"Πατριωτικές" κυβιστήσεις

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέπεια. Λόγων και έργων.

Συνώνυμο της υπευθυνότητας , της σοβαρότητας. Αναμφισβήτητα , μια αξία που δεν μπορεί να λείπει από ανθρώπους που διεκδικούν μια θέση στην δημόσια ζωή της χώρας. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτό γίνεται με σημαία τον "πατριωτισμό".

Σεπτέμβρης 2009.
Κατά την διάρκεια της περσινής προεκλογικής περιόδου το Εν Κρυπτώ, δημοσιεύει ένα άρθρο-παρέμβαση για το διακύβευμα των Βουλευτικών εκλογών . ( Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ) Η βασική θέση του κειμένου ήταν η ανάγκη καταψήφισης του προγράμματος Παπανδρέου, ως η μόνη λύση για τη μη-εφαρμογή διακηρυγμένων πολιτικών μαζικής πολιτογράφησης λαθρομεταναστών, "πολυπολιτισμικής" προσέγγισης του θέματος της Θράκης κτλ. Το κείμενο μέσα σε λίγες ώρες κάνει τον γύρο της ελληνικής μπλογκόσφαιρας και συγκεντρώνει πλήθος σχολίων. Μεταξύ αυτών, και εκείνα του τότε βουλευτή ΛΑΟΣ και νυν υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, 'Αδωνη Γεωργιάδη. Απαντώντας στο επιχείρημα ότι μια πλειοψηφία 151 βουλευτών αρκεί για να δώσει στον κ.Παπανδρέου την ευχέρεια να κάνει πράξη τα..υπεσχημένα , ο κ.Γεωργιάδης υποστηρίζει πως θα αντιτάξει στο διαφαινόμενο πρόγραμμα αποδόμησης της Ελλάδας«20-25 ισχυρά αντιπολιτευόμενους βουλευτές του ΛΑΟΣ , οι οποίοι θα προκαλέσουν σεισμό» κτλ κτλ,

Σεπτέμβρης 2010.
Ένα χρόνο μετά, η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Δεσμευμένη από μια επαίσχυντη συμφωνία με την οποία εκχωρήθηκαν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, το περιβόητο Μνημόνιο, το οποίο φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του κυρίου Γεωργιάδη και των βουλευτών που θα προέτασσαν "ισχυρή αντίσταση"..

Μόλις πριν από λίγους μήνες ο αρχηγός του πολιτικού σχηματισμού στον οποίο ανήκει ο κ.Γεωργιάδης κόμπαζε από τηλεοράσεως ότι "δική μου ιδέα ήταν το ΔΝΤ", αναφερόμενος στο περιβόητο "πιστόλι" που τελικά εκπυρσοκρότησε στα μούτρα μας...

Μόλις πριν από λίγους μήνες οι διαδηλωτές εναντίον του λαθρονομοσχεδίου στιγματίζονταν από το βήμα της Βουλής ως "πράκτορες"..

Μόλις πριν από λίγους μήνες ο Σημίτης των Ιμίων,των S-300, του Οτσαλάν και της Μαδρίτης χαρακτηριζόταν ως "κεφάλαιο" για την χώρα και και ο κ.Παπανδρέου γινόταν η καινούργια προσθήκη του ..."πατριωτικού κινήματος" (λινκ). Κινήσεις που συνέβαλαν τα μέγιστα στην εισαγωγή ενός νέου όρου στο πολιτικό λεξιλόγιο της χώρας : Εξαπτέρυγο.

Εκεί που όμως ειλικρινά μένεις άφωνος από την πολιτική συνέπεια του υποψήφιου Περιφερειάρχη, είναι ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να δικαιολογήσει το γεγονός της στήριξης του κόμματός του στον κ. Παπανδρέου και το Μνημόνιο.

Πώς αλλιώς; Μέσω μιας μεγαλοπρεπέστατης κυβιστήσεως :

"Ακούω από ορισμένους την κριτική γιατί δεν εμποδίσαμε τον Πρωθυπουργό από το να μας πάη στο ΔΝΤ. Πώς; να τον δέρναμε; αυτόν εξέλεξαν οι Έλληνες και με 160 έδρες κάνει ό,τι θέλει. Ό,τι περισσότερο μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε, αλλά σε τίποτε δεν μας άκουσε δυστυχώς!" (λινκ)

Scripta manent, κ.Γεωργιάδη.

Ευτυχώς.

10 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

Πέστα Χρυσόστομε..........
Μπράβο . Έτσι για να μην ξεχνάμε .
Άντε γιατί μας έχουν πρήξει οι Υπερ-πατριωταράδες του ΛΑΟΣ , (μόνιμα εναντίον του Σαμαρά και του Καραμανλή), για να στηρίξουν τα αφεντικά τους και να δικαιολογήσουν τις προδοσίες τους .
Εμείς φυσικά για συτούς δεν είμαστε πατριώτες . Άλλα αποδεικνύεται ότι αλλωνών χαλαρώνουν τα πατριωτικά αντανακλαστικά , όταν πρέπει να δικαιολογήσουν πάσι θυσία την καρέκλα τους .

PRΟ από Συμβασιλεύουσα .

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:04:00 μ.μ. EEST  

Δεν ξέρω αν τα μάθατε , αλλά μετά από 3 σχεδόν χρόνια κατηγοριών περί του "υπερσκάνδαλου" της μονής βατοπεδίου , ο κύριος κωλοτούμπας , ή αλλιώς εξαπτέρυγο , πήρε πίσω αυτά που έλεγε όλα αυτά τα χρόνια περί σκανδάλου και δήλωσε ότι το βατοπέδι είναι ............ υπόθεση .

Φυσικά χωρίς ίχνος αντρισμού και αξιοπρέπεις , η αλεπού της πολιτικής , αντιλαμβανόμενος ότι θα βγουν στην επιφάνεια τα αποτελέσματα των ερευνών που βγάζουν την μονή να ζημιώθηκε από τις ανταλλαγές , κάνει μια ακόμα κωλοτούμπα .

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:46:00 μ.μ. EEST  

Ε δεν τα ξέρετε πάντα οι πατριδο-έμποροι ρίχνουν πρώτοι τις ασπίδες.

Τώρα ο μπουμπούκος το έχει ρίξει και στο life style με την μπουμπούκα είναι και στην συγκυβέρνηση και ξέχασε και την Δραγώνα και την Θράκη και την Τουρκία.

Το μόνο που τους νοιάζει ειναι μέρα νύχτα να σχολιάζουν την αντιπολίτευση. Μέχρι και αποκατάσταση του Πάγ-καλου έκανε ο χέρι χέρι τι να πει κανείς.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 12:41:00 π.μ. EEST  

Επικεντρωθείτε στα αμυντικά που τα γνωρίζετε πολύ καλά, εως άριστα.

Στα πολιτικά ομολογουμένως δείχνετε να είστε ένα παραπάνω, εθνικά διχαστικό και κακόγουστο εξαπτέρυγο του 35χρονου δικομματισμού (και δη της αξιοθρήνητης, προδοτικής και τελειωμένης ΝΔ - του πρωταθλητή κυβιστήσεων από την ΠΟΛΑΝ).

enkripto 2 Οκτωβρίου 2010 στις 1:01:00 π.μ. EEST  

Oι αλήθειες πονάνε ανώνυμε φίλε..και είναι δυσκολοχώνευτες.

Αν θέλεις να αντιπαραβάλεις κάτι στα όσα διαβασες παραπάνω, είμαστε πάντα στην διαθεση σου.

Το που θα επικεντρωθούμε μας το επιβάλλει η συνειδηση μας,όχι εσύ.

Φιλικά

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 1:07:00 π.μ. EEST  

Όπως έγραψε και το pamet σήμερα, «ζήτω η Πατρίδα, ζήτω η Θρησκεία, τρία βιβλία 40 ευρώ»!

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2010 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών

-τ. Γραμματέας του διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών-Πειραιώς και επικεφαλής του συνδυασμού

Αθήνα, 30-09-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την αναγγελία του ψηφοδελτίου του «ΛΑΟΣ» για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, και την τοποθέτηση ως υποψήφιου περιφερειάρχη του βουλευτή της Α’ Αθηνών Α. Γεωργιάδη, ο νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και επικεφαλής του νομαρχιακού συνδυασμού «ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ» Βαγγέλης Παπαδόπουλος έκανε την εξής δήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του «ΛΑΟΣ» καθώς και η κοινή γνώμη γενικότερα:

«Με την ανάδειξη του νέου συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής από τον Γ. Καρατζαφέρη, ουσιαστικώς λήγει η θητεία μας στη Νομαρχία Αθηνών, που τυπικώς ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Στα 4 αυτά χρόνια που πέρασαν, ανταποκριθήκαμε πλήρως στα καθήκοντα μας και καταφέραμε ένα ουσιαστικό θετικό έργο που οφείλεται τόσο στη δράση μας όσο και στη συνδρομή όλων των νομαρχιακών συμβούλων Αθηνών που ολόψυχα, αυτοδιοικητικά και πέρα από κομματικές αγκυλώσεις συνεργάστηκαν για το κοινωνικό σύνολο. Κυρίως όμως οφείλεται στην αυτοδιοικητική πολιτική που άσκησε ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός.

Το έργο αυτό αναγνωρίστηκε από το σύνολο των κομμάτων και ιδιαιτέρως από τον πρόεδρο, του «ΛΑΟΣ» Γ. Καρατζαφέρη, τόσο στις ετήσιες γιορτές απολογισμού που διοργάνωσε ο συνδυασμός μας στη Νομαρχία, όσο και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Γιάννη Σγουρό. Οφείλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν μαζί μου ως παρατηρητές, όλους τους υποψηφίους συμβούλους και όλα τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος για την προσφορά τους. Ειδικότερα τους συναδέλφους υ.ν.σ. και μέλη Γραμματειών συμμαχητές μου: Διονύσιο Παγάνη, Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Κορίνα Αργυροπούλου, Αδαμαντία Σταθάτου, Αντώνη Γεωργιάδη, Κυριάκο Χουσέα, Σπύρο Βαϊλα, Παναγιώτη Δούμα, Νάνσυ Δημοπούλου, Χρήστο Χαρίτο, Δήμητρα Λιόλιου, Θωμά Ακριβόπουλο, Σωτήριο Βόρια, Ανδρέα Ελευθερίου, Χρήστο Καλαποθαράκο, Γιάννη Τσιλιμίγκρα, Ανδρέα Αλεξανδρόπουλο, Εμμανουήλ Βασιλακάκη, Βασίλειο Βενέτη, Κων/νο Διαμαντή, Φίλιππο Καμπούρη, Κωνσταντίνο Νιάρχο, Αντώνιο Ξεπαπαδάκο, Ανάργυρο Σιδέρη, Δημοσθένη Σοφιανό, Βασίλειο Σπύρου, Παντελή Στεφανίδη, Ιωάννη Σύρο, Δημήτριο Βαρβαρίδη, Αθανασία Ζώτου, Αικατερίνη Κουρτελή, Λουκά Κυριακού, Δήμο Μαγκλάρα, Γεώργιο Κοσιώρη, Ιωάννη Κουριανίδη, Νίκο Παπαδόπουλο, Δήμητρα Σκόνδρα, Ιωάννη Τζίμα, Δημήτριο Τσιάρα, Χρήστο Τσιάρτα.

Κατόπιν όλων αυτών θα περίμενε κανείς δικαιωματικά οι νυν αιρετοί νομαρχιακοί σύμβουλοι να βρισκόμασταν ως αντιπεριφερειάρχες στο νέο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, έστω, υπό τον κ. Α. Γεωργιάδη (υπό αίρεση Γραμματέα του κόμματος, αφού εξελέγη δια βοής και όχι δια κανονικής ψηφοφορίας, διότι υπήρχε και έτερος υποψήφιος), αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως, ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης ο γιος του Κώστα Πλεύρη (ο οποίος αφελώς δέχτηκε…) που επελέγη για βουλευτής, ευρωβουλευτής και πάλι βουλευτής, τώρα αντιπεριφερειάρχης και αύριο ίσως και Αρχιεπίσκοπος… και νομαρχιακοί σύμβουλοι της Ν.Δ. που για 4 χρόνια ήταν αντίπαλοι και αρνητές του «ΛΑΟΣ» και του Καρατζαφέρη!!! Οι οποίοι επειδή αποκλείστηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, βρήκαν καταφύγιο στον Άδωνι, προδίδοντας το κόμμα τους!!! Αυτό είναι το πολιτικό ήθος τους! Μα δεν έχει άλλα ικανά στελέχη το κόμμα;

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2010 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

Ο πρόεδρος του «ΛΑΟΣ» αρχικώς μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Θράκης. Ήταν μια πρόταση τιμητική μεν, εξωπραγματική δε, αφού δεν θα μπορούσα να πηγαινοέρχομαι για να ανταποκρίνομαι στις υποχρεώσεις μου. Επίσης πρότεινε να ενταχθώ στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη. Του αντέτεινα, ότι αν ήθελα να πάω στο Δήμο, θα ζητούσα μόνος μου από το Δήμαρχο, που είμαι φίλος του, πριν ακόμα γνωρισθεί με τον Γ. Καρατζαφέρη. Τότε ο πρόεδρος του «ΛΑΟΣ», αποδέχτηκε το αυτονόητο, θεσμικό, πολιτικό και κομματικώς ορθό, να είμαι στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, όπου διαμένω και δραστηριοποιούμαι.

Δυστυχώς, μόλις επέστρεψα από ένα σύντομο υπηρεσιακό ταξίδι στην Ισπανία, με κάλεσε για να μου ανακοινώσει, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και δεν μπορεί να σεβαστεί το λόγο και την υπόσχεση του, γιατί έβαλε «βέτο» ο Α. Γεωργιάδης. «Τι θέλεις; Να χωρίσω με τη γυναίκα μου;» του είπε. «Δηλαδή πρόεδρος του «ΛΑΟΣ» δεν είσαι εσύ; Ή το κόμμα το κυβερνάει η Ευγενία Μανωλίδου;» απάντησα. «Πες ότι θες, αλλά δεν γίνεται. Και μη βιάζεσαι να βάζεις τίτλους» κατέληξε. Και συμπλήρωσε: «Και τον Περικλή τον κυβερνούσε η Ασπασία».

Έτσι, όπως η «Σαλώμη» αποκεφάλισε τον Γ. Καρατζαφέρη από τη Ν.Δ. με την ανοχή του Κ. Καραμανλή, έτσι τώρα και η «Μπουμπούκα» αποκεφάλισε τον Β. Παπαδόπουλο από το συνδυασμό για την Περιφέρεια. Ας μην επαίρεται λοιπόν ο Πρόεδρος του «ΛΑΟΣ», ότι διαφέρει από τους λοιπούς τους οποίους νουθετεί και ελέγχει, ούτε ότι είναι περισσότερο ευαίσθητος σε θέματα προσωπικής αξιοπρέπειας για να παραδίνει μαθήματα στον Π. Ψωμιάδη και στον Αντώνη Σαμαρά! Νομίζω, ότι παρασύρθηκε σε λάθος προσωπικές αποφάσεις, που δεν ζυμώθηκαν στα κομματικά όργανα και στα στελέχη και τώρα δοκιμάζονται οι ηγετικές του ικανότητες. Αν, και η όλη πλατφόρμα που κατεβάζει στις εκλογές, τον εμφανίζει ωσάν να επιθυμεί μια ελεγχόμενη ήττα, όπως αποδεικνύει ο αποκλεισμός του Μάκη Βορίδη.

Και κάτι σημαντικό: Όσοι εγκατέλειψαν τα κόμματα τους κυρίως τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για να βρουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό στο «ΛΑΟΣ» δεν θα περιμένουν τώρα τον Καρατζαφέρη να τους καθοδηγήσει να επιστρέψουν στα κόμματα τους υποστηρίζοντας τις κωλοτούμπες του και προτείνοντας αναλόγως δημάρχους και περιφερειάρχες. Πώς θεωρεί τους ψηφοφόρους; Δικούς του υπαλλήλους;

Αυτά είναι τα γεγονότα. Τα σχόλια δικά σας. Παρόλα αυτά εύχομαι καλή επιτυχία σ’ όλους στις προσεχείς εκλογές.»

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2010 στις 7:38:00 μ.μ. EET  

προσέξτε ΕΠΑΡΣΗ και αλαζονεία..

«Ρε… σ΄ εμένα γλώσσα δε θα βγάνεις…..
Κατάλαβες; ….
Θα μου πουλήσεις και πνεύμα….
Νεοδημοκράτη της συμφοράς….
Χάρη σ΄ εμένα τρως ρε!!!!!!!!!!»

http://www.tubechop.com/watch/102316

και λίγα τους είπατε παραπάνω, οι άνθρωποι τωρα αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2011 στις 2:45:00 μ.μ. EEST  

Τις κλοτσιές θα τις ρίξει ο ίδιος λαός που έδωσε τις 160 έδρες στον γιώργο.
Το θέμα είναι πως θα κλοτσάει με τα μάτια κλειστά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP