Οι μάχιμοι αστυνομικοί στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε ηλεκτρονικό μήνυμα αναγνώστη το οποίο μας πληροφορούσε για μεγάλες περικοπές στις αποδοχές των αστυνομικών, μέσω της μη καταβολής επιδομάτων νυχτερινής εργασίας και πενθημέρου.

Δεδομένου ότι οι μάχιμοι, τουλάχιστον, αστυνομικοί είναι από τους λίγους εργαζομένους του Κράτους των οποίων τα επιδόματα για πραγματικά ειδικές συνθήκες δεν είναι ούτε εικονικά, ούτε προκλητικά, το μήνυμα αυτό μας φάνηκε εξωφρενικό.. Τόσο εξωφρενικό που περιμέναμε να περιμέναμε κάποια επιβεβαίωση για να το αναρτήσουμε. Η οποία ήρθε υπο την μορφή της χιονοστοιβάδας σημερινών δημοσιευμάτων και της καταγγελίας της αξιωματικής ανιπολίτευσης για το ίδιο θέμα, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Μας γράφει ο Γιώργος Τ :

"Δε πίστευα στα μάτια μου σήμερα το πρωί που διάβαζα το φαξ από διάφορα σωματεία αστυνομικών. Δε θα καταβληθεί το επίδομα νυχτερινών αυτόν το μήνα και είναι αβέβαια τα επιδόματά μας, νυχτερινού και πενθημέρου, από εδώ και έπειτα! Με το φτωχό μου το μυαλό λοιπόν, κάθομαι και σκέφτομαι... Πώς θα πληρώσω τα δάνειά μου? Πώς θα πηγαίνω στη δουλειά? Τι θα τρώω? Πώς θα ζήσω?

Είμαι 8 χρόνια στο σώμα και
έπαιρνα, όταν ξεκίνησα γεμάτος όνειρα τη σταδιοδρομία μου, περίπου 850e. Μετά από 8 χρόνια, παίρνω περίπου 1200e. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τα βγάζω πέρα δύσκολα, αλλά τα βγάζω. Μέσα σε 3-4 μήνες όμως, ο μισθός μου μειώθηκε κατά 150e, και τώρα έρχονται και μου λένε-μάλλον δε μου λένε-μου αρπάζουν άλλα 300e! 1200-150-300=750!!! Πιο λίγα από αυτά που πληρωνόμουν σαν νεοεισερχόμενος ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ!!! Τι θα κάνω? Πώς θα ζήσω?

Το πιο σημαντικό όμως ερώτημα που μου γεννάται είναι πώς θα αντιδράσω? Είμαι μάχιμος αστυνομικός, δε θα δουλέψω? Δε θα ανταποκριθώ σε έκκληση βοήθειας κάποιου πολίτη? Δέ θα τρέξω να προσφέρω ότι μπορώ σε κάποιον που χρειάζεται τη βοήθειά μου? Τι μου φταίει ο καημένος κοσμάκης που χρειάζεται κάποιον να τον προστατέψει? Έχω ήθος και αρχές κύριοι,(ο Θεός να σας κάνει), θα μου τις πάρετε και αυτές? Δε θα σας το επιτρέψω! Δε θα αφήσω πολίτη ανυπεράσπιστο, δε θα παρανομήσω για να με κλείσετε φυλακή εσείς! Δε θα προστατέψω όμως τα συμφέροντά σας! Δε θα χτυπήσω διαδηλωτή που πεινάει, δε θα χτυπήσω τον πατέρα και τη μάνα που έχει κατέβει στους δρόμους γιατί το μωρό του κλαίει. Δε θα συλλάβω πατέρα που κλέβει για το παιδί του. Δυστυχώς θα μου "ξεφύγει"... Μέχρι τώρα προάσπιζα τα συμφέροντα της Ελλάδας σας. Από εδώ και μπρος θα προασπίζω τα συμφέροντα της Ελλάδας μας!"


Ουδέν σχόλιο..

9 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:11:00 μ.μ. EEST  

Μηπως τελικα το μαιο δεν θα επρεπε τα ματ να σταματησουν το κοσμο στα σκαλια της βουλης αλλα να τους αφηναν να μπουνε μεσα και να τους λιντσαραν και τους 300?ομως παντα υπαρχει η δευτερη ευκαιρια.Με εκτιμηση ΑΡΚΑΝ

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:20:00 μ.μ. EEST  

Μην πληρώνετε την αστυνομία. Διαλύστε τον στρατό. Δημιουργήστε εκρηκτική κατάσταση στην ελληνική κοινωνία. Όταν ξεσπάσουν ταραχές και οι μηχανισμοί του κράτους δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα, τότε θα ζητήσετε εκ νέου βοήθεια. Αυτήν την φορά την αποκατάσταση της τάξης θα την αναλάβει το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μήπως αυτό είναι το σχέδιο σας;

Unknown 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:27:00 μ.μ. EEST  

Σωστοτατος

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

"Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές Οι άνεργοι πεινούσαν Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι Κηρύχνουν τη λιτότητα Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα Ζητάνε θυσίες Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό."

Δυστυχώς η προπαγάνδα και η προβοκάτσια δεν θα αφήσουν οι επερχόμενες αναταραχές να πιάσουν τόπο. Δυστυχώς πάλι θα μας χωρίσουν σε στρατόπεδα και δυστυχώς ο φίλος μας με το συγκινητικό του γράμμα πάλι θα είναι απέναντί μου και θα με χτυπάει. Δυστυχώς οι φωνές μας θα γίνουν ζάρια για τους ξεπουλημένους τσοπάνηδες της αριστεράς, και τρομοκρατική προπαγάνδα για τα αυτιά των ήιπων πολιτών, από την καθεστηκυιά τάξη.

Δυστυχώς οποιαδήποτε αναταραχή/ανατροπή πάει να ευοδωθεί πατριωτικά, με τρόπο που να μην αφήνει σε κανένα παπαγαλάκι, αριστερό ή δεξιό περιθώρια για σοβαρή πολεμική, θα χτυπηθεί. Και αν είναι και ισχυρή, απλά τα καθίκια θα εγκαταλείψουν τη χώρα και θα την αφήσουν έρμαιο σε αυτούς που την ξεπουλήσαν μέχρι σήμερα, οι οποίοι θα έρθουν να προστατέψουν την επένδυσή τους.

Ένας θα με χλευάσει τώρα και θα πεί πως παραιτούμαι από τον αγώνα και θα συνεχίσει να ροχαλίζει μέσα στην "αριστερή" ουτοπία του.

Ένας άλλος θα αρχίσει να ωρύεται πως χρειαζόμαστε μια χούντα (έστω ένα 1909).

Ένας τρίτος θα κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι και ως εκεί.

Όλοι στο τέλος θα ψηφίσουν τα ίδια.

Θανάσης

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:56:00 π.μ. EEST  

ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ "ΜΠΑΤΣΟΙ" ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ,ΕΝΩ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΓΝΩΣΤΟΥΣ-ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ". ΓΡΑΝΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ , ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:35:00 μ.μ. EEST  

Mου άρεσε ο "λόγος" σου Θανάση .
Δεν μας είπες όμως , τι θα έπρεπε να ψηφήσουμε εμείς οι "ευαίσθητοι και σκεπτόμενοι" πολίτες;

PRO από Συμβασιλευουσα

Mpakis 22 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:55:00 μ.μ. EEST  

ναι όμως τον αστυνομικο θα φωνάξεις αν σε κλέψουν ή αν κάνουν φασαρια οι γειτονές με τσίτα την μουσική κάθε μέρα φίλε ανώνυμε..

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:37:00 μ.μ. EEST  

Ρωτάει ο ανώνυμος αστυνομικός πώς θα ζήσω;

Οπως όλοι φίλε. Θα βάλεις τα μούτρα κάτω, θα παντρευτείς μια δημόσια υπάλληλο/στρατιωτικό, και θα παίρνετε και οι δυο μαζί 2,400 το μήνα.

Αν δεν βγαίνεις με δυο-τετρακό το μήνα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Διάλεξες λάθος δουλειά.

Αν είσαι ήδη παντρεμένος με μη δημόσιο υπάλληλο/στρατιωτικό, συγνώμη αλλά είσαι χαζός, και η χαζομάρα δεν βοηθιέται.

ΥΓ: Τα πράματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο ακούγονται. Ο αστυνομικός έχει ευρεία βοήθεια απο την κοινωνία που ξεκινάει απο μισοτιμής στο μπακάλικο και στο φούρνο, συνεχίζει με δωρεάν και κερασμένα στα εστιατόρια και στα μπάρ, και φτάνει μέχρι τζάμπα γυναίκες και ποτα στα κωλάδικα και στα στριπτιζάδικα.

Απλά να πούμε ότι οι μισοί σχεδόν πελάτες που θα βρείτε σε κάποιο στριπτιζάδικο/κωλάδικο είναι αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας, εκτός βέβαια απο τους ασφαλίτες που δουλεύουν.

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:02:00 μ.μ. EEST  

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP