, καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα και γκρεμίζει το ασφαλιστικό σύστημα στο όνομα του «αποπληθωρισμού» και της αποπληρωμής των επαχθών παλαιών και νέων δανείων – αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής επιλογής. Και όλα αυτά, εν τέλει, υπό την επίσημη, αδιανόητα εκβιαστική απειλή όχι κάποιου τυχαίου, αλλά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χ.Μ. Μπαρόζο:

«Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες μπορεί να εξαφανιστούν ως δημοκρατίες αν δεν εφαρμόσουν τα πακέτα λιτότητας».

Στο όνομα, λοιπόν, του «αποπληθωρισμού» καταργούνται με Προεδρικό Διάταγμα οι Συλλογικές Συμβάσεις, ο κατώτατος μισθός και η διαιτησία, ενώ απελευθερώνονται οι απολύσεις και κόβονται στο μισό οι αποζημιώσεις. Χωρίς μάλιστα αυτό να είναι αναγκαστικά το τέλος, αφού τίποτε – στην Ελλάδα και την Ευρώπη – δεν προμηνύει πως αυτή η πολιτική θα διασφαλίσει την απαγκίστρωση από την επιτήρηση και την επαναφορά σε μια «κανονική» οικονομική διαδικασία. Σε αυτό άλλωστε συνηγορεί και η... «πρόβλεψη» της Κομισιόν, στην ετήσια έκθεσή της, ότι νέα περιοριστικά μέτρα μας περιμένουν το 2011.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:53:00 μ.μ. EEST  

Τοmmygun, ξεχνάς ποιος ακριβώς ανέτρεψε την γραμμή Μητσοτάκη για κλείσιμο άρον-άρον του Σκοπιανού. Με τίμημα να μείνει 17 χρόνια στην αφάνεια.

Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι, είναι ακριβώς ο κύριος στην φωτογραφία της ανάρτησης, ο οποίος απέδειξε εμπράκτως ότι εννοεί αυτά που λέει.

Μέχρι στιγμής το "άλλα μας εταξε, αλλα έκανε" δυστυχώς το λένε μόνο οι πατριώτες που ψήφισαν ενα υποτίθεται πατριωτικό κόμμα,που μετετράπει σε εξαπτέρυγο του ΓΑΠ.

Δυστυχώς και εγώ μεταξύ αυτών.

Νήμα 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:59:00 μ.μ. EEST  

Είδα την συνέντευξη τύπου του Αντώνη Σαμαρά για να δω τι έχει να πεί και πως το λέει.

Αν και είμαι τρομερά επιφυλακτικός και αηδιασμένος με τους πολιτικούς (και τους λακέδες τους) εν γένει (γι'αυτό δεν έχω ψηφίσει κανένα μεγάλο ή μικρό κόμμα όσο ήμουν Ελλάδα -μέχρι το '99) είδα/άκουσα κάποιον που έχει σοβαρότητα είναι εστιασμένος και διαβασμένος στα εν λόγω καίρια θέματα.


Μου φάνηκε ως ένας πολιτικός που μπορεί να βελτιώνεται και να εξελίσσεται και οχι (ΜΟΝΟ) να ελλίσεται.
Δεν θα είμαι Ελλάδα για να ψηφίσω απλά πιστεύω ότι είναι σοβαρός άνθρωπος και αν όντως έχει δίπλα του ΑΞΙΟΥΣ μπορεί να δρομολογήσει κάποια πράγματα προς το καλύτερο.
Πάντως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και στην ΠΡΑΞΗ.


ΝΗΜΑ

Tommygun 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

Μηπως να θυμηθουμε και ποιος ανοιξε τα συνορα με την Αλβανια? Καθως και την σταση του σχετικα με τα σκανδαλα που συνεβησαν στην προηγουμενη κυβερνηση?

Ουτε εγω προβαλλω τον ΓΑΠ σαν λυση. Αλλα οχι να πηγαινουμε συνεχεια απο την Σκυλλα στην Χαρυβδη. Τι πρεπει να γινει δηλαδη για να αλλαξουμε μυαλα? Να διασπαστει η χωρα?

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

βεβαίως και να το θυμηθούμε μπας και σταματήσει να αναπαράγεται αυτή η
άθλια συκοφαντία που έχει καταπέσει κατ'επανάληψη

http://www.antinews.gr/?p=33821

Όσο για την στάση Σαμαρά σχετικά με τα σκάνδαλα, εγώ απλά θα πώ ότι Βουλγαράκης,Ρουσόπουλος,Παυλίδης,Μαρκογιανάκης, Ντόρα οι οποίοι συνδέθηκαν με τον α ή τον β τρόπο με σκάνδαλα, έφαγαν σούτ με συνοπτικές διαδικασίες. Όποιος δεν το βλέπει ή είναι τυφλός ή είναι εμπαθής.

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:03:00 π.μ. EEST  

Τα «ελληνικά» κόμματα και δη αυτά της εξουσίας, είναι ξοφλημένα. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης.

Πρέπει να κάνουμε όλοι την ρήξη με τις, οικογενειακές, κομματικές, μας παραδώσεις ή/και τις ιδεολογικές ροπές αν θέλουμε να ξαναπάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας (και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΔΝΤ).

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πολύ πρακτικό για να αφορά καλλιστεία ρητορικής ή μη, μεταξύ αρχηγών κομμάτων, πρώην, νυν και μελλοντικών πρωθυπουργών.
Και μάλιστα αν αναλογιστεί κάνεις, ότι πιθανότατα οι αρχηγοί, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι κάνουν κουμάντο στα κόμματα τους και το ποιο αστείο, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι πατριώτες.

Τα κόμματα είναι κυψέλες πρακτόρων, καιροσκόπων, κολάκων, διεφθαρμένων, ανίκανων και φαιδρών προσωπικοτήτων που περιστοιχίζουν τις ηγεσίες. Η λεγόμενη αυλή. Αυτοί που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, καθώς, και η αυλή αυτών, δηλαδή οι υποτακτικοί, οι «ταχυδρόμοι», οι «φιλιππινέζες» που παρακαλούν για ένα ξεροκόμματο εξουσίας.

Και στη τελική ας μη κρίνουμε πολύ σκληρά τους αρχηγούς. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει κάθε επαφή με τη πραγματικότητα του λαού, κάπου μεταξύ του μακιγιαρίσματος πριν την τηλεοπτική εμφάνιση και της πρόβας στο καθρέφτη της επόμενης ομιλίας.

Άνθρωποι με ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές, αυτοκίνητα , κότερα, μοσχαναθρεμμένοι, ακριβοσπουδαγμένοι, αποστειρωμένοι. Έχουν βουτήξει αυτοί ποτέ τα πόδια τους στη λάσπη? Γιατί έχουμε την απαίτηση αυτοί οι άνθρωποί να είναι «εντάξει» με τις δικές μας πεποιθήσεις περί δικαίου, ηθικού, νόμιμου και εθνικού? Ας μην είμαστε σκληροί μαζί τους.

Το ότι θα τα πουν ωραία θα τα πουν. Τη τελευταία φορά που άκουσα όμορφα λόγια, μοιράζανε λεφτά και τώρα ψάχνω να βρω δεύτερο σώβρακο να φορέσω.

Κάπου στο βάθος ακούω και μια άλλη ηχώ που μίλαγε για επανίδρυση του κράτους και πάταξη της διαφθοράς. Καλά τα λέγανε τότε. Ό ένας στιβαρός και αυστηρός και ο άλλος χαμογελαστός και λυγερόκορμος.

Και ας πούμε τώρα, έτσι για την τιμή της ανάρτησης ότι ο Σαμαράς είναι η πατριωτική διέξοδος στα προβλήματα της χώρας. Έχετε δει ποιοι κάθονται δίπλα του?

Ας μην είμαστε αφελείς. Τη λύση στα προβλήματα της χώρας μπορεί να τη δώσει μόνο ο ελληνικός λαός, με έμφαση στο «ελληνικός». Εμείς οι γνωστοί άγνωστοι , που αν θα βρισκόμασταν τυχαία σε μια παρέα θα νιώθαμε ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε ξαδέρφια ή παιδικοί φίλοι. Εμείς που νιώθουμε ότι το να είσαι έλληνας είναι τίτλος τιμής και όχι κάτι για το οποίο να ντρέπεσαι. Εμείς που αντί να καθόμαστε όλοι από τη μία μεριά, μας έχουν βάλει να καθόμαστε απέναντι σαν να είμαστε εχθροί.

Επειδή δεν διαφαίνεται και καμία επανάσταση στο άμεσο ορατό μέλλον, αφού τα κιλά είναι πολλά και ο καναπές μαλακός, τουλάχιστο ας τους μαυρίσουμε. Όχι να τους αποθεώνουμε κιόλας.

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:16:00 π.μ. EEST  

Ωρε Γιώργη Πααααπαδοπουλεεεεε, ώπα!

Καλώς τους "επαναστάτες"..

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:57:00 π.μ. EEST  

Nαι σωστά .
Εμείς οι "αγανακτισμένοι" πατριώτες (κεντρώοι-δεξιοί-εθνικόφρονες...καταλαβαίνεις τι εννοώ)θα τους μαυρίσουμε και τότε ............. θα καταλάβουν

Συνέλληνά μου . Μου άρεσαν γενικά αυτά που λες . Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα . Οι βολεμένοι , οι κατεστημένοι , οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του καθεστώτος , θα συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και Τζέφρυ . Οπότε τι θα καταφέρουμε;
Ολοκληρωτική και απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ. (αυτοί είναι 2.5-3 εκατ ψήφοφόροι). Μέχρις ολοκληρωτικής καταστροφής της Ελλάδας .
Η παρουσία μας εδώ δεν αφορά κάτι ιδεατό . Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα . Είδες τι έγινε στις προηγούμενες εκλογές , όπου πάνω από ένα εκατ, αγανακτισμένοι πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν . Θριάμβευσε ο ΓΑΠ και μας έχει ξεφτυλίσει παγκοσμίως , ενώ κοντεύει να τα ξεπουλήσει όλα .

Πρέπει να ξυπνήσουμε από τα ροζ όνειρά μας και να στηρίξουμε τον Αντώνη Σαμαρά , όσο υπάρχει Ελλάδα ακόμα .

Pro από Συμβασιλεύουσα .

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:02:00 π.μ. EEST  

Υπάρχει ένας σοβαρός (πολιτικοποιημένος όχι κοματικοποιημένος) Έλληνας που να μην έχει καταλάβει τι του σέρβιραν τόσο καιρό τα μίντια του Καθεστώτος;
Υπάρχει κάποιος τέτοιος που να μην προτιμάει πρωθυπουργό Καραμανλή από Παπανδρέου;

Μόνη λύση σήμερα Σαμαράς .
Ξυπνήστε

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:35:00 π.μ. EEST  

@ 21 Σεπτεμβρίου 2010 2:16:00 π.μ. GMT+03:00

Γιατί θέλεις να με «καπελώσεις» και να με χαρακτηρίσεις χουντικό? Γνωστή η μέθοδος. Σκατά στον ανεμιστήρα και όπου κολλήσουν.

Γεια σου ρε καλόπαιδο, ραγιά με τα λουστρίνια.

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:11:00 μ.μ. EEST  

Για όσους δεν είδαν την συνέντευξη Σαμαρά στην ΔΕΘ, υπάρχει ολόκληρο το βίντεο εδώ:

http://www.youtube.com/view_play_list?p=AF4D3A6FC98DBCE8

Geopolitics & Daily News 25 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:16:00 π.μ. EEST  

Φίλοι,

το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι κατά τη γνώμη μου;

Οι παρωπίδες.

Π.χ. να ακούσουμε ή καλύτερα να δούμε τη συνέντευξη του Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Εντάξει να τη δούμε. Και μετά;;;

Αν δεν είχε βγει ο Σαμαράς και είχε βγει η Ντόρα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι θα μας λέγανε να δούμε με καμάρι τη συνέντευξη της Ντόρας.

Αν δεν είχε βγει ο σημερινός Παπανδρέου και είχε βγει ο Βενιζέλος, πάλι οι ίδιοι δεν θα ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ;

Ρε παιδιά, μας δουλεύει ο Πάγκαλος και μας λέει ευθέως ότι είναι από ανάγκη κληρονόμος. Ο άνθρωπος που είπε να να πάρει ο αέρας τη σημαία στα Ίμια.

Εκεί καταντήσαμε.

Γελάνε μαζί μας. Το ξέρουν πως είμαστε ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ και μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...

Αν η χώρα δεν πάρει μπροστά σε ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον.

Και δεν υπάρχει γενικώς μέλλον.

Στατιστικά να το βάλεις, το σύστημα (αφήνω έξω πολιτικούς συνδυασμούς & ονόματα) που έγινε η αιτία να καταταρρεύσει οικονομικά (και όχι μόνο) η χώρα σήμερα …ηγείται της προσπάθειας εξυγίανσης της.

Και ερωτώ εγώ ο ηλίθιος.

Αν προσλάβει μια ιδιωτική εταιρία έναν Οικονομικό Διευθυντή και αυτός βρε αδερφέ για κάποιους λόγους δεν ανταποκριθεί ο άνθρωπος στις προσδοκίες της εταιρίας, στους οικονομικούς στόχους, και κατ’ επέκταση στα νούμερα που δεν σηκώνουν και …κουβέντα.

Ερωτώ: Η εταιρία θα τον κρατήσει με σκοπό να την εξυγιάνει; ή θα τον απολύσει και μάλιστα θα χαθεί και από προσώπου γης επαγγελματικά;

Ερωτώ: Αν εγώ ανοίξω ένα κατάστημα ή μια βιοτεχνία με το οτιδήποτε και βρεθώ οφειλέτης στους προμηθευτές μου, στο ΙΚΑ, κλπ…

θα έχω ή όχι νομικές κυρώσεις;

Την ίδια ώρα τα Υπουργεία χρωστάνε στην ΔΕΗ, χρωστάνε στο ΙΚΑ και όπου κάποιος μπορεί να φανταστεί.

Τα κόμματα επίσης έχουν ταμεία και είναι κατά-χρεωμένα.

Και υπάρχουν ορισμένοι να μιλάνε για ελπίδα και κόμματα;

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:42:00 π.μ. EEST  

Λουκά, καλώς η κακώς η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική. Με κόμματα δλδ. Και καλώς είναι τετοια.

Και με τον γύψο είδαμε που καταλήξαμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP