Σχέδια «αυτονόμησης» των στρατιωτικών σχολών από τις Πανελλαδικές

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεχωριστές εξετάσεις για την εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές μελετούν τα υπουργεία Παιδείας και Εθνικής Άμυνας.

Απαντώντας σε σχετικό αίτημα της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη συμφωνία του με την πρόβλεψη ειδικής δέσμης εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές. "Το έχω συζητήσει με το υπουργείο Παιδείας και θα το επεξεργαστεί. Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος τυχαία στις στρατιωτικές σχολές", ανέφερε ο υπουργός Άμυνας. "Πρέπει να υπάρχει στοχευμένη επιλογή, πάντα με τις αδιάβλητες διαδικασίες του υπουργείου Παιδείας", πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Ευαγ. Βενιζέλος κράτησε αποστάσεις από την απόφαση για την ανάθεση αρμοδιοτήτων συντονιστή στο Γιάννη Ραγκούση. Απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, είπε: "Σας διαβεβαιώ πάντως πως οι αρμοδιότητες του υπουργείου Άμυνας και του ΚΥΣΕΑ είναι απολύτως ακέραιες και αλώβητες".

www.enet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:47:00 μ.μ. EEST  

Δρεψατε πάλι βουλευταί ευδαίμονα ρουσφέτια......

Για το θέμα των πτυχίων των Αξκων , οι οποιοι μετά απο τετραετή απαιτητική φοίτηση αποφοιτούν χωρίς ουσιαστικό τίτλο σπουδών θα κάνουν τίποτα τα βόδια οι αρχηγοί και το αρχιβόδι ο υπουργός; ΟΧΙ βέβαια θέλουν μια ακόμα γενιά ομηρών αξκών και υπαξκών ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP