Άσκηση Εναέριας Μάχης "Ιέρακας" μεταξύ 331Μ και 337Μ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑ, από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου 2010 διεξήχθη άσκηση εναέριας μάχης "Ιέρακας" μεταξύ των πολεμικών Μοιρών 331Μ "Θησέας" και 337Μ "Φάντασμα", στην 114 ΠΜ Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Σκοπός της άσκησης "Ιέρακας" είναι η εκπαίδευση, η εξοικείωση και η δοκιμή των δυνατοτήτων των νέων κυρίως αεροπόρων στην αντιμετώπιση αεροσκαφών διαφορετικού τύπου. Οι ασκήσεις αυτού του είδους ανάλογα με την πολυπλοκότητα και το επίπεδο εμπειρίας διακρίνονται σε διάφορες "Φάσεις".

Οι Ιπτάμενοι των δύο Μοιρών εξασκήθηκαν στη "Φάση Α" σε σενάρια με εμπλοκές ένας εναντίον ενός (BFM) και δύο εναντίον δύο (2 vs 2). Για τις εικονικές βολές εναντίον των αντίπαλων αεροσκαφών χρησιμοποιήθηκαν από την πλευρά των Mirage 2000-5 βλήματα MICA EM και IR ενώ από τα F-16 AIM-9L, IRIS-T και AMRAAM 120.

Παράλληλα, το προσωπικό υποστήριξης των δύο Μοιρών εξασκήθηκε ρεαλιστικά στο ελεγχόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον της άσκησης, αφού κλήθηκε να εξυπηρετήσει και να ετοιμάσει τα αεροσκάφη κάτω από απαιτητικές συνθήκες και στενά χρονικά περιθώρια.

Περισσότερες φωτογραφίες :






6 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:53:00 μ.μ. EEST  

τα mirage δεν παιρνουν iris-t.

enkripto 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:54:00 μ.μ. EEST  

έχεις δίκιο ανώνυμε, η ανακοίνωση του ΓΕΑ έχει λάθος. Θα διορθωθεί

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

αν ισχύουν οι διαθεσιμότητες αεροσκαφών, τότε ισχύει και ο IRIS-T ?!

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:40:00 μ.μ. EEST  

Δεν ξέρω αν είναι η εντύπωση μου αλλά μάλλον στο army.gr και haf.gr κατάλαβαν τη δύναμη της εικόνας.

enkripto 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε την διαφορά μεταξύ ενός ορθογραφικού λάθους σε δελτίο τύπου και της λεπτομερέστατης παρουσίασης απορρητων στοιχείων δημοσίως..

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:24:00 μ.μ. EEST  

Το ενδιαφέρον δεν είναι ότι έγινε η συγκερκιμένη άσκηση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν και πότε θα γίνει η Φάση Β', η Φάση Γ' κ.ο.κ.

ωραίες φωτογραφίες !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP