«Η σημαία μας στον Πενταδάκτυλο»

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συμεών Κεβενζίδης, μιλώντας σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Δήμο Στροβόλου για τα 50χρονα της ΕΛΥΚ και ενώ άγημα μετέφερε την πολεμική σημαία που βγήκε αιματοβαμμένη από το στρατόπεδο της Δύναμης στο Γερόλακκο, είπε ότι στόχος, αν οι περιστάσεις το επιβάλουν, είναι η πολεμική σημαία της ΕΛΔΥΚ να ξανακυματίσει στον Πενταδάκτυλο.
Η ρήση σε επίσημη ομιλία του διοικητής της ΕΛΔΥΚ, που εκπροσωπεί την επίσημη παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο, σκόρπισε ρίγη σιγκίνησης και καταχειροκροτήθηκε. Ο Συμεών Κεβεντζίδης, ποντιακής καταγωγής, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα νεότερα στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Είναι χαμηλών τόνων έναντι των μέσων ενημέρωσης, αλλά αυστηρός στο στρατιωτικό καθήκον. Εκπαιδεύει και καθοδηγεί την ΕΛΔΥΚ ως κομμάτι της άμυνας της Κύπρου που, αν χρειαστεί, θα πολεμήσει για την ελευθερία της Κύπρου και την τιμή του έθνους.

http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/304690

10 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:10:00 π.μ. EEST  

Για σου ρε τεμετερον, να σε χαρώ!

βεβαια βλέπω να σε αποστρατευουν με αυτα που λες, αλλά να αγιασεις ο στομας σου παλικαρι μου

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

Για αποστρατεία τον βλέπω...

Θα συγχυστεί ο κ. Δρούτσας, που χαλάει το κλίμα...

AegeanHawk 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:44:00 π.μ. EEST  

Ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός να διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν Ελληνες Αξιωματικοί που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με ρεαλισμό, τιμώντας την ιστορία και το Εθνόσημο.

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:17:00 μ.μ. EEST  

Θα του κανουν την ζωη δυσκολη τα χωνι@!!

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:33:00 μ.μ. EEST  

Να αγιάσει το στόμα του.Εύγε.

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:39:00 μ.μ. EEST  

Α ρε πως μας καταντησανε ετσι ρε. λεγονται τα αυτονοητα και λεμε οτι αυτος που τα ειπε θα εχει προβλημα. εχω μεγαλο μισος μεσα μου για αυτους. δεν πρεπει να εχει χτυπηθει τοσο συστηματικα πουθενα αλλου στο κοσμο το πατριωτικο αισθημα του πολιτη οσο του Ελληνα πολιτη. αλλα δεν καταλαβαινουνε οτι ο,τι και να κανουνε η δουλεια γινεται επιφανειακα. οταν πραγματικα ερθει η ωρα που θα διακυδευεται γη και υδωρ θα τριβουνε τα ματια τους ειμαι σιγουρος. δεν πρεπει να αχρηστευσουνε ομως τη πολεμικη μηχανη. και αυτοι αυτο πανε να κανουνε. α ρε να ερθει η ωρα. εγω εχω ραντεβου με δραγωνα οπως και πολλοι αλλοι φανταζομαι. εχω καποιες επισημανσεις οσον αφορα τη διδακτικη υλη.

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:49:00 μ.μ. EEST  

Τoν Κεβεντζίδη καλο θα ήταν να μην τον κυριαρχούν τα συναισθήματα του διοτι κατέχει μια νευραλγική θέση και πρεπει να είναι ιδιαιτερα ψυχραιμος και να μην τον συγκινουν ουτε καν οι παρουσιες των βολεμενων συγγενων αγνοουμενων.

Συμφωνα με αυτα που ανεφερε δημοσιως ερχεται σε αντιθεση με τις θέσεις του επισημου κράτους.Ας ειναι τουλαχιστον στο μελλον πιο προσεκτικος.

Να κοιτάξει να ειναι ακριβοδικαιος στην διοικηση ανθρωπινου δυναμικου χωρίς να ψαρωνει ταπεινωνοτας ετσι τα 18χρονα οπως έκαναν οι προκατοχοι του.

Να μάθει ο κ Διοικητής οτι η πολεμικη σημαια της ΕΛΔΥΚ ΟΥΔΕΠΟΤΕ κυματιζε στον Πενταδάκτυλο.

Να γνωριζει ο Διοικητης οτι πολλοι πριν απο αυτον τα ειπαν αυτα μεταεισβολικα αλλα απο εργο μηδεν.

Ας μας εξηγησει τι σημαινει αν οι περιστασεις το επιβαλουν.
Δηλαδη αν δεν το επιβάλουν δεν πρεπει να απελεθερωθούν ενοπλως τα κατεχομενα εδαφη μας
ΞΗΜΑΡΕ ΟΛΑΝ!!!

Νήμα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:04:00 μ.μ. EEST  

Αυτός είναι Αξιωματικός!

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:39:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 6:39:00 μ.μ. GMT+03:00

lol Σωστός! Κι εγώ μαζί σου!

Ανώνυμος 14 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:25:00 π.μ. EEST  

Υπηρέτησα υπο τις διαταγές του Κεβεντζίδη, όταν ακόμα ήταν υπολοχαγός διοικητής λόχου. Τολμώ να πω ότι ήταν εξαιρετικός αξιωματικός και δουλευταράς. Και σαν άνθρωπος το ίδιο καλός. Όλοι οι φαντάροι τον εκτιμούσαν. Τον θεωρώ άξιο επαγγελματία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP