Κλιμάκιο του ΓΕΣ στην Κύπρο

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Του Άδωνη Παλληκαρίδη

Κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, που βρίσκεται για υπηρεσιακούς λόγους στην Κύπρο, επισκέφτηκε μονάδες της Εθνικής Φρουράς και έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης στα πλαίσα του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας. Οι επιτελείς θα συντάξουν σχετική έκθεση για την πολεμική ετοιμότητα των μονάδων και για το αξιόμαχο του κυπριακού στρατεύματος.

Ενεργά η Κύπρος στην ευρωπαϊκή άμυνα
Παρά τις ατυχείς προτάσεις της πλευράς μας στο τραπέζι των συνομιλιών στο θέμα της Ασφάλειας, η χώρα μας εξακολουθεί να δίνει το «παρών» της στις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ε.Ε. συμμετέχοντας ενεργά στο κεφάλαιο της αμυντικής ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα ΚΑΑΥ Κιτίου στις 15 Σεπτεμβρίου, θα τιμήσει τους 24 αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά στις δομές Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ και του ΟΗΕ, όπως για παράδειγμα σε αποστολές της UNIFIL του ΟΗΕ στη Νακούρα του Λιβάνου και στο επιχειρησιακό στρατηγείο της πρώτης Αυτόνομης Ναυτικής Επιχείρησης της ΕΕ με την επωνυμία ΑΤΑΛΑΝΤΑ στο Νόρθγουντ στο Λονδίνο.

Προσθέτει ότι μέχρι σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετείχαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στο Σουδάν-Νταρφούρ, στο Τσαντ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Από το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους θα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική αποστολή EUTM SOMALIA.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Υπουργός Άμυνας θα δεξιωθεί τους στρατιωτικούς συντάκτες στο χώρο των ΚΑΑΥ και θα τους ενημερώσει για τρέχοντα θέματα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:55:00 π.μ. EEST  

Πως το ελεγαν αυτο στο χωριο μου να δεις...πως το ελεγαν...Α,ναι,τωρα το θυμηθηκα : αφηνουμε τον γαμο και τρεχουμε στα πουρναρια,η αλοιως,''Αλλα λογια να αγαπιομαστε'',η''αλλου ο παπας και αλλου τα ρασα του''.Μονο με τον Αττιλα μα μην μπλεξουμε,και οτι αλλο θελετε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP