Oπλοστάσιο ανακαλύφθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Προβληματισμό προκαλεί η νέα ανακάλυψη κρύπτης με πολεμικό υλικό σε ορεινή περιοχή στον Νομό Καστοριάς, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, την 1η Σεπτεμβρίου περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς ανακάλυψαν σε ορεινή τοποθεσία κοντά στο χωριό Διποταμιά, κρύπτη με θαμμένο και συσκευασμένο πολεμικό υλικό το οποίο αποτελούσαν : τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Κalashnikov (πιθανότατα τον Αλβανικό κλώνο του πασίγνωστου ΑΚ), ένα τυφέκιο τύπου Mannlicher , τρια υποπολυβόλα αγνώστου τύπου, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, δεκατέσσερις χειροβομβίδες, αγνώστου προελεύσεως, δεκατέσσερις (14) κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 (!) φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης Τ.Ν.Τ. συνολικού βάρους 500 γραμ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άνδρες της ΕΛΑΣ ανακαλύπτουν αποθηκευμένο πολεμικό υλικό σε ορεινή περιοχή των Ελληνοαλβανικών συνόρων καθώς το καλοκαίρι του 2008 ανακαλύφθηκαν σε ορεινή περιοχή των Δολιανών Ιωαννίνων επτά ΑΚ-47, 2 υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και 270 σφαίρες. Σε χθεσινή συνέντεξη τύπου συνέντευξη ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς Ηλίας Στεφανής αναφερόμενος στην ανεύρεση του πολεμικού υλικού δήλωσε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και πως θα γίνει βαλλιστικός έλεγχος στα όπλα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγληματικές πράξεις. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στις έρευνες έχουν εμπλακεί και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Χρήστου Βήττα (εφημερίδα Πτολεμαίος) οι περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, υποψιάστηκαν ότι κάτι «ύποπτο συμβαίνει» όταν είδαν στη δασώδη περιοχή στις πλαγιές του Γράμμου ένα σωρό από πέτρες επιμελώς τοποθετημένες. Σήκωσαν τις πέτρες και έσκαψαν ακριβώς σε εκείνο το σημείο, όπου αντίκρισαν πλειάδα όπλων και πυρομαχικών. Τα θαμμένα όπλα ήταν πολύ καλά συσκευασμένα
«καθώς κάθε όπλο ήταν συσκευασμένο ξεχωριστά με ειδικό χαρτί από κερί για να μην σκουριάσει. Βεβαίως λόγω του χρόνου που μεσολάβησε τα περισσότερα όπλα είχαν σκουριάσει ελαφρώς, αλλά είναι όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν». Εκτιμάται ότι τα όπλα είναι θαμμένα στο σημείο εδώ και πολύ καιρό, σίγουρα πάνω από δύο τρία χρόνια.

Η πολύ μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, η μεθοδολογία της αποθήκευσης και συσκευασίας του ανωτέρω υλικού καθώς και η τοποθεσία της κρύπτης παραπέμπει σε συγκεκριμένες..κατευθύνσεις, και φέρνει στο νού εικόνες απο δεκάδες επιχειρήσεις των Σερβικων στρατιωτικών αρχών για την ανεύρεση και καταστροφή κρυπτών με πολεμικό υλικό στην κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία) στην οποία δραστηριοποιούνται εξτρεμιστές Αλβανοί, αυτοχαρακτηριζόμενοι ως "Απελευθερωτικός Στρατός του Preševo, Medveđa και Bujanovac" (UCPMB), στην ουσία ένα παρακλάδι του UCK.

Κοιλάδα Πρέσεβο - Κρύπτη οπλισμού αλβανών εξτρεμιστών (bujanovacpress)

Κοιλάδα Πρέσεβο - Κρύπτη οπλισμού αλβανών εξτρεμιστών (bujanovacpress)

Κοιλάδα Πρέσεβο - Κρύπτη οπλισμού αλβανών εξτρεμιστών (bujanovacpress)

Κοιλάδα Πρέσεβο - Κρύπτη οπλισμού αλβανών εξτρεμιστών (bujanovacpress)

7 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:27:00 μ.μ. EEST  

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα είχαν επιμελώς λιπανθει για μακρά αποθήκευση.

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:31:00 μ.μ. EEST  

βεβαια η αξιοπιστία των ΑΚ είναι παρομοιώδης, ακόμα και σκουριασμένα κατα πάσα πιθανότητα θα είναι πλήρως λειτουργικά..

Karaflh Arkouda 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:09:00 μ.μ. EEST  

An dei kaneis to ar8ro, anarwteitai ti douleia exoun 5 antikeimena pou einai isws "agnwsths proeleusshs" amerikanika M72 LAW (antiarmatikoi ekto3euthres) dipla se albanika antigrafa apo "AK" tufekia kai ena gluko antiarkatiko RPG-7. (Deuterh fwtografia tou ar8rou).
An kai isws na eina "agnwstsh proeleushs"i tourkika antigrafa tou amerikanikou LAW (onomasia HAR-66).
Anafere h astunomia thn upar3h antiarmatikwn oplwn, oso kai agnwsths proeleushs na einai?

enkripto 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:59:00 μ.μ. EEST  

@Kαραφλή αρκούδα

αν διαβάσεις τις λεζάντες κάτω απο κάθε φωτογραφία θα σου λυθούν οι όποιες απορίες

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:36:00 π.μ. EEST  

Αν πέρα από τα άλλα προβλήματα αρχίσουν να δρουν και UCKάδες στην Ελλάδα, την κάτσα τη βάρκα. Όλα τα 'χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε...
Σε λίγο δε θα μπορεί η Ελλάδα να προστατέψει τους εντός συνόρων Έλληνες, πόσο μάλλον τους εκτός (Β. Ήπειρος).

ΠΚΠ

Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

@Kαραφλή αρκούδα

Αυτά δεν είναι M72 LAW αλλά τα σοβιετική κατασκεύης αντιγραφά του. Τα γνωστά RPG-18. Και όντως αν κοιτούσες τις λεζάντες δεν θα είχες τις απορίες που έχεις.

Έχει πάνω από μια δεκαετία που η πολιτική "ηγεσία" λαμβάνει πληροφορίες επί του θέματος και από την ΕΥΠ και από τον στρατό αλλά κοφεύει τραγικά επικίνδυνα. Τέτοιες κρύπτες έχουν βρεθεί σε αρκετά ακόμα σημεία στην Ελλάδα κάποιες από αυτές μάλιστα, κοντά σε μερικά από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

NKF_INF-SGT

Ανώνυμος 7 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:01:00 π.μ. EEST  

Χθες έβλεπα με το τηλεσκόπιο μου κατά τις 22:00, άνδρες να ψάχνουν κάτι με φακούς σε βουνό της περιοχής μου (Νότια Προάστια Αθήνας). Λόγω της μικρής έντασης του φακού μπορούσα να δω κινήσεις αλλά όχι πρόσωπα. Επίσης άναβαν το φακό (πρέπει να ήταν φακός με λευκά LED) μόνο σε συγκεκριμένες στιγμές σαν να έψαχναν σε συγκεκριμένα σημεία. Φαίνεται πως φόραγαν όλοι τους σκούρα ρούχα (τρία άτομα στο σύνολο) και τώρα με αυτά που λέτε, αναρωτιέμαι αν μπορεί να ήταν της Αστυνομίας που έκαναν τέτοιου είδους έρευνα, καθότι είχα ακούσει και παλιότερα πως γίνονται διάφορα εκεί στο βουνό...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP