Τουρκική κορβέτα μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σε απόσταση μικρότερη των έξι ναυτικών μιλίων από την Κύθνο, το Σούνιο, την Κέα και την Άνδρο, δηλαδή μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα έφτασε η φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Μπεϊκόζ», παραβιάζοντας κάθε κανόνα αβλαβούς διέλευσης!

Η τουρκική κορβέτα απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από το ναύσταθμο του Ακσάζ και χωρίς προφανή λόγο κινήθηκε δυτικά. Πέρασε βόρεια της Κρήτης και ξεκίνησε την περιπλάνησή της στο Αιγαίο.

Η «Μπεϊκόζ» συνέχισε με βόρεια πορεία και διέπλευσε τα Κύθηρα και την Μήλο, στο πλαίσιο υποτίθεται της αβλαβούς διέλευσης. Ενώ κινούνταν δυτικά της Κύθνου, το τουρκικό πολεμικό πλοίο άλλαξε ρότα και κατευθύνθηκε νότια προς το Σούνιο.

Παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συνέχισε τον πλου εντός περιοχής ελληνικής δικαιοδοσίας. Περιέπλευσε το στενό Σουνίου – Τζιας και συνέχισε κινούμενη ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο, όπου βρίσκεται αυτή την ώρα.

Την προκλητική πορεία της τουρκικής κορβέτας παρακολουθεί η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης», το πλήρωμα της οποίας έχει καλέσει επανειλλημένα την «Μπεϊκόζ» να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όμως χωρίς αποτέλεσμα τουλάχιστον προς το παρόν.


Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:00:00 μ.μ. EEST  

Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.....
αυτο οσο αφορα την ελληνικη αντιδραση.

εκτος και εαν το πλοιο κομιζε μπακλαβάδες για τον κουμπάρο στην Ραφηνα...

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:18:00 π.μ. EEST  

Ναι!!! Το τούρκικο "τσαμπουκά παπόρ" παρακολουθείται (ε ρε γλέντια) από την ΤΠΚ "Κρυσταλλίδης" (που αν ζούσε αυτός που το πλοίο φέρει το όνομά του θα πλάκωνε στις κλωτσιές όποιον έβρισκε μπροστά του για την κατάντια μας) μην τυχόν και ξεφύγουν από τα μεμέτια τίποτα πορδές, για να τις μαζέψουν. Ρε ξηλώστε τα γαλόνια σας και πηγαίνετε να φυτεύετε μαρούλια. Μαριονετούλες.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:20:00 π.μ. EEST  

Αν είχαν αρχίδια θα απαντούσαν ανάλογα.Είναι όλοι τους κότες,ας πάψουν να μας μιλάνε περί αξιοπρέπειας των πολιτικών και ενόπλων δυνάμεων,είναι ξεφτιλισμένοι όλοι τους.Μας έχουν ποτίσει δηλητήριο οι ξεβράκωτοι.Μη τολμήσουν να που περί αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων,μη παρελάσει τίποτα την 28 Οκτωβρη,μη κάνει δηλώσει κανένας πρόεδρος δημοκρατίας,έτσι κι αλλιώς κανείς δε θα τον πιστέψει.Είναι γελοίοι μέχρι αηδίας.Περιμένετε χειρότερα τα αμέσως επόμενα χρόνια..ή και μήνες!

ΑΧΕΡΩΝ 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:02:00 π.μ. EEST  

Ελπιζω η beykoz να παει να συμπαρασταθει τους κακομοιρους κατοικους της Σχιζας,που τους ενοχλει το πεδιο βολης της ΠΑ.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:22:00 π.μ. EEST  

Πλέον και στον Σαρωνικό... για να χαρτογραφίσει και τον βυθό έξω από τον ελληνικό Ν/Σ Σαλαμίνας!

-Μην είσαι υπερβολικός ρε Κυριάκο (χρόνια πολλά και για σήμερα), αφού είναι αβλαβής διέλευση!

-Ναι έτσι ήταν και την άνοιξη και τώρα ετοιμάζονται για το πετρέλαιο στο Αιγαίο

Περαστικά μας

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  

Τι γελοία σχόλια. Κότες είναι οι υπερ-παχύσαρκοι γιωτάδες που κάνουν αυτά τα σχόλια απο το ίντερνετ καφέ της γειτονιάς τους. Στις ένοπλες δυνάμεις κάτι τέτοιοι είναι κλεισμένοι στο ΝΝΨ και πλακωμένοι στα αντικαταθλιπτικά.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:15:00 π.μ. EEST  

Σε λιγότερο από 20 χρόνια θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο όπως κάνουμε τώρα με τις παραβιάσεις των τουρκικών αεροπλάνων.

Τώρα λέμε «αν το 1980 είχαμε καταρρίψει το 1ο μαχητικό που έκανε παραβίαση, τώρα θα ήμασταν, οκ»

Το ίδιο θα γίνει σε 20 χρόνια από τώρα με το ΠΝ «αν είχαμε βυθίσει το 1ο πλοίο, τώρα δεν θα έκαναν … πάρτι στην Αίγινα».


Να ρωτήσω και κάτι άλλο;

Γιατί δεν κάνει μια αβλαβή διέλευση (αφού είναι κάτι το αβλαβές) και ένα πλοίο του ΠΝ στον Βόσπορο;

Είναι τρελοί αυτοί οι Ναυτικοί!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP