Υπερμαραθώνιος Εφέδρων Καταδρομέων

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου ΠΣΕΕΔ

Υπερμαραθώνιος Καταδρομέων 130χμ Όλυμπος-Κίσσαβος-Μαυροβούνι-Πήλιο


Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες έτρεχαν στις παραλίες ή στα χωριά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι Αθηναίοι έφεδροι καταδρομείς μέλη του ΠΣΕΕΔ / ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ, πήραν τα όρη τα ψηλά βουνά, μετρώντας τα σωματικά και ψυχικά τους όρια, ξεχνώντας για λίγο το ΔΝΤ.

Από τις 14-17 Αυγούστου (στη γιορτή της Μεγαλόχαρης) ομάδα εννέα ανδρών πραγματοποιούσε με πλήρη φόρτο 25 Kg υπερμαραθώνιο 130 χλμ. Βαδίζοντας 15 ώρες καθημερινά με καύσωνα 39-40 βαθμούς Κελσίου από βουνό σε βουνό.

Το δρομολόγιο μεγάλο και επίπονο με σκοπό να καταδείξει το καταδρομικό πνεύμα (έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν), τον εθελοντισμό, την αξία του εφεδρικού κινήματος, τον ρόλο του πολίτη – οπλίτη και τον Στρατιωτικό Αθλητισμό.
Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στη περιοχή Ολύμπου – Κισσάβου – Μαυροβουνίου – Πηλίου και το ημερήσιο πρόγραμμα περιελάμβανε εγερτήριο στις 05.00 και κατάκλιση στις 23.00 με ενδιάμεση ανάπαυση 2-2,5 ωρών. Η όλη διαδικασία αποτέλεσε μια γενικότερη αξιολόγηση όσον αφορά τις παραμέτρους: φυσική κατάσταση, τεχνικός εξοπλισμός, επικοινωνίες, ειδική διατροφή (ξηρά), αναγνώριση δρομολογίων και μονοπατιών, ανθρώπινη συμπεριφορά, σχέσεις μελών ομάδας κάτω από κόπωση και στρες, υπέρβαση των ανθρωπίνων αντοχών και συντήρηση ικανοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΔ/Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων κ. Αλέξανδρος Κόντος Εφ. Ταγματάρχης (ΚΔ) θα βραβεύσει τα μέλη που πραγματοποίησαν το πολύ επίπονο εγχείρημα σε ειδική δημόσια τελετή του συνδέσμου, ενώ δεσμεύτηκε να καθιερωθεί η ετήσια διεξαγωγή ως «Υπερμαραθώνιος της Εφεδρείας των Καταδρομών».

Ο Υπερμαραθώνιος 2010 αφιερώνεται σε όλους τους εθελοντές καταδρομείς που αξιώθηκαν να υπηρετούν το Δόγμα των Πράσινων Μπερέ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:38:00 π.μ. EEST  

Μπράβο παιδιά, εύγε. Υποκλίνομαι.

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:57:00 π.μ. EEST  

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ
ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΦΩΤΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗς ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΟΠΛΙΤΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ
ΣΕΛΕΥΚΟΣ

Νήμα 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

1000 ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ.

ΨΗΛΑ ΜΙΑ Ζ Ω Η.

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:37:00 μ.μ. EEST  

+1000

Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:42:00 π.μ. EEST  

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΠΕΡΕ , ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΤΕΡΩΝ ΟΠΛΩΝ .
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ . ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:56:00 μ.μ. EEST  

Ευγε και απο μενα.

Η αποσταση που διηνυσαν παραπεμπει σε συγκριση και με γεγονοτα γυρω απο την μαχη στο Μαραθωνα - χωρις να θελω καθολου να υποτιμησω την προσπαθεια αυτων των ατομων:

Ο Φειδιπιδης ετρεξε τα περιπου 225 χιλιομετρα απο την Αθηνα στην Σπαρτη μεσα σε δυο μερες για να ζητησει βοηθεια.

Οι Σπαρτιατες εστειλαν τον στρατο τους στην Αθηνα, οταν τελειωσε η Καρνεια (σαν αποτελεσμα δεν προλαβαν την μαχη στον Μαραθωνα), καλυπτοντας την ιδια αποσταση σε τρεις μερες - ολοκληρος ο στρατος, με πληρη φορτο και εφτασαν ετοιμοι για μαχη!

Σε κανει να σκεφτεσαι πως συγκρινομαστε σε φυσικη κατασταση με τους προγονους μας εκεινης της εποχης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP