Εμείς τα κάναμε στρατηγέ Σαμπρί, μην επιμένεις

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Του Άριστου Μιχαηλίδη

Μα κι αυτοί οι Τούρκοι στρατηγοί να μην ακούνε τι τους λέμε. Να κάνουμε εμείς την προπαγάνδα τους και να ενοχοποιούνται μόνοι τους. Έκαναν λέει προβοκάτσιες, έκαιγαν τζαμιά για να τα φορτώνουν στους Ελληνοκύπριους και να ξεσηκώνουν τους Τουρκοκύπριους εναντίον τους. Μα τι λες στρατηγέ Σαμπρί Γιρμπιμπέσογλου; Δεν ακούς τι λένε οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι τόσο καιρό; Ότι οι Ελληνοκύπριοι τα έκαναν όλα αυτά. Ο Μακάριος, ο Γιωρκάτζης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Λυσσαρίδης… Δεν ακούς τον ίδιο το νόμιμο Πρόεδρο της Κύπρου, που δεν χάνει ευκαιρία να εξηγά στους ξένους ότι «εκάμαμεν τζιαι εμείς πολλά» και πρέπει να μετανοήσουμε και να πληρώσουμε το τίμημα; Δεν ακούς τους δημοσιογράφους της νεοκυπριακής νομενκλατούρας, τους πανεπιστημιακούς νέας τάξεως, τους πολιτικάντηδες των πρεσβειών; Τα λένε και τα ξαναλένε μέχρι που κατάφεραν να βάλουν τη θηλιά στο λαιμό μας και να δικαιολογήσουν την τουρκική εισβολή και όλες τις άδικες προσεγγίσεις της διεθνούς κοινότητας. Κι έρχεται ξαφνικά ένας Τούρκος, που ήταν λέει στέλεχος της Διεύθυνσης Ανορθόδοξου Πολέμου στην Τουρκία και είχε αναλάβει να ξεσηκώνει τους Τουρκοκύπριους εναντίον των Ελληνοκυπρίων, να ομολογεί αυτά που αρνείται να αντιληφθεί το θολωμένο μυαλό των νεοκυπρίων. Ότι, έκαναν δολιοφθορές «εναντίον ορισμένων αξιών, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το έκανε ο εχθρός».

«Στην Κύπρο έχουμε πυρπολήσει τζαμί εμείς», είπε και έγινε ένας χαμός. Τηλεοπτικός χαμός. Διότι, αίφνης το ΡΙΚ και μερικές ελληνοκυπριακές εφημερίδες ανακάλυψαν τη δολιοφθορά σαν να και πρώτη φορά άκουγαν τέτοιο πράμα. Όταν τους τα λένε οι «δικοί τους» δεν τα πιστεύουν. Γιατί έχουν από καιρό πεισθεί από την προπαγάνδα της αυτομόλυνσης, που είναι πια και επίσημη πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης, ότι εμείς τα κάναμε όλα τα κακά, εμείς σφάζαμε Τουρκοκύπριους, εμείς προκαλέσαμε την τουρκική εισβολή, τότε, πριν το 1974, που δεν προσέχαμε τα όνειρά μας, όπως λέει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «δεν τα προσέξαμε, σφάλλαμε πάρα πολλές φορές και, δυστυχώς, πληρώνουμε αυτά τα τιμήματα» (Δ. Χριστόφιας, 25/8/2010, Συνέδριο Αποδήμων).

Αλλά, είναι γνωστά και πολύ περισσότερα από αυτά που είπε ο Τούρκος στρατηγός. Είναι γνωστό ότι το 1958 οι επιθέσεις του τουρκοκυπριακού όχλου εναντίον Ελληνοκυπρίων προκλήθηκαν μετά από βόμβα που τοποθετήθηκε στην τουρκική πρεσβεία στη Λευκωσία, όπως και ότι τη βόμβα την τοποθέτησαν Τουρκοκύπριοι. Είναι γνωστός ο εντοπισμός του τουρκικού πλοίου Ντενίς, το 1959, που ερχόταν φορτωμένο όπλα για να εξοπλίσει τους Τουρκοκύπριους. Είναι γνωστό ότι πίσω από δολοφονίες της σκοτεινής δεκαετίας (Χικμέτ, Γκιουρκάν, Μιασιαούλης, Καβάζογλου κ.ά.) βρισκόταν η ΤΜΤ. Είναι γνωστές και με ιστορικές έρευνες και με μαρτυρίες ζώντων έως σήμερα πρωταγωνιστών, όλες οι δολιοφθορές που έγιναν από την τουρκική πλευρά και οι βόμβες στα διυλιστήρια και οι δολοφονίες αθώων πολιτών και οι εμπρησμοί τζαμιών και πολλά άλλα. Τουλάχιστον, ας μην παριστάνουν σήμερα τους έκπληκτους όσοι τα τελευταία χρόνια έχουν εμβολιάσει με ψεύτικες ενοχές τη συνείδηση του λαού και όσοι εξυπηρέτησαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν, συνειδητά, τη βιομηχανία τύψεων των αμερικανοβρετανικών σχεδιασμών.

Φιλελεύθερος

5 σχόλια:

AegeanHawk 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:15:00 μ.μ. EEST  

Μα τι τον έπιασε τον Τούρκο στρατηγό ?
Κρίση φιλαλήθειας ?, τύψεις ?

Πάντως μου θυμίζει λιγάκι..Πάγκαλο όσον αφορά την κρίση φιλαλήθειας, γιατί για "τύψεις"...μπααα, άστο καλύτερα.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:37:00 μ.μ. EEST  

ΤΟ ΑΚΕΛ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, ΗΤΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΔΟΤΙΚΟΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΛΑΙΚΟΥ ΔΗΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:26:00 μ.μ. EEST  

Ενω οι αλλοι που δεν ητανε ειδαμε τι κανανε κι αυτοι!

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:37:00 μ.μ. EEST  

Πέφτω από τα σύννεφα! Οι φίλοι μας οι Τούρκοι, να έκαναν τέτοια πράγματα;
Αποκλείεται. Υποψιάζομαι ξένο δάκτυλο, που θέλει να ακυρώσει τις κινήσεις που έχει κάνει ο σύντροφος Χριστόφιας.

ΑΧΕΡΩΝ 1 Οκτωβρίου 2010 στις 12:49:00 π.μ. EEST  

Ενα λεπτο αδελφια!Ποιον θα πιστεψουμε τωρα,τον τουρκο προβοκατορα,η τον νομιμο,δημοκρατικα εκλεγμενο προεδρο της Κυπριακης Δημοκρατιας-και υποψηφιου καντονιου-;την απαντηση ας την αναζητησουμε στην θυμοσοφια της ανατολης,και συγκεκριμενα,σε ενα μασαλι του νασρεντιν χοτζα.Καποτε λοιπον,ο χοτζας,δανειστηκε απο καποιον συγχωριανο του εναν γα'ι'δαρο,ομως δεν ειχε σκοπο να τον επιστρεψει.Οταν ματα απο μερες ο ιδιοκτητης ζητησε πισω το ζωντανο, ο χοτζας του ειπε,ψεμματα,οτι το ζωο ειχε ψοφησει.Τοτε ομως,γκαριξε ο γα'ι'δαρος και τον ξεμπροστιασε.Να χοτζα μου,λεει ο ανθρωπος,ζει ο γα'ιδαρος μου,τον ακουω,και ξερω την φωνη του.Και ο χοτζας τοτε τον αποστομωνει:ανθρωπε μου τωρα εναν γα'ιδαρο θα πιστεψεις,η ολοκληρο χοτζα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP