Πυρά εναντίον Kυπριακού αλιευτικού απο τουρκική φρεγάτα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Σοβαρό επεισόδιο εναντίον κυπριακού αλιευτικού σκάφους σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και τουρκικών ακτών. Το αλιευτικό Σάντα Έλενα ψάρευε 13 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας όταν δέχτηκε για εκφοβισμό πάνω από 100 πυροβολισμούς και ένα κανονιοβολισμό από τούρκικα σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και μία φρεγάτα. Τα τουρκικά σκάφη απομακρύνθηκαν προσωρινά και προσέγγισαν ξανά το κυπριακό αλιευτικό όταν βρίσκονταν 19 ναυτικά μίλια από την Τουρκία, όπου και πάλιν ρίφθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί. Κατόπιν τουρκικό σκάφος πλησίασε παραπλεύρως και έριξε νερό κάνοντας χρήση των πυροσβεστικών αντλιών του, προειδοποιώντας τους Κυπρίους ναυτικούς ότι αν δεν απομακρυνθούν θα κάνουν χρήση πραγματικών πυρών. Το πλήρωμα(8 άντρες) επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν στο Υπουργείο Εξωτερικών και στον Γενικό Εισαγγελέα.

Το κυπριακό ΥΠΕΞ ήδη επικοινώνησε με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το εν λόγω περιστατικό και ταυτόχρονα, προβαίνει σε περαιτέρω διερεύνησή του...

3 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:53:00 μ.μ. EEST  

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ..ΠΟΥΣΤΗΣ !!!!

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:48:00 μ.μ. EEST  

ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΙ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΘΑ ΣΥΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΠΟΥ ΡΙΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:17:00 μ.μ. EEST  

μην τα μπερδευουμε, ελληλοτουρκιη ειναι η φιλια που απολαμβανουμε, οχι τουρκοκυπριακη.
ας γινουν και οι κυπριοι κουμπαροι και φιλοι για να απολαμβανουν οτι απολαμβανουμε και εμεις.
ας προσεχαν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP